?>

Türkiye, yağışlı havanın etkisine giriyor

Türkiye'nin, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor.

Gündem - 10 yıl önce

Türkiye'nin, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 'Ülkemizin yarın (21.10.2015 Çarşamba) Orta Akdeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Çarşamba günü ülkemizin batı kesimlerinde başlayacak yağışlı havanın, önümüzdeki hafta başına kadar ülkemizin büyük bir bölümünde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

Yarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz ile Ankara ve Eskişehir çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.

22.10.2015 Perşembe günü; yağışlı sistemin ülkemizin iç ve batı bölgelerinde (Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de) etkili olacağı tahmin ediliyor.23.10.2015 Cuma günü; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısının yağmurlu ve sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.Hafta sonunda da ülkemizin büyük bir bölümünde etkili olacak yağışlı sistemin, önümüzdeki hafta başında güney ve doğu kesimlerinde etkisini devam ettireceği tahmin ediliyor.

Yağışlı sistemin, 22.10.2015 Perşembe günü Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir) ile İstanbul, İzmir, Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli; 23.10.2015 Cuma günü ise Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare); Antalya ve Muğla illerinde aşırı (100 kg/metrekare üzeri) yağışlara neden olacağı bekleniyor.

Şiddetli ve aşırı yağışlar sebebiyle meydana gelebilecek ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının, Çarşamba günü Trakya'dan başlayarak, hafta sonuna kadar yağışla birlikte ülkemiz genelinde azalacağı tahmin ediliyor.Rüzgarın; Perşembe, Cuma ve Cumartesi günü Marmara ile Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden; Cuma günü Batı Akdeniz kıyılarında güneydoğu yönlerden, kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor' denildi. 

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan'dan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi eleştirilerine cevap

2015-10-19 19:05 - Siyaset

Merkel: "Ciddi bir insan akımı sözkonusu"

2015-10-18 20:26 - Genel

Eto’o fırtınası devam ediyor

2015-10-17 22:04 - Spor

Podolski, Abdi İpekçi Arena’da

2015-10-19 23:16 - Spor

Lise öğrencisi, CIA Başkanı'nın adresini hackledi

2015-10-20 16:34 - Dünya

İstanbul'da 3 gün elektrik kesintisi

2015-10-19 14:35 - Gündem

Yüzlerce üniversiteli yanan ormana fidan dikti

2015-10-19 16:34 - Çevre-Hayat

Ölüdeniz semaları şenleniyor

2015-10-19 16:35 - Çevre-Hayat

Sinan Şamil Sam’ın sağlık durumu

2015-10-19 17:42 - Spor

"Bizi FETÖ ve teröre teslim olanlarla kıyaslamayın”

2015-10-19 20:20 - Genel

İlgili Haberler

Trabzon'da selde kaybolan kişinin cansız bedenine ulaşıldı

11:38 - Gündem

Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi e-Devlet'te

11:13 - Gündem

Kars'ta ambulans şarampole devrildi, 4 sağlıkçı yaralandı

10:32 - Gündem

AFAD: Trabzon'daki sel ve taşkın sonrası 120 kişinin acil ihtiyaçları için destek sağlandı

16:37 - Gündem

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında 24 şüpheli "etkin pişmanlık" ifadesi verdi

13:52 - Gündem

Günün Manşetleri

Kerem Aktürkoğlu'nun gözü 2026 FIFA Dünya Kupası'nda

12:03 - Spor

ABD'nin New York kentinde göçmenlere destek gösterisinde onlarca protestocu gözaltına alındı

11:57 - Dünya

MultiPOS ile geleneksel POS cihazı ihtiyacı rafa kalktı

11:53 - Ekonomi

Güven kültürü inşa eden şirketlerin çalışan başına gelirleri 8,5 kat daha fazla

11:47 - Ekonomi

ABD'nin S&P 500 endeksinde 11 sektörden 10'u mayıs ayını yeşil kapattı

11:42 - Ekonomi