?>

Türkiye ve Azerbaycan elektronik imzaların karşılıklı tanınması hazırlıkları tamamladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan "Bundan sonra Azerbaycan ile Türkiye arasındaki işlemlerin çok daha hızlı şekilde yapılma fırsatı sunulacak." dedi.

Dünya - 6 yıl önce

Bakü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Azerbaycan ile Türkiye arasında elektronik imzaların tanınması konusunda gerekli hazırlıkların tamamlandığını, bundan sonra iki ülke arasındaki işlemlerin çok daha hızlı şekilde yapılacağını bildirdi.

Turhan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, 25. Uluslararası Telekomünikasyon, İnovasyon ve Yüksek Teknolojiler Fuarı'nın (BAKUTEL 2019) açılışına katıldı.

Azerbaycan Ulaştırma, İletişim ve Yüksek Teknolojiler Bakanı Ramin Guluzade, İran İletişim ve Enformasyon Teknolojileri Bakanı Muhammed Cevad Azeri Jahromi ile fuarı gezen Turhan, yetkililerden bilgi aldı.

Bakanlar, Türksat, PTT, ve Türk Telekom gibi şirketlerin yer aldığı Türkiye standını da ziyaret etti.

"Mallar daha hızlı ve güvenli şekilde pazarlara ulaşmış olacak"

Bakan Turhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeş ülke Azerbaycan'ın BAKUTEL ile dünyadaki iletişim alanında çalışan firmaları bir araya getirdiğini belirtti.

İletişim sektörünün hızlı gelişen bir alan olduğunu ifade eden Turhan, "İletişim sektöründeki gelişmeleri ıskalayan ülkeler, çok büyük kayıplarda olacaktır. Ülkemizin firmaları da bu tür fuarlarda kendi ürün ve hizmetlerini tanıtma imkanı bulunuyor." dedi.

Turhan, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki iletişim alanındaki ilişkilerin en üst düzeyde devam ettiğine dikkati çekerek, "Karşılıklı olarak elektronik imzaların tanınması konusunda gerekli hazırlıklar tamamlandı. Bundan sonra Azerbaycan ile Türkiye arasındaki işlemlerin çok daha hızlı şekilde yapılma fırsatı sunulacak." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan'ın, Çin'den Avrupa'ya kadar uzanan Orta Kuşak demir yolu hattının önemli duraklarından biri olduğuna işaret eden Turhan, şunları söyledi:

"Orta Kuşak Hazar Denizi'nden geçer. Trenler deniz üzerinden geçerek yollarına Bakü ile devam ediyor. Dolayısıyla Azerbaycan, Orta Kuşak ülkelerinin kilit ülkelerinden biridir. Azerbaycan'la ilişkilerimiz, ortak çalışmalarımız çok önemlidir. 6 Kasım'da Çin'den kalkan tren, bu koridoru kullanarak Avrupa'ya ulaştı. Bundan sonra nakliyat hizmetleri, bu koridorun etrafında bulunan ülkelerin mallarını taşıma hizmeti görecektir. Mallar daha hızlı ve güvenli şekilde pazarlara ulaşmış olacak."

Bakan Turhan, Bakü temasları kapsamında İran İletişim ve Enformasyon Teknolojileri Bakanı Muhammed Cevad Azeri Jahromi ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Anadolu Efes'te Shane Larkin tarihe geçti

2019-11-30 01:05 - Spor

Irak'ın Necef vilayetinde 25 gösterici yaralandı

2019-12-01 03:42 - Dünya

Yargıtay'a sözleşmeli personel alınacak

2019-11-29 11:00 - Genel

Ekonomideki toparlanma göstergelere yansıdı

2019-11-28 13:54 - Genel

Irak'ta göstericiler Kadisiye Valilik binasına girdi

2019-12-01 18:37 - Dünya

Trabzonspor, Avrupa'da 134. maçına çıkıyor

2019-11-27 17:02 - Spor

'Vatan Şairi': Namık Kemal

2019-12-01 16:33 - Gündem

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne 129 personel alınacak

2019-12-02 12:22 - Gündem

Vakıf Katılım'dan POS cihazını telefona taşıyan MobildePOS uygulaması

2019-12-02 14:24 - Genel

Osmanlı'nın ilk raylarında yolculuk keyfi ilgi görüyor

2019-12-03 14:45 - Genel

İlgili Haberler

Rusya: Ukrayna ile üçüncü tur müzakereler bu hafta netlik kazanacak

14:27 - Dünya

AB ülkelerinden İran'a nükleer anlaşma konusunda müzakerelere geri dönme çağrısı

14:08 - Dünya

Çin, İran'dan 3 bin 125, İsrail'den 500'den fazla vatandaşını tahliye etti

14:03 - Dünya

İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırılarda 30 kişi yaşamını yitirdi

13:37 - Dünya

Kremlin Sözcüsü Peskov: (Rusya'nın desteği) Her şey, İran'ın neye ihtiyacının olduğuna bağ

13:27 - Dünya

Günün Manşetleri

Turist Rehberleri Birliğinden rehberlerin sigortalanması için acentelere çağrı

15:23 - Gündem

AB'den Türkiye'deki sığınmacılara 20 milyon avro yardım

15:17 - Ekonomi

Türk Telekom, Türkiye'nin 7 bölgesinde aynı anda fiber hizmeti deneyimi sağladı

15:12 - Ekonomi

AJet'ten çocuklu ailelere indirim

14:43 - Ekonomi

Yolcu gemisi "Marella Discovery 2" ile Marmaris'e 1797 turist geldi

14:38 - Ekonomi