?>

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisinden Filistin mülteci kampına ziyaret

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Hakan Çakıl, başkent Beyrut'taki Burc el-Baracine Filistin Mülteci Kampını ziyaret ederek TİKA'nın buradaki projeleri hakkında bilgi aldı.

Dünya - 7 yıl önce

BEYRUT

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Hakan Çakıl, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Burc el-Baracine Filistin Mülteci Kampı'nı ziyaret ederek Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) buradaki projeleriyle ilgili incelemelerde bulundu.

Geçen ay Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn'a güven mektubunu sunarak görevine başlayan Büyükelçi Çakıl, TİKA ile Sadakataşı Derneği işbirliğiyle Beyrut'un güneyindeki Burc el-Baracine Filistin Mülteci Kampı'nda inşa edilen kreş ile yine TİKA'nın tefrişatını yaptığı yaşlı bakım merkezini ziyaret etti.

Geçen yıl hizmete başlayan 200 öğrenci kapasiteli kreşte eğitim gören öğrencilerin velileri ve kamp sakinleri Türkiye'nin kamptaki hizmetlerinden ötürü Büyükelçi Çakıl'a şükranlarını ifade etti.

Burada yaptığı konuşmada Filistin ve Filistinlilerin Türkiye açısından önemine işaret eden Çakıl, "Gerek Lübnan'a gerek Filistinli kardeşlerimize yönelik proje ve desteklerimiz imkânlarımız ölçüsünde devam edecek." dedi.

Çakıl, TİKA'nın dünyanın dört bir yanında gerçekleştirmekte olduğu pek çok projesinde olduğu gibi çocuklara modern bir eğitim ortamı sağlayan bu projesiyle de gurur duyduklarını dile getirdi.

TİKA'nın tefrişatını yaptığı yaşlı bakım merkezini ziyaret etti

Büyükelçi Çakıl ve TİKA Beyrut Program Koordinatörü Serhat Küçükkurt'un Burc el-Baracine'deki ikinci durağı ise United Lebanon Youth Project (ULYP) isimli organizasyonun uhdesinde yer alan Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi oldu.

ULYP Kurucu Başkanı Melek Nimer tarafından karşılanan Çakıl, tefrişatına TİKA tarafından destek sağlanmış olan merkezde Filistinli yaşlılarla sohbet etti.

Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin kamptaki yaşlılar için her gün düzenli olarak gidebilecekleri ve kaliteli zaman geçirebilecekleri sağlıklı bir ortam olduğunu söyleyen Nimer, "Burası, ihtiyaç sahibi yaşlıların ihtiyaçlarını gidermenin yanı sıra yatalak durumda ya da yürüyemeyen yaşlıların evlerine yemek hizmeti sunan bir üretim merkezi olarak faaliyet gösteriyor." dedi.

Gelen talep doğrultusunda günlük olarak yemek yapıp sattıklarını ve bu yolla merkez için belli bir gelir elde etmeye çalıştıklarını anlatan Nimer, şunları kaydetti:

"Kurduğumuz bu sistemle yaşlıların üretim sürecine bizzat dahil olmalarını ve yaşlılık kaynaklı sorunları asgari düzeye indirmek suretiyle onların daha güçlü bağlarla hayata tutunmalarını sağlamayı hedefliyoruz."

ULYP Başkanı Nimer ayrıca kendilerini yalnız bırakmayan ve projelerinin başarılı olmasına katkı sağlayan başta TİKA olmak üzere Türkiye hükümeti ve tüm hayır kuruluşlarına teşekkür etti.

Muhabir: Mahmut Geldi

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çini desenlerini keçeye uyarladı

2018-10-06 15:32 - Çevre-Hayat

Torna atölyesinden yüksek teknolojiye uzanan başarı

2018-10-08 15:02 - Gündem

Şehit polisin organları umut olacak

2018-10-04 19:32 - Sağlık

HİS'ten 'En az 8000 Adım' atağı

2018-10-02 17:32 - Spor

FETÖ soruşturmasında 16 tutuklama

2018-10-03 12:52 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan'a gidecek

2018-10-06 17:37 - Gündem

Afgan gencin kolları kesilmekten kurtarıldı

2018-10-08 19:02 - Çevre-Hayat

Ünal Karaman'ın annesi son yolculuğuna uğurlandı

2018-10-07 18:32 - Gündem

Doğunun lezzetlerini Türkiye'ye sunuyor

2018-10-03 00:42 - Ekonomi

Karadeniz'e 'dalga' formunda müze

2018-10-08 17:52 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Venezuela saldırıya uğrarsa silahlı mücadele aşamasına geçer

03:23 - Dünya

Mağrib Sumud Filosu, sporseverleri ve taraftarları, Gazze'ye destek pankartları hazırlamaya çağırdı

03:03 - Dünya

ABD Başkanı Trump'tan Venezeula'ya "uçaklarınızı düşürürüz" tehdidi

00:57 - Dünya

Alman polisin Gazze eyleminde yumrukladığı O'Brien, müdahale anını anlattı

00:37 - Dünya

Trump, Savunma Bakanlığı’nı "Savaş Bakanlığı" olarak değiştiren kararnameyi imzaladı

23:52 - Dünya

Günün Manşetleri

Yüksek ve orta-yüksek teknolojinin imalat sanayi ihracatı içindeki payı yüzde 42,5'e yükseldi

10:32 - Ekonomi

Ankara-İzmir Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi için acele kamulaştırma kararı

09:57 - Ekonomi

Beyannamelere ilişkin maktu damga vergisi tutarı yeniden belirlendi

09:53 - Ekonomi

Milletlerarası anlaşma Resmi Gazete'de yayımlandı

09:48 - Ekonomi

A Milli Futbol Takımı'nın rakibi, son Avrupa şampiyonu İspanya

09:37 - Spor