?>

Türkiye'nin 'bor stratejisi' açıklanacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bor rezervlerinin yüksek katma değerli stratejik ürüne dönüştürülmesini amaçlayan modeli yarın tanıtacak.

Gündem - 8 yıl önce

İSTANBUL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'deki bor rezervlerinin yüksek katma değerli ürün haline getirilmesini ve dünyanın en ileri teknolojisinin Türkiye'ye transferini sağlayacak modeli yarın açıklayacak.

AA muhabirinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Bakan Albayrak bu yıl başından beri dile getirdiği "bor stratejisi"nin detaylarını aktaracak.

Strateji kapsamında, Türkiye'deki bor rezervlerinin yüksek katma değerli ürün haline getirilmesi noktasında, dünyanın bu alandaki en ileri teknolojisinin transferi de sağlanacak. Söz konusu teknoloji transferi için, yarın bir de imza töreni gerçekleştirilecek.

Bakan Albayrak, bu yıl şubat ayında yaptığı açıklamasında, bor madeni için dünyada yetkin kurumlarda çalışan uzmanlarla bir ekip kurduklarını belirterek, "Bor madeninde bu yıl çok önemli hamleler yapacağız. Bu konuda dünyada yetkin, çok önemli kurumlarda çalışmış uzmanlarla bir ekip kurduk. Bu arkadaşların da ekibimize katılmasıyla birlikte, çok yoğun bir çalışmayla bu yıl borun katma değerli ve stratejik ürüne dönüştürülmesi kapsamında çok önemli 2-3 tesisle ilgili açıklamalarımız olacak. Borun sadece kilosu 500, 10 bin dolar veya 30 bin dolarlık stratejik ürüne dönüştürülmesinde değil, bu proje kapsamında yerli ve milli işbirliğiyle ülkemizin kulağına hoş gelecek, gururunu kabartacak güzel adımlar da atacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Muhabir: Nuran Erkul Kaya

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Belçika'nın '2018 FIFA Dünya Kupası' kadrosu belli oldu

2018-06-04 17:51 - Spor

Aziz Yıldırım, 12 dönemde 97 yöneticiyle görev yaptı

2018-06-01 14:32 - Spor

Zorlu Enerji Umman GES'te ön yeterlilik sürecini geçti

2018-06-05 15:03 - Ekonomi

Adana'da FETÖ'nün hijyen evlerine şok baskın: 25 gözaltı

2018-06-02 15:02 - Asayiş

Dünyanın farklı yerlerinden gelen yetimler İstanbul'da buluştu

2018-05-30 19:02 - İslam-Hayat - Receb 1447

Almanya'da Netanyahu'ya protesto

2018-06-05 01:32 - Dünya

Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu

2018-06-06 08:57 - İslam-Hayat - Receb 1447

'Uber' kavgasını jandarma ayırdı

2018-06-05 10:02 - Gündem

'ABD ve Türkiye'nin Münbiç kararı bölgeye istikrar getirecek'

2018-06-06 04:02 - Dünya

'Faizleri aşağıya çeken biziz'

2018-06-03 00:02 - Siyaset

İlgili Haberler

Tokat'ta Yeşilırmak'ta çok sayıda balık kıyıya vurdu

20:08 - Gündem

Bursa'da duruşma salonundaki silahlı saldırıyla ilgili davada karar açıklandı

19:13 - Gündem

Bakan Güler: Suriye’nin toprak bütünlüğü temelinde terörle mücadelesini destekliyoruz

19:08 - Gündem

Bakan Kurum'un katılımıyla yarın Antalya'da 13 bin 213 konutun kurası çekilecek

19:03 - Gündem

Hafta sonu yurdun büyük kesiminde yağışlı geçecek

18:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco: Takım olarak Galatasaray maçı için sabırsızlanıyoruz

20:43 - Spor

ABD'den bölgesel istikrarın sağlanması amacıyla Tayland ve Kamboçya'ya 45 milyon dolarlık

20:28 - Ekonomi

Tokat'ta Yeşilırmak'ta çok sayıda balık kıyıya vurdu

20:08 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, UNRWA Genel Komiseri Lazzarini'yi kabul etti

20:03 - Siyaset

Lübnan’dan 2025’te yarım milyondan fazla Suriyeli mülteci ülkelerine döndü

19:52 - Dünya