?>

'Türkiye'nin her zaman yanındayız'

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, "Türkiye Cumhuriyeti'nin haklı mücadelesinde her zaman Kıbrıs Türk'ü olarak yanındayız. Türkiye Cumhuriyeti de her zaman Kıbrıs Türk'ünün yanında olmuştur ve olacaktır." dedi.

Dünya - 6 yıl önce

Hatay

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali" kapsamında geldiği Hatay'ın Altınözü ilçesinde, Kaymakam Bülent Uygur'u makamında ziyaret etti.

Ardından kaymakamlık önünde başlayan festival kapsamındaki kortej yürüyüşüne katılan Tatar, Tokaçlı Mahallesi'nde düzenlenen zeytin hasadı etkinliğine iştirak etti.

Tatar, festivale katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay ile zeytinyağı içti, zeytin fidanı dikti.

Daha sonra Altınözü Belediyesini ziyaret eden Tatar, burada Belediye Başkanı Rıfat Sarı'dan ilçe hakkında bilgi aldı.

Ersin Tatar, burada yaptığı açıklamada, ilçedeki zeytincilik faaliyetlerinin çok önemli bir şekilde yürütüldüğünü, zeytinin sağlık bakımından çok faydalı olduğunu belirten Tatar, Altınözü ilçesindeki zeytin festivalinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu vurguladı.

Hatay'a gelirken KKTC'den selam getirdiklerini aktaran Tatar, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin haklı mücadelesinde her zaman Kıbrıs Türk'ü olarak yanındayız. Türkiye Cumhuriyeti de her zaman Kıbrıs Türk'ünün yanında olmuştur ve olacaktır. Dolayısıyla milletimizin bütünlüğü, gücü ve Doğu Akdeniz'deki bu önemli bölgede son yıllarda gelişen olaylarla birlikte Türkiye'mizin bizlerle beraber yaptığı çalışmalar, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölgede bir lider olarak yoluna devam edebilmesi, güçlenebilmesi bizim birlik ve beraberliğimizden geçmektedir. Dolayısıyla biz Kıbrıs'ta, Kıbrıs Türk halkı olarak her zaman bu duygularla yaşamımızı devam ettirmekteyiz."

Barış Pınarı Harekatı

Barış Pınarı Harekatı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Hükümetine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine bir kez daha şükranlarını sunan Tatar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Son yaptığım değerlendirmelerde ilk kez dünyada Amerika ile Rusya'nın beraber hareket ettiği, onay verdikleri bir olay yaşanmış burada, bu da Türkiye'mizin gücünü ve büyüklüğünü göstermektedir. Doğru harekat, haliyle bölgede huzur, Türkiye'mizin güvenliği, huzuru ve barışı, bölge halkının huzuru yani Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin de huzuru anlamındadır. Dolayısıyla onları bir kez daha tebrik etmek istiyorum. Başarılar diliyorum, ne mutlu bize ki hep birlikte buradayız ve Ne Mutlu Türk'üm diyene' diyorum."

Konuşmasının ardından Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Başbakan Tatar'a hediye takdim etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tunceli ormanları sonbahar renkleriyle bir başka güzel

2019-10-24 18:09 - Günün Fotoğrafı

Çaykur Rizespor evinde 2 golle kazandı

2019-10-26 01:42 - Spor

Kıran Operasyonuyla terör örgütüne darbe vuruluyor

2019-10-24 16:42 - Gündem

Romatizmal hastalıklar 'osteoporoz' riskini artırıyor

2019-10-26 14:32 - Sağlık

Anadolu tarihini milyon yıllık fosillerle öğreniyorlar

2019-10-22 15:29 - Genel

Erdoğan-Putin görüşmesi başladı

2019-10-22 19:06 - Genel

Beşiktaş-Galatasaray rekabetinde 346. randevu

2019-10-26 14:14 - Spor

Disleksiyi aşan genç, hayallerini çizgi filmlerde yaşatmak istiyor

2019-10-26 14:37 - Çevre-Hayat

3 koldan milli tüfek teslimatı

2019-10-25 16:14 - Ekonomi

Türk sularında 56 yeni canlı türü tespit edildi

2019-10-26 14:52 - Teknoloji

İlgili Haberler

İsrail'in alıkoyduğu Madleen yelkenlisi Usdud Limanı'na ulaştı

22:22 - Dünya

NATO Genel Sekreteri: Rusya, NATO'ya karşı askeri güç kullanmaya 5 yıl içinde hazır olabilir

20:07 - Dünya

Los Angeles'taki düzensiz göçmenlere destek protestoları gece boyunca sürdü

18:37 - Dünya

Berlin'de, İsrail'in 'Madleen' gemisine saldırısı protesto edildi

18:23 - Dünya

Madleen yelkenlisinde alıkonulan 12 aktivistin hala İsrail’e getirilmediği bildirildi

18:08 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail'in alıkoyduğu Madleen yelkenlisi Usdud Limanı'na ulaştı

22:22 - Dünya

Napoli Havalimanı'ndaki radar arızası 45 uçuşun iptaline sebep oldu

20:53 - Çevre & Seyahat

Amazon, Pensilvanya'da yapay zeka altyapısını genişletmek için 20 milyar dolar yatırım yapacak

20:47 - Medya

NATO Genel Sekreteri: Rusya, NATO'ya karşı askeri güç kullanmaya 5 yıl içinde hazır olabilir

20:07 - Dünya

Türkiye, Londra Teknoloji Haftası'nda en büyük ülke pavilyonuyla teknoloji gücünü sergiliyor

18:42 - Teknoloji