?>

'Türkiye'nin en büyük şelalesi'nde hafta sonu yoğunluğu

UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'ne aday gösterilen ve Türkiye'nin en büyüğü olma özelliğini taşıyan Erzurum'daki Tortum Şelalesi, yapılan düzenlemelerin ardından doğal güzelliklerini yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunuyor.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

Erzurum

Erzurum-Artvin kara yolunun 110'uncu kilometresinde yer alan ve deniz seviyesinden yaklaşık 1000 metre yükseklikteki doğa harikası Tortum Şelalesi'nin tanıtımına yönelik yürütülen düzenleme çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Uluslararası Sakin Kentler Birliğince 2016'da Türkiye'nin 11. sakin kenti seçilen Uzundere ilçesindeki şelalede, Erzurum Valiliği koordinesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulu (TKDK) ile Avrupa Birliği (AB) desteğiyle geniş çaplı çalışma yapıldı.

Şelalenin bulunduğu alanda yürütülen çalışmalar çerçevesinde aralarında bir restoranın da bulunduğu ahşaptan çeşitli tesislerin yanı sıra yürüyüş yolları yapıldı.

Ziyaretçilerin daha rahat gezebilmeleri için tüm düzenlemelerin yapıldığı, 21 metrelik genişlik ve 48 metreden düşen suyuyla doğa harikasını olan şelalenin bulunduğu alana doğal ortama uygun yapılan yürüyüş yolları üzerinde çok sayıda seyir terası inşa edildi.

Çalışmalar çerçevesinde söz konusu yürüyüş yolu üzerindeki iki küçük köprü tamamlandı ve şelalenin doğal yapısına dokunmadan yeşillendirme, ağaçlandırma ve ışıklandırma çalışmaları yapıldı.

Güvenlik amacıyla yürüyüş yolları çevresinin güvenlik amacıyla demir korkuluklarla çevrildiği şelale, yenilenen yüzüyle hafta sonunu fırsat bilen çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırladı.

Şelalenin doğaya uygun yapılan yürüyüş yollarının ağaçlandırılarak çiçeklerle süslenmesini oldukça beğenen ve bunu fırsata dönüştüren aileler, söz konusu alanda bol bol öz çekim yaptı.

Rekreasyon çalışmaları devam eden ve çalışmaların tamamlanmasının ardından hizmete sunulması bekleniyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Borsa güne yükselişle başladı

2020-09-03 13:02 - Ekonomi

'Delice tuzu'na 80 milyon dolarlık ortaklık teklifi

2020-09-01 15:46 - Ekonomi

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn'dan 'sivil devlet' çağrısı

2020-08-31 03:06 - Dünya

Mali'de askeri cunta, geçiş süreci için görüşmelere başladı

2020-09-05 20:31 - Dünya

Türkiye'de en itibarlı meslek doktorluk

2020-09-02 16:56 - Gündem

TİM Başkanı Gülle: Pandemi öncesi dönemdeki günlük ihracat rakamlarını yakaladık

2020-09-02 16:01 - Ekonomi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Birisi dilekçe verdi hemen ihraç edelim, olmaz öyle bir şey

2020-09-03 16:26 - Siyaset

Ankara'da sokak ve köy düğünlerine izin verilmeyecek

2020-09-04 16:51 - Gündem

Medipol SABİTA araştırmacılara kapılarını açtı

2020-08-31 15:19 - Genel

Borsa İstanbul'da seyri bankacılık endeksi belirleyebilir

2020-09-02 15:57 - Ekonomi

İlgili Haberler

Ardahan'da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tarihi tabyaya yürüyüş düzenlendi

22:23 - Çevre-Hayat

Kars'ta kızıl tilki yavrularının oyunu görüntülendi

14:58 - Çevre-Hayat

Antalya'nın mavi bayraklı falez plajları 200 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı

13:22 - Çevre-Hayat

Özel Çevre Koruma Bölgelerinde bulunan 40 bin 285 yavru kaplumbağa denize kavuştu

12:48 - Çevre-Hayat

Devlet korumasındaki kız çocuklarına sanatla terapi

12:28 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Balıkesir Marmara Adası'nda çıkan yangına müdahale ediliyor

01:32 - Asayiş

Galatasaray, Kayserispor'u farklı geçti

00:28 - Spor

Toyota CEO’su Ali Haydar Bozkurt yeni satış hedefini açıkladı, rakam şaşırttı

23:54 - Ekonomi

Atina'da Filistin'e destek eylemi düzenlendi

23:02 - Dünya

Balıkesir'de 4,8 büyüklüğünde deprem

22:17 - Gündem