?>

'Türkiye'ye taze bir kan lazım'

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce, "Bunları yorgun bir adam yapamaz. Bunları 16 yıl ülkeyi yönetmiş, doları 1,30'dan alıp 4,60'a yükseltmiş biri yapamaz. Türkiye'ye taze bir kan lazım." dedi.

Siyaset - 7 yıl önce

KAHRAMANMARAŞ

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kahramanmaraş'ta düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, kendileri göreve geldiğinde kimsenin kaybetmeyeceği, herkesin kazanacağı bir dönem olacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı adayı olduğu gün parti rozetini çıkardığını ve Türk Bayrağı rozetini yakasına taktığını anımsatan İnce, cumhurbaşkanı seçildiğinde sadece CHP'lilerden değil herkesimden insanın Bakanlar Kurulunda olacağını, böylelikle büyük bir barış, uzlaşma sağlanacağını vurguladı.

Bu büyük şemsiyenin altında tüm milleti buluşturacağını aktaran İnce, göreve geldikten hemen sonra OHAL'i kaldıracaklarını, Merkez Bankası başkanının bağımsız olacağını söyledi.

"Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığında çocuklarımız iyi eğitim alacak"

Dolardaki yükselişin durdurulamadığına işaret eden İnce, şöyle konuştu:

"Dolarla kavga etti, dolar yükseliyor. Avro ile kavga etti, o yükseldi. Şimdi de İnce ile kavga etti, o yükseliyor. Şu an sabah akşam bağıran bir cumhurbaşkanı var. Öğrencilerle, televizyona çıkıp onlarla geleceği konuşan bir cumhurbaşkanı olacağım. AK Partili anneler size sesleniyorum, fizik öğretmeni Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığında çocuklarımız iyi eğitim alacak. Çocuklarımız iyi yabancı dil ve matematik öğrenecek. Refah içerisinde yaşayacaklar. Gençlerimiz olimpiyatlarda madalya alacak. Tarıma dayalı sanayiyi geliştireceğiz. Meralarımızı, tarım alanlarımızı, insan gücümüzü atıl olmaktan kurtaracağız. Denizleri daha çok kullanacağız."

"Taze kan lazım"

Muharrem İnce, göreve geldiğinde gençlerin geleceğe daha umutlu bakacağını, topraklardan bereket fışkıracağını aktararak, "Bunları yorgun bir adam yapamaz. Bunları 16 yıl ülkeyi yönetmiş, doları 1,30'dan alıp 4,60'a yükseltmiş biri yapamaz. Türkiye'ye taze bir kan lazım." diye konuştu.

Meydanlarda kavga değil üretim konuştuğunu, dünyanın artık aydan, marstan maden çıkarılmasından, sürücüsüz araçtan bahsettiğine işaret eden İnce, şöyle devam etti:

"Eğer bu büyük değişimleri yakalayamazsak, 100 yıl fakir kalacağız. Dünya değişiyor, değişime ayak uydurmalıyız. Erdoğan diyor ki 'Dindar ve kindar bir nesil yetiştireceğim'. Benim buna itirazım var. Dindar kesim yetiştirilmesine hiç bir itirazım yok ama bu ailenin işi. Allah'ın izni, milletimizin desteğiyle cumhurbaşkanı olduğumda din dersini şöyle yapacağız: muhafazakar aile derse ki 'Benim çocuğuma 2 saat din dersi yetmez, fıkıh dersi istiyorum', o zaman baş üstüne deyip kaç saat istiyorsa seçmeli dersi vereceğiz. Öbürü de diyorsa ki 'Ben din dersi istemiyorum' ona da vermeyeceğiz. İsteyene istediği kadar vereceğiz ama tüm çocuklara yabancı dil ve matematik öğreteceğiz. Bunu birlikte başaracağız. Ben meydanlarda hak hukuk diyorum, birisi de çıkmış çay, kek oralet diyor."

Muhabir: Kerem Kocalar

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Angelina Jolie "Irak harabeleri"nde

2018-06-17 02:02 - Magazin

Maliye Bakanı Ağbal: Bütçe mayısta fazla verdi

2018-06-18 15:32 - Ekonomi

Öğretmen İl dışı tayin atama sonuçları sorgulama 2018 MEB Atama tayin sorgula

2018-06-12 18:27 - Eğitim

TBMM Başkanvekili Aydın: Batı'nın tek derdi bu coğrafyayı bölmek

2018-06-18 07:32 - Politika

Mustafa Cengiz taraftarlarla buluştu

2018-06-17 03:32 - Spor

Patileri kesilen yavru köpeğin ölümü soruşturmasında tutuklama

2018-06-17 20:06 - Genel

Sultangazi'de seyir halindeki özel halk otobüsünde yangın

2018-06-14 11:32 - Gündem

Sağlık Bakanı Demircan'dan yavru köpeğin ölümüne tepki

2018-06-16 20:32 - Gündem

Messi penaltı kaçırdı Arjantin, İzlanda'yı yenemedi

2018-06-16 21:21 - Spor

Koalisyondan 'Fransa-PKK/YPG iş birliği' itirafı

2018-06-18 11:11 - Genel

İlgili Haberler

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay, Avrupa'daki 'stratejik körlüğe' işaret etti

23:03 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek için taziye mesajı

18:33 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten İsrail'in 'Madleen' gemisine müdahalesine tepki

12:28 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ı andı

12:12 - Siyaset

TBMM Dilekçe Komisyonu vatandaşların derdine çare oluyor

11:57 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kurban Bayramı tatilinden dönenler nedeniyle yollarda yoğunluk sürüyor

08:57 - Gündem

İran ile ABD arasındaki nükleer görüşmeler 15 Haziran'da Umman'da devam edecek

08:42 - Dünya

A Milli Futbol Takımı, Meksika karşılaşmasına hazır

04:18 - Spor

Türkiye, savunma sanayisindeki başarısını diğer sektörlere yaymayı hedefliyor

01:48 - Ekonomi

Hindistan: Provoke edilirsek Pakistan'a saldırı düzenlemeye hazırız

00:47 - Dünya