?>

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin: Bir tarih yazıyoruz

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda milli sporcuların üç altın madalya kazanmasıyla ilgili, "Bir tarih yazıyoruz. İlk defa tarihimizde 3 altın madalyaya ulaştık." dedi

Spor - 2 yıl önce

Bakü

Metin Şahin, organizasyonun dördüncü gününde milli sporcular Hakan Reçber ve Nafia Kuş'un altın madalya kazanmasının ardından, değerlendirmede bulundu.

Mutlu ve gururlu olduklarını vurgulayan Şahin, müsabakalarda Türk sporcuları yalnız bırakmayan Azerbaycan halkına teşekkür etti.

Şahin, "140 ülkenin katıldığı Dünya Şampiyonası'nda bugün üçüncü altın madalyaya ulaştık. En fazla altın madalya alan ülkeyiz. Bir tarih yazıyoruz. İlk defa tarihimizde 3 altın madalyaya ulaştık." ifadelerini kullandı.

Sporcuları çalıştıran teknik direktörlere de teşekkür eden Şahin, "Türkiye, girdiği 7 olimpiyattan madalyasız dönmemiştir. 2024'e daha hazırlıklı, daha dirençli gidiyoruz. Bu sporcular 2024'te buradaki başarıların aynısını tekrarlayacak ve ülkemize altın madalya kazandırarak İstiklal Marşı'mızı çaldıracak. Çalışmalarımıza her zaman en büyük desteği veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. Bugün 750 bine ulaşan sporcu sayımız var. Her türlü desteği kendisinden aldık. Bugünkü başarılar, yapılan desteklerledir. Başarılarımız devam edecek. Türkiye bizi izlemeye devam etsin." dedi.

Kuş: "Yıllardır bu anın hayalini kuruyordum"

Milli sporcu Nafia Kuş, Azerbaycan'da altın madalya kazandığı için çok mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

Ay-yıldızlı sporcu, "Yıllardır bu anın hayalini kuruyordum. Koleksiyonumun eksik parçalarını birer birer tamamlamaya çalışıyorum. 2018'de Avrupa şampiyonu olmuştum büyüklerde. Şimdi dünya şampiyonu oldum. Gelecek yıl da olimpiyatlarda altın madalya kazanarak muhteşem üçlüyü tamamlamak istiyorum. Dualarıyla beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim. İnanıyorum ki daha güzel başarılar kazanacağım. Koleksiyonun eksik parçası sadece olimpiyat şampiyonluğu kaldı. Onu da gelecek yıl kazanacağım." şeklinde konuştu.

Reçber: "Hedefim olimpiyat şampiyonluğu"

Hakan Reçber, büyüklerde ilk kez dünya şampiyonu unvanını elde ettiği için büyük gurur yaşadığını dile getirdi.

Kendisini çalıştıran babasına, antrenörlerine, federasyon ve devlet yetkililerine teşekkür eden Reçber, "Hedefim olimpiyat şampiyonluğu. Spor yaptığım sürece en iyisi olmak istiyorum." açıklamasını yaptı.

Bakü'deki şampiyonanın dördüncü gününde kadınlar +73 kiloda tatamiye çıkarak altın madalya kazanan Nafia Kuş ile erkekler 63 kiloda altın madalyanın sahibi olan Hakan Reçber'in karşılaşmalarını Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı da izledi.

Bağcı, müsabaka sonrasında sporcularla bir araya gelerek, tebriklerini iletti.

Dün de kadınlar 49 kiloda tatamiye çıkan milli sporcu Merve Dinçel altın madalya kazanmıştı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Şentop'tan 27 Mayıs 1960 darbesi mesajı

2023-05-27 15:22 - Siyaset

Melbet Türkiye'nin En İyi Online spor Sitesi

2023-05-29 12:02 - Yerel haber-Şirket Haber

Trakya'da kuvvetli sağanak etkili oldu

2023-05-30 15:48 - Asayiş

Liderlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik telefonları

2023-05-29 22:32 - Siyaset

"Hız yapmak" trafik kazalarındaki başlıca kusurlar arasında

2023-05-27 12:18 - Gündem

AB düzenleyici kurumlarından 'yeşil göz boyama' uyarısı

2023-06-01 17:03 - Ekonomi

Danimarka, gelecek 10 yılda savunma bütçesini 3 katına çıkarmayı planlıyor

2023-05-30 13:48 - Dünya

Ukrayna: Rus ordusu Dnipro'da hastaneye füze saldırısı düzenledi, 2 ölü, 30 yaralı

2023-05-26 18:17 - Dünya

Galatasaray şampiyonluğu kutluyor

2023-05-31 01:32 - Spor

Modakaşmir Şal Koleksiyonu: Şıklığın Sırrı!

2023-05-30 19:15 - İnsan&Hayat

İlgili Haberler

Milli kick boksçular Dünya Şampiyonası için Palandöken'de güç depoluyor

11:33 - Spor

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri oynanan 6 maçla devam etti

09:52 - Spor

A Milli Kadın Tenis Takımı, Billie Jean King Kupası'nda Almanya'yı yendi

23:58 - Spor

TFF Tahkim Kurulu, ceza alan 67 hakemin dosyalarını incelemeye devam edecek

20:38 - Spor

Vincenzo Montella: Yarınki maçta sabırlı olmamız gerekiyor

20:27 - Spor

Günün Manşetleri

KKTC'nin kuruluşunun 42. yılına kutlamalar

12:01 - Gündem

Çiçek sektörü ihracatta rekora koşuyor

11:58 - Ekonomi

MEB ve Kredi Garanti Fonu işbirliğiyle genç girişimcilere destek sağlanacak

11:53 - Gündem

Dünya genelinde trafik kazaları, geride bıraktığı can kayıplarıyla akıllarda kalıyor

11:47 - Dünya

ABD'nin yeni İstanbul Başkonsolosu Michael Lally göreve başladı

11:42 - Siyaset