?>

Türkiye'nin tek balıkçılık müzesi ziyaretçilerini bekliyor

Türkiye'nin tek balıkçılık müzesi olan Deniz Canlıları Müzesi, içinde barındırdığı 1500 mumya balığın bakımlarının tamamlanmasıyla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) normalleşme sürecinde ziyaretçilerini ağırlamaya hazır hale getirildi.

Kültür Sanat - 5 yıl önce

İstanbul

Beylikdüzü'ndeki Yaşam Vadisi'nde, devasa büyüklükteki köpek balıkları, vatoz ve orkinoslar başta olmak üzere mumyalanmış binlerce deniz canlısının yer aldığı Deniz Canlıları Müzesi de yeni süreçte yeniden kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Müzenin kurucusu Kenan Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzede farklı türlerde 20 tır dolusu balık bulunduğunu söyledi.

50 gramlık hamsiden 1 ton 200 kiloluk orkinosa ve 800 kilogramlık köpekbalığına kadar toplamda 1500 deniz canlısının mumyalanmış halde müzede yer aldığını anlatan Balcı, müzenin öğrencilerin ve vatandaşların, denizlerden çıkan ürünleri tanımaları için ücretsiz olarak hizmet verdiğini belirtti.

Yılda iki kez müzedeki balıklara bakım yapıldığını anlatan Balcı, bu sayede, sergilenen balıklarla 300 yıl boyunca hatıra fotoğrafı çektirebilmenin mümkün olduğunu dile getirdi.

Müzenin haftanın yedi günü ziyarete açık olduğunu hatırlatan Balcı, şunları kaydetti:

"Denizlerimiz tükenmeyen madenlerimizdir, ekmeden biçtiğimiz tarlalardır. Bunu herkes bilsin. Denizlerimizin ne kadar değerli olduğunu, denizlerimizden hangi ürünlerin çıktığını görsünler, birebir dokunabilsinler ve balıklarımızın ne kadar önemli besin kaynağı olduğunu bilsinler diye bu hizmeti veriyoruz.

Balık, doğal ilaçtır. Bu doğal ilacı tanıtabilmek için ülkemiz sularında çıkan balıkları teker teker halkımıza anlatmaya çalışıyoruz. Öğretmenler, dersleri uygulamalı olarak işleyebilsinler diye bu müzeyi kurduk, 30 senedir de devam ediyoruz. 2000 metrekaresi kapalı olmak üzere, toplam 4000 metrekarelik alanda bu balıklarımız sergilenmeye devam ediyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'nin en büyük tarım işletmesinde 'elit' sürülere koç katımı başladı

2020-06-17 17:37 - Ekonomi

Hindistan'da 5,5 büyüklüğünde deprem

2020-06-14 22:57 - Dünya

Libya hükümetinden Terhune'deki toplu mezarların UCM'ye taşınması çağrısı

2020-06-15 04:18 - Gündem

Türkiye Varlık Fonu, Turkcell'in yüzde 26,2 oranında hissedarı oluyor

2020-06-18 05:05 - Ekonomi

Fransa'da Beşşar Esed'in amcasına 4 yıl hapis cezası

2020-06-17 18:47 - Dünya

Antalya'daki Abdal Musa Türbesi, ziyaretçi çiftte Kovid-19 çıkınca kapatıldı

2020-06-20 22:12 - Gündem

Yılanları öldürmek 'zoonoz hastalıkların önünü açabilir' uyarısı

2020-06-21 15:30 - Gündem

Türk oyun üreticisinin yeni oyununun demosu yayımlandı

2020-06-19 16:25 - Bilim & Teknoloji

'Güvenli Turizm Belgelendirme Sistemi' Kovid-19 salgını sonrası da devam edecek

2020-06-20 17:02 - Kültür Sanat

Koronavirüs salgınında son 24 saat

2020-06-19 00:54 - Dünya

İlgili Haberler

Mimarlık, sanat ve tasarımın yeşil dönüşüme etkisi 'Plastiksiz Festival'de tartışıldı

23:08 - Kültür Sanat

Kolombiya'nın kalbinde asılı kalan güzellik: Asma Köprüler

11:37 - Kültür Sanat

Bursalı devdah, yoğun efor isteyen sanatını ömrünün sonuna kadar yaşatmak istiyor

14:38 - Kültür Sanat

Kırklareli'nde belediye işçileri, mesai sonrası mehteran oluyor

13:07 - Kültür Sanat

Kerkenes'te Proto-Türklerle ilişkilendirilen mezarlar keşfedildi

11:57 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Denizli'de tavanı çöken evdeki 6 kişi yaralandı

02:03 - Asayiş

Mısır'da Gazze'deki savaşı sonlandırmak için Trump'ın katılımıyla uluslararası zirve

01:18 - Dünya

İran: Avrupa ile nükleer müzakere düşünmüyoruz, ABD ile adil ve dengeli diyaloğa hazırız

01:07 - Dünya

İsrail askerleri Mısır sınırında bir kişiyi öldürdü

01:02 - Dünya

Afganistan ve Pakistan sınırında çatışma yaşandığı bildirildi

00:17 - Dünya