?>

Türkiye'nin denizleri yerli yazılımla yönetilecek

HAVELSAN ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü arasında Ortak Deniz Resmi Oluşturulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü imzalandı.

Ekonomi - 5 yıl önce

ANKARA 

Türkiye'nin denizlerinde "ortak deniz resmi" oluşturulması ve ilgili kurumlarla paylaşılması için yerli sistem geliştirilecek..

HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Ünüvar tarafından imzalanan protokol kapsamında, Türkiye'nin denizlerinde ortak resmin oluşturulması kapsamında, KEGM'ye bağlı tüm gemi trafik hizmetleri, Ulusal Otomatik Tanımlama Sistemi (Ulusal AIS) ve deniz seyir yardımcılarından dinamik izler ve veriler, mümkün olduğunca gerçek zamanlı alınarak entegre edilecek ve birleştirilen izler ile veriler filtre edilerek ilgili kurumlarla paylaşılması için web tabanlı bir sistem geliştirilecek.

Durmuş Ünüvar, protokole ilişkin, Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri Sistem Yükseltmesi ile başlayan iş birliği ve çözüm ortaklığının Ortak Deniz Resmi Protokolü ile devam ettiğini söyledi.

İki güzide kurumun karşılıklı çok güzel çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Ünüvar, "Bugüne kadar gelinen süreçte HAVELSAN'a teşekkürlerimi iletiyorum. Kullandığımız tüm sistemlerin yerli ve milli yazılım ve sistemlerle donatılmasında önemli hizmetler veriyoruz.

Bu anlayışımız bundan sonra da bu şekilde devam edecek. İnşallah bundan sonra çok daha güzel projelere imza atacağız. Uluslararası alanda da denizcilik sektöründe neler yapabileceğimizi kurguluyoruz." dedi.

Ortak deniz resmi oluşturulacak

Mehmet Akif Nacar da KEGM ile HAVELSAN arasında 2019 yılında imzalanan bir iş birliği anlaşması olduğunu anımsatarak, şöyle konuştu:

"Protokolümüz, daha önce yapılan bu anlaşmaya dayanılarak Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri (TBGTH) Projesi kapsamında kazanılan kabiliyetlerden de yararlanılarak hazırlandı. Denizlerimizde kullanılan farklı sistemlerdeki veri ve iz bilgilerini kullanacağız.

Bu iz ve verilerle bir ortak deniz resmi oluşturacağız ve ilgili kurumlarla paylaşacağız."

Geliştirilecek yazılımın, deniz trafiğine yönelik ileride kurulması muhtemel iz ve veri üretecek sistemlere entegrasyonuna uygun bir altyapıya sahip olacağını dile getiren Nacar, "Yazılım aynı zamanda Uluslararası Denizcilik Organizasyonunun e-seyir stratejisine uygun olarak geliştirilen kıyı tabanlı teknolojilerle uyum sağlayacak esneklikte olacak.

Kurumlarca tesis edilmiş sistemlerde ve bu sistemlerin işleyişlerinde değişiklik gerektirmeyecek." değerlendirmesinde bulundu.

Nacar, projenin devamında bir eğitim merkezi kurulmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Türk denizciliğine ve yerli-milli teknoloji geliştirmeye olan katkılarımızı sürdüreceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Koronavirüs salgınında son 24 saat

2020-08-18 01:32 - Genel

Migros'tan e-spor turnuva platformu

2020-08-19 16:12 - Spor

Max Gradel, Demir Grup Sivasspor'da

2020-08-16 16:59 - Spor

Netanyahu'dan BAE'ye F-35 satılacağı haberine yalanlama

2020-08-18 16:07 - Dünya

Kangalların genetik yapısı çipli takiple korunacak

2020-08-16 16:52 - Çevre-Hayat

Trump'ın Danışmanı Kushner: Filistin ne zaman masaya gelirse, bunu memnuniyetle karşılarız

2020-08-17 22:12 - Dünya

“WeWork coworking” zinciri, Moskova'daki ofislerini satıyor

2020-08-18 07:39 - Ekonomi

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs vaka sayısı 22 milyonu aştı

2020-08-18 11:42 - Dünya

Mali'de askeri araçlar başkent Bamako'ya ilerliyor

2020-08-18 18:42 - Dünya

Simona Halep, ABD Açık'tan çekildi

2020-08-17 20:03 - Spor

İlgili Haberler

Borusan EnBW, şarj ağını genişletmek için 2030'a kadar 10 milyar liralık yatırım hedefliyor

21:41 - Ekonomi

Doğuş İnşaat, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da metro inşaatını sürdürüyor

20:37 - Ekonomi

Strateji ve Bütçe Başkanlığından 12. Kalkınma Planı'ndaki ifadelere ilişkin açıklama

20:08 - Ekonomi

Kamu işçilerine ilk zam teklifi sunuldu

18:02 - Ekonomi

Bakan Bayraktar, yenilenebilir enerji projelerinde izin süreçlerinin hızlanacağını bildirdi

17:02 - Ekonomi

Günün Manşetleri

RTÜK Başkanı Şahin'den yayıncılara uyarı

02:37 - Medya

İran'ın BM Temsilcisi İrevani, İsrail'in saldırılarının ABD desteğiyle gerçekleştiğini iddia etti

02:12 - Dünya

TBMM Başkanlık Divanı üyelikleri için yapılan seçime ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:58 - Siyaset

İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına ilişkin provokatif paylaşım yapanlara soruşturma başlatıldı

00:52 - Gündem

BMGK'de Rusya, İran'a saldıran İsrail'i şiddetle kınarken, ABD Tel Aviv yönetimini savundu

00:47 - Dünya