?>

Türkiye'nin yaban hayatı National Geographic'te tanıtılacak

National Geographic ekibince, Doğu Anadolu'da KuzeyDoğa Derneği Başkanı Doç. Dr. Şekercioğlu'nun çalışmalarıyla çekimleri yapılan filmle bölgenin ve Türkiye'nin yaban hayatı dünyaya tanıtılacak.

Gündem - 8 yıl önce

KARS - Hüseyin Demirci

National Geographic'ten 17 kişilik ekip, bir süre önce "National Geographic Kaşifleri Film Serisi" kapsamında çekim yapmak amacıyla Kars'a geldi.

KuzeyDoğa Derneği Başkanı, Utah ve Koç üniversiteleri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu'nun yaşamı, yaban hayatı konusundaki çalışmaları ve bölgedeki yaban hayatıyla ilgili çekimler gerçekleştiren ekip, Kars ve Iğdır'da 4 günlük çalışma yaptı.

Şekercioğlu ile bölgedeki arazi ve ormanlarda dolaşarak görüntü alan ekip, çekimlerin National Geographic'te yayımlanmasıyla Doğu Anadolu başta olmak üzere Türkiye'nin yaban hayatını dünyaya tanıtmış olacak.

Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı ve Erzurum çevresinde doğa ve yaban hayatını araştırma ve korumak amacıyla 10 yıldır çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

National Geographic televizyon kanalınca, Türkiye'nin doğa ve yaban hayatı konusunda tek "National Geographic kaşifi" ve "risk alan kişisi" olarak değerlendirildiğini anlatan Şekercioğlu, bölgedeki çalışmalarıyla dünyanın bilinen tek göç eden bozayılarını, nesli tükenmekte olan Kafkas vaşağını ve yüzlerce kuş türünü tespit ettiklerini söyledi.

Şekercioğlu, doğa koruma ve yaban hayatının araştırılması konusunda yapılan önemli çalışmalarla çok önemli bulgular elde etmelerinin ve bunların dünyaya tanıtılmasının önemli olduğunu dile getirerek, "Doğu Anadolu'da çalıştığımızdan buranın tanıtılmasına da katkı sunması için çekimlerin İstanbul'da değil, burada yapılmasını özellikle istedim. 'National Geographic Kaşifleri Film Serisi' için 17 kişilik ekip ile özel kameralar ve drone desteğiyle 4 günlük yoğun çalışmayla çekimleri tamamladık." diye konuştu.

"Film, Türkiye'yi dünyaya bir kez daha tanıtacak"

Şekercioğlu, bu tür film ve belgesellerin, bölge ile ülkenin doğa ve turizm potansiyeline büyük katkı sunacağını vurgulayarak, Kars ve ilçesi Sarıkamış'ın muhteşem doğaya sahip olduğuna işaret etti.

Çekimleri kar yağışı altında gerçekleştirdiklerini anlatan Şekercioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şansımıza kar yağışının ardından muhteşem bir manzara ortaya çıktı. Havadan, yerden çok güzel görüntüler çekildi. Bu film dünya çapında çekilen National Geographic Kaşifler Serisi'nin bir parçası olarak, Türkiye'den tek kaşif filmi olarak dünyada farklı kanallarda gösterilecek. Film, Türkiye'yi dünyaya bir kez daha tanıtacak. Bölgenin, özellikle doğa ve yaban hayatı turizm potansiyelini de gösterecek."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Malatyaspor USA aradığı golcüyü Tacikistan’da buldu

2017-12-05 19:17 - Spor

Başkent’te orduevi nizamiyesinde nöbetçi asker intihar etti

2017-12-05 12:32 - Asayiş

Türkiye Arakanlı Müslümanlar için ilkleri hayata geçiriyor

2017-12-06 14:52 - Dünya

TSK açıkladı! 17 terörist öldürüldü

2017-12-11 18:32 - Asayiş

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: ABD'nin kararı birlikte yaşama kültürüne bir darbedir

2017-12-07 12:56 - Genel

Filistin ve Kudüs’ün işgalinin 100'üncü Yılı

2017-12-06 07:12 - Dünya

Cavaliers'ın serisini Pacers bitirdi

2017-12-09 15:17 - Spor

Girdikleri evin sahibini tornavidayla yaraladılar

2017-12-07 03:02 - Asayiş

"Çocuklarda düşük göz kapağı tedavisinde geç kalınmamalı"

2017-12-09 16:01 - Genel

Üçüzlerin hayali 17 yıl sonra gerçek oldu

2017-12-11 06:02 - Gündem

İlgili Haberler

İzmir'in Bergama ilçesinde sağanak hayatı olumsuz etkiledi

07:58 - Gündem

Depremin merkez üssü Sındırgı'da sağanak etkili oluyor

07:52 - Gündem

Balıkesir'de 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

07:27 - Gündem

Bakan Kurum: 24 Ekim itibarıyla tapusu olanlar Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuramayacak

23:38 - Gündem

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

23:07 - Gündem

Günün Manşetleri

İzmir'in Bergama ilçesinde sağanak hayatı olumsuz etkiledi

07:58 - Gündem

Depremin merkez üssü Sındırgı'da sağanak etkili oluyor

07:52 - Gündem

Balıkesir'de 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

07:27 - Gündem

Bakan Kurum: 24 Ekim itibarıyla tapusu olanlar Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuramayacak

23:38 - Gündem

Süper Lig'de görünüm

23:23 - Spor