?>

'Türkiye'nin DEAŞ'a karşı operasyonlara katılmasını istiyoruz'

ABD Savunma Bakanı Carter, "Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki gelişmelerle ilgilenmesi makuldür. Türkiye'nin DEAŞ'a karşı icra edilecek operasyonlara katılmasını istiyoruz." dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

ANKARA

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, "Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki gelişmelerle ilgilenmesi makuldür. Türkiye'nin DEAŞ'a karşı icra edilecek operasyonlara katılmasını istiyoruz." dedi.

Carter, DEAŞ'ın özel bir önem verdiği Dabık'ın Türkiye'nin desteklediği ÖSO güçlerince kurtarılmasından dolayı tebriklerini iletti ve "Bütün dünya bunun için müteşekkirdir." dedi.

Türkiye'nin Suriye ve Irak'tan kaynaklanan milyonlarca sığınmacıya ev sahipliği yaparak büyük yük taşıdığını gördüklerine dikkati çeken Carter, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki gelişmelerle ilgilenmesi makuldür. Hudut güvenliğinizin sağlanması için tedbir almanızı destekliyoruz. Türkiye'nin DEAŞ'a karşı icra edilecek operasyonlara katılmasını istiyoruz. Türkiye ile bazen görüş ayrılıklarımız olabilse de prensiplerde daima mutabıkız. Terörizmin her türlüsüne karşı çıkmak da bu prensipler arasındadır. Neticede, aynı amaçlara nasıl ulaşılabileceği hususunda izlenecek yöntemlerde farklılıklarımız olabiliyor ama iki yakın müttefik olarak her konunun üzerinde çalışarak bunları aşabiliriz."

"Terör örgütlerinin sözüne güvenilmez"

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ile görüşmesinde, "Münbiç'te kalan PKK/PYD/YPG unsurlarının söz verildiği gibi Fıratın doğusuna çekilmesini bekliyoruz. Terör örgütlerinin sözlerine güvenilmez, PKK/PYD/YPG'nin yarın ne yapacağı kestirilemez." ifadelerini kullandı.

Edinilen bilgiye göre, Bakan Işık görüşmede, DEAŞ tehdidinden en fazla etkilenen ve dolayısıyla aslında en büyük mücadeleyi veren ülkenin Türkiye olduğunun altını çizdi.

Türkiye'nin bu anlayışla, Suriye'den kaynaklanan ciddi tehditleri bertaraf etmek üzere son dönemde çok önemli adımlar attığını belirten Işık, bu adımlardan birisini teşkil eden Fırat Kalkanı Harekatı'nın son derece etkili olduğunu vuruladı.

"Rakka'ya yönlendirmek istediğini anlıyoruz"

Bakan Işık, görüşmede şunları söyledi:

"Bizim ve koalisyonun desteğini alan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından son olarak Dabık'ın da kurtarılması, buraya özel bir önem atfeden DEAŞ için ciddi bir prestij kaybı ve moral bozukluğu oldu. Böylece, desteklendiği takdirde ÖSO'nun Suriye'de DEAŞ'a karşı etkili olabileceği görülmüş oldu.

​ABD'nin, bu harekatın sağladığı olumlu ivmeyi Rakka’ya yönlendirmek istediğini anlıyoruz. ​Münbiç'te kalan PKK/PYD/YPG unsurlarının söz verildiği gibi Fırat'ın doğusuna çekilmesini bekliyoruz. Terör örgütlerinin sözlerine güvenilmez, PKK/PYD/YPG'nin yarın ne yapacağı kestirilemez."

Muhabir: Ferdi Türkten

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Beşiktaş'a gelerek çocukluk hayalimi gerçekleştirdim'

2016-10-17 19:52 - Spor

'Parlamentoların verdiği karara saygı duymak zorundasınız'

2016-10-15 08:52 - Gündem

Microsoft konuşma tanıma motoru insan seviyesine çıktı

2016-10-19 11:07 - Teknoloji

Umutların tükendiği kamp "Vahşi Orman"da sona doğru

2016-10-17 17:04 - Genel

Diyabette yeni ilaçlarla hipoglisemi riski kalkıyor

2016-10-17 17:32 - Sağlık

'Demokrasiyle yaşama iradesini önemsiyoruz'

2016-10-15 10:47 - Siyaset

TBMM Dışişleri Komisyonu Almanya'da FETÖ'yü anlattı

2016-10-18 22:22 - Dünya

FETÖ üyesi olduğunu gizleyen 10 albay tutuklandı

2016-10-18 14:44 - Genel

Clinton'ın çıplak heykeli tartışmaya neden oldu

2016-10-19 00:52 - Dünya

'Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı kapatılsın' talebi

2016-10-16 16:17 - Gündem

İlgili Haberler

Depremde 35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı'na ilişkin yargılama sürdü

01:08 - Gündem

İletişim Başkanı Duran'dan İsrail'in saldırısı sonucu ölen gazeteci Yahia Barzaq için tazi

00:53 - Gündem

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bazı mahallelere su verilemeyecek

22:37 - Gündem

Can Holding'e yönelik soruşturmada 18 şirkete kayyum atandı

20:42 - Gündem

Borsa İstanbul'da manipülasyon soruşturmasının ikinci dalga operasyonunda 4 şüpheli tutuklandı

20:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Küresel Sumud Filosu: Artık yüksek riskli bölgeye girdik, filo üzerindeki İHA hareketliliği artıyor

04:08 - Dünya

Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun Conscience gemisi Gazze için yeniden yola çıktı

01:12 - Dünya

Depremde 35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı'na ilişkin yargılama sürdü

01:08 - Gündem

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon ilk galibiyetini aldı

00:37 - Spor

Devler Ligi'nin ikinci haftası 9 maçla başladı

00:28 - Spor