?>

Türkiye'nin sağlık profesyonelleri Berlin'de sağlık turizmi fuarında buluşuyor

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen ALZ Berlin Uluslararası Sağlık Fuarı'na Türkiye'den katılan 80'den fazla sağlık hizmet sağlayıcısı, kaliteli, rekabetçi ve teknolojik hizmetlerini tanıttı.

Ekonomi - 4 hafta önce

Berlin

Sağlık Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Sağlık İş Konseyi ve Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) destekleriyle Berlin'de düzenlenen ALZ Berlin Uluslararası Sağlık Fuarı'nda katılımcılar, Türkiye'nin sağlık turizmi alanında sunduğu hizmetlere ilişkin bilgilendiriliyor.

Türkiye'nin son yıllarda sağlık sektöründe ulaştığı kalite ve hızın damga vurduğu fuarda, Türkiye’nin değişik illerinden hastane ve klinikler, son hizmetlerini kuruluşlara ve fuar katılımcılarına anlatma fırsatı buluyor.

Hastaneler, diş klinikleri, tüp bebek klinikleri, saç ekim merkezleri, estetik klinikleri ve termal turizm merkezlerinin yer aldığı fuarda, katılımcı kuruluşların üst düzey yetkilileri ile sağlık sektörü temsilcilerinin bir araya geldiği özel nitelikli toplantılar da yapılıyor.

Sağlık turizmi için büyük önem taşıyan fuar 5 Nisan'da sona erecek.

"Alman halkının kalite ve sağlık hizmetlerine uzun zamandır güçlü bir ilgisi var"

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Gökhan Turan fuarı ziyarete ederek, Türkiye’den gelen doktor ve sağlık çalışanlarıyla sohbet etti.

Turan, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin gelişmiş tıbbi altyapısı, yetenekli profesyonelleri ve Türk halkının misafirperverliğiyle, Avrupa Birliği vatandaşları da dahil olmak üzere sağlık turizmi için önemli bir destinasyon olduğunu belirtti

Türkiye’nin sağlık sektöründeki başarısının sürekli olması için modern teknoloji ve kaliteye sürekli yatırım yaptığını anlatan Turan, son yıllarda sağlık turizminin ülkenin ekonomik büyümesine de önemli katkı sunduğunu dile getirdi.

Turan, 80 milyonu aşan nüfusu ve Avrupa Birliği'nin en büyük ülkesi olmasıyla Almanya’nın Türk şirketleri için sağlık sektöründeki işbirliğinde bir adım öne çıktığına dikkati çekerek, "Alman halkının kalite ve sağlık hizmetlerine uzun zamandır güçlü bir ilgisi var ve bu ilgi artarak devam ediyor. Son rakamlara göre Alman vatandaşları, Avrupa ülkelerinden Türkiye'ye gelen hastaların 3'te 1'ini oluşturuyor." dedi.

Türk hükümetinin sağlık sektörünü destekleyerek sektörün uluslararası alanda markalar oluşturmasına yardımcı olduğunu dile getiren Turan, "Berlin’deki sağlık fuarının birçok yeni ortaklığa ve iş fırsatına yol açacağına eminim. Alman meslektaşlarımızla birlikte çalışarak, memnun hasta sayısını artırmaya ve Türkiye'nin sağlık alanındaki lider konumunu daha da güçlendirmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yaşanan olaylar soygunu perdeleme çabasından başka hiçbir şey değildir

2025-03-30 18:23 - Siyaset

NBA'de Nuggets, Jokic'in 61 sayı kaydettiği maçta Timberwolves'a 140-139 yenildi

2025-04-02 10:42 - Spor

Araz Ağalarov, terör saldırısı kurbanları için Crocus'ta anıt açtı

2025-04-02 00:33 - Özel Haber

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda yarın Bodrum FK'yi konuk edecek

2025-04-01 11:23 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto ile görüştü

2025-03-30 20:08 - Siyaset

Boykot çağrılarına ilişkin resen soruşturma başlatıldı

2025-04-01 21:34 - Gündem

Yemen: ABD'nin düzenlediği hava saldırılarında 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı

2025-03-29 02:53 - Dünya

Almanya: AB, ABD'nin ek gümrük vergilerine tek vücut olarak karşılık vermeye hazır

2025-03-31 00:17 - Ekonomi

İstanbul'da arife gününde bayram alışverişi yoğunluğu yaşanıyor

2025-03-29 17:03 - Çevre-Hayat

Sağlık çalışanı karı koca aynı ambulansta hayat kurtarıyor

2025-04-01 14:47 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Rusya'dan 944 kruvaziyer yolcusu Amasra'ya geldi

11:12 - Ekonomi

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi martta aylık yüzde 2,25, yıllık yüzde 37,94 arttı

10:57 - Ekonomi

Türkiye'nin turizm geliri yılın ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 5,6 arttı

10:37 - Ekonomi

Türkiye'nin ihracatı martta 23 milyar 415 milyon dolar oldu

10:32 - Ekonomi

Enerji ithalatı faturası martta yüzde 6,4 arttı

10:23 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Rusya'dan 944 kruvaziyer yolcusu Amasra'ya geldi

11:12 - Ekonomi

İngiltere'de halk, bazı bölgelerdeki yerel seçimler için yarın sandık başına gidecek

11:07 - Dünya

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında güvenlik kameraları kapatılan otelin müdürü yakalandı

11:02 - Gündem

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi martta aylık yüzde 2,25, yıllık yüzde 37,94 arttı

10:57 - Ekonomi

Ankara'da 1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak

10:52 - Gündem