?>

Türkiye'nin Orta Koridor'daki demir yolu projeleri için ihale ilanına çıkıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, "Doğu Türkiye Orta Koridor Demiryolu Geliştirme Projesi (ETMIC)" için genel ihale ilanına çıkarken, maliyetin İslam Kalkınma Bankası'ndan sağlanan 246 milyon 400 bin avroluk finansmanla karşılanacağı belirtildi.

Ekonomi - 5 ay önce

Ankara

Bakanlığa bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan konuya ilişkin genel ihale ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, "Doğu Türkiye Orta Koridor Demiryolu Geliştirme Projesi kapsamında maliyetin karşılanması amacıyla İslam Kalkınma Bankası'ndan 246 milyon 400 bin avro finansman sağlandı. Bu finansmanın bir kısmının mal, yapım işleri, ilgili hizmetler ve danışmanlık hizmetleri ödemelerinde kullanılması planlanıyor.

Projeyle, Türkiye'de güvenli, erişilebilir ve sürdürülebilir ulaşım sistemlerine katkı sağlanması amaçlanıyor. Aynı zamanda Sivas'ın Divriği ilçesi ile Gürcistan sınırı arasındaki Orta Koridor'da lojistik verimliliğin artırılması, Türkiye'nin ulusal demir yolu ağının dayanıklılığı, bağlantısı ve sürdürülebilirliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Sözleşmelerin tedariki tüm isteklilere açıktır

İslam Kalkınma Bankası tarafından finanse edilen sözleşmelerin tedariki, bankanın proje finansmanı kapsamında mal, yapım işleri ve ilgili hizmetlerin satın alınmasına ilişkin kılavuzlar uyarınca gerçekleştirilecek ve tüm uygun isteklilere açık olacak.

Danışmanlık hizmetleri ise bankanın "Proje Finansmanı Kapsamında Danışmanlık Hizmetlerinin Satın Alınmasına İlişkin Kılavuzları" doğrultusunda seçilecek.

Bankanın, "Uluslararası Rekabetçi İhale (ICB)" veya "Uluslararası Rekabetçi İhale-Üye Ülkeler (ICB/MC)" prosedürleri kapsamında ihale edilecek sözleşmeler ve danışmanlık hizmetleri için özel satın alma duyuruları bankanın internet sitesi, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nün erişime açık "https://aygm.uab.gov.tr" internet adresi, Türkiye'de ulusal düzeyde yayımlanan gazeteler veya Resmi Gazete'de yayımlanacak.

İlgili proje kapsamında mal, yapım işleri ve danışmanlık hizmetleri sağlamak isteyen uygun firmalar, bireyler veya ilave bilgi talep edenler, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nün Demiryolu Yapım Dairesi Başkanlığı ile iletişime geçebilecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Uraloğlu'ndan İstanbul'a 4,5 kilometrelik metro hattı açıklaması

2025-03-21 19:57 - Ekonomi

İsrail'in ateşkesi bozarak Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırılarda 404 kişi canından oldu

2025-03-18 18:04 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TEKNOFEST neslinin gümbür gümbür geldiğini görüyorum

2025-03-24 20:40 - Siyaset

DMM 'Göstericiler Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne girdi' iddialarını yalanladı

2025-03-24 17:07 - Medya

Bahçeşehir Koleji, BKT Avrupa Kupası yarı finalinde yarın Gran Canaria'yı ağırlayacak

2025-03-24 12:39 - Spor

Antalya'da mekanik tesisatçı 60 dakikalık kalp masajıyla hayata döndürüldü

2025-03-22 12:17 - Çevre-Hayat

İsrail'in dünden bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda en az 22 Filistinli hayatını ka

2025-03-23 10:02 - Dünya

UEFA Uluslar Ligi'nde play-off ve çeyrek final ilk maçları yarın yapılacak

2025-03-19 09:23 - Spor

ABD'nin Louisiana eyaletinde ilk defa bir mahkum nitrojen gazıyla idam edildi

2025-03-19 08:42 - Dünya

Çinli BYD, satışlarında 100 milyar doları ilk defa aşarak Tesla'yı geride bıraktı

2025-03-24 23:56 - Ekonomi

İlgili Haberler

Türkiye Perakendeciler Federasyonundan marketlerin pazar günü kapalı olması önerisi

13:32 - Ekonomi

Bakan Kacır: Sanayimiz ülkemizin kalkınma yolculuğuna hız vermeye devam ediyor

12:03 - Ekonomi

Fed'den 9 ay sonra ilk kez faiz indirimi bekleniyor

11:17 - Ekonomi

Ekonomide toplam arzın yüzde 81,1'ini sanayi üretimi oluşturdu

10:52 - Ekonomi

Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 4,8 ile beklentilerin üzerinde büyüdü

10:48 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Ederson, Fenerbahçe için İstanbul'da

02:13 - Spor

Vaclav Cerny, Beşiktaş için İstanbul'da

01:27 - Spor

Trabzonspor, kaleci Uğurcan Çakır'ın Galatasaray'a transferini duyurdu

00:57 - Spor

Fenerbahçe, Sofyan Amrabat ve Dominik Livakovic'in kiralandığını duyurdu

00:52 - Spor

Galatasaraylı futbolcu Carlos Cuesta, Brezilya ekibi Vasco da Gama'ya kiralandı

00:48 - Spor