?>

Türkiye'nin desteği ile KKTC'de Göç Yönetim Merkezi açıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) düzensiz göçle mücadele gücünün artırılması amacıyla Türkiye'nin desteği ile kurulan Göç Yönetim Merkezi törenle hizmete açıldı.

Gündem - 2 ay önce

Lefkoşa

Başkent Lefkoşa'daki Göç Yönetim Merkezi'nde yapılan açılış törenine, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ve her iki ülkeden polis yetkilileri katıldı.

Törende, Türkiye tarafından KKTC'ye verilen 6 mobil hizmet aracı, açılışı yapılan KKTC Göç Yönetim Merkezi'nde kullanılmak amacıyla KKTC'li yetkililere teslim edildi.

????

Türkiye ve KKTC İçişleri Bakanlıkları arasında ortak çalışma ve karşılıklı işbirliğini içeren "Güvenlik İş Birliği Anlaşması" Başbakan Ünal Üstel'in huzurunda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz arasında imzalandı.

Törende konuşan KKTC Başbakanı Ünal Üstel, yarım kalmış projeleri hızla tamamladıklarına dikkati çekerek, Göç Yönetim Merkezi'ne katkılarından dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.

Üstel, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) birçok alanda KKTC'ye karşı saldırılarda bulunduğunu belirterek, "Rum kesiminin saldırılarına karşı halkımızı koruyacağız. KKTC olarak bu saldırılara karşı güçlü bir şekilde mücadele veriyoruz, halkın güvenliğini sağlamaya yönelik adımlar atıyoruz." dedi.

"KKTC'nin sınır güvenliğine aktif destek vereceğiz"

Törende hitapta bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, KKTC ile diğer alanlarda olduğu gibi düzensiz göç konusunda da birlikte hareket edeceklerini söyleyerek, Türkiye'nin düzensiz göçle ilgili adımlarını hukuka uygun olarak attığını ve bu alanda başarılı olduğunu belirtti.

Yerlikaya, Göç Yönetim Merkezinin KKTC'nin düzensiz göç mücadelesine güç katacağını anlatarak, şöyle konuştu:

"KKTC'nin sınır güvenliğine aktif destek vereceğiz. Eğitimden, altyapıya göç yönetimi sürecinin her aşamasında KKTC’yi destekleyeceğiz. Amacımız düzenli yollarla KKTC’ye gelen yabancıların kayıt altına alınmasının yanı sıra sınır güvenliğine de aktif destek vermektir."

KKTC’nin Göç Yönetimi Eylem Planı kapsamında hizmet içi eğitimler verilerek merkezin kurulduğunu, sınır kapılarında parmak izi sisteminin kullanıldığını ve yasal düzenlemeler yapıldığını aktaran Bakan Yerlikaya, mobil göç noktası uygulamalarının da aktif çalışmalara destek olacağını kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İmalatçı KOBİ'lere 30 milyar liralık yeni destek paketi müjdesi

2025-05-23 09:12 - Ekonomi

ABD'nin California eyaletindeki uçak kazasında en az 2 kişi hayatını kaybetti

2025-05-23 00:43 - Dünya

7. Etnospor Kültür Festivali'nde üçüncü gün coşkusu

2025-05-24 13:32 - Spor

Erzincan tulum peynirine AB'den coğrafi işaret tescili

2025-05-26 17:27 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2026-2035 dönemini 'Aile ve Nüfus 10 Yılı' ilan ediyoruz

2025-05-23 15:52 - Siyaset

Emine Erdoğan, Nevşehir'de Türk Mutfağı Haftası kapsamında yoğurt mayaladı

2025-05-27 22:07 - Çevre-Hayat

Gaziantep FK, Süper Lig'de Kasımpaşa'yı konuk edecek

2025-05-24 00:28 - Spor

Bodrum FK'nin Süper Lig macerası 1 sene sürdü

2025-05-27 17:05 - Spor

Bartın'da karaca yavrusu annesiyle buluşturuldu

2025-05-27 12:03 - Çevre-Hayat

AYM'den "3600 ek gösterge" düzenlemesine ilişkin iptal kararı

2025-05-26 13:53 - Gündem

İlgili Haberler

Mühendis Tek-Sen Konfederasyonu kuruldu

16:38 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, İstanbul'da Balkan ülkelerinden mevkidaşlarıyla görüştü

16:28 - Gündem

Kars'ta sel ve heyelan nedeniyle köylerde hasar oluştu

15:17 - Gündem

Şanlıurfa'da termometreler 55 dereceyi gösterdi

15:08 - Gündem

SBÜ, Darülaceze Sosyal Yaşam Şehri'ne Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurdu

14:58 - Gündem

Günün Manşetleri

Mühendis Tek-Sen Konfederasyonu kuruldu

16:38 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, İstanbul'da Balkan ülkelerinden mevkidaşlarıyla görüştü

16:28 - Gündem

İsrail ordusu Hamas'ın yardımları "sistematik olarak çaldığına" dair kanıt bulamadı

16:13 - Dünya

Gazze'ye yardım için yola çıkan Hanzala gemisi kritik noktaya ulaştı

16:07 - Dünya

İtalya'nın Sicilya Adası'ndaki orman yangınları yerleşim yerlerini tehdit ediyor

15:32 - Dünya