?>

Türkiye'nin 5. şehir hastanesinde sona doğru

Manisa'da yapımı süren ve Türkiye'nin beşinci şehri hastanesi olarak hizmet verecek olan Manisa Şehir Hastanesi bu yıl tamamlanacak.

Sağlık - 8 yıl önce

MANİSA - ZEKERİYA GÜNEŞ

Türkiye'nin beşinci şehir hastanesi olan Manisa Şehir Hastanesi, bu yıl hizmet vermeye başlayacak.

Yapımına iki yıl önce başlanan Manisa Şehir Hastanesi inşaat çalışmalarında gerçekleşme oranı yüzde 93'e ulaştı.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğünce kamu-özel iş birliğinde yaptırılan ve 362 milyon liraya mal olacak hastane bu yıl tamamlanacak.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından yaklaşık 175 milyon lira maliyetle yapılan Merkez Efendi Devlet Hastanesinin de en geç eylül ayında hizmete girmesi planlanıyor.

İki hastanenin hizmete girmesiyle kentin sağlık alanında 25 yıllık ihtiyacının karşılanmış olacağı ifade edildi.

"Artık il dışına hasta göndermeyeceğiz"

Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 yılında başlanan şehir hastanesi yapım çalışmalarının çok hızlı şekilde devam ettiğini söyledi.

Bu yıl kasım ayında bitmesi planlanan şehir hastanesinin yüklenici firma tarafından belirtilen süreden daha önce bitirilip teslim edileceğini belirten Yemenici, "Çok hummalı bir çalışma var. Bu yıl içerisinde açılacak hastanemiz Türkiye'de açılan 5. şehir hastanemiz olacak. Şehir hastanesinde 224 tek kişilik ve 96'sı çift kişilik toplam 320 hasta odası ile hizmet verecek. 122 yoğun bakımı, 19 ameliyathane ve 156 poliklinik odası toplam 558 yataklı dev bir sağlık tesisini Manisa'ya kazandırmış olacağız." ifadelerini kullandı.

Yemenici, şehir hastanesi ile 455 yataklı Merkez Efendi Devlet Hastanesinin de faaliyete geçeceğini dile getirerek, iki hastane ile Manisa'nın il dışına hasta sevk eden kent değil, dışarıdan hasta sevk alan kent konumuna geleceğini kaydetti.

İki hastanenin bölgede çok önemli hizmetler vereceğini dile getiren Yemenici, şöyle devam etti:

"Manisa büyük bir il, 1 milyon 400 bin üzerinde nüfusu var. 100 bin nüfusun üzerinde 7 tane ilçesi var. İlçelerimizdeki bu yoğunluğu yeni hastanelerimiz kaldıracak. Özelikle yoğun bakım yatağı bulma konusunda ilimiz sıkıntı çekmekteydi. İzmir başta olmak üzere civar illere, İstanbul ve Ankara'ya hastalarımızı gönderiyoruz. Özelikle şehir hastanemiz açıldığında artık hiçbir hastamızı il dışına göndermeyeceğiz. Artık diğer civar illerden de yoğun bakım hastalarını burada kabul edebileceğiz. Manisa merkezde 25 yıl boyunca bir hastane ihtiyacı olmayacak. Tabii geliştirmeler ve farklı sağlık ihtiyaçları çıkacaktır, ona göre geliştirmeler devam edecektir."

Yemenici ana branşların şehir hastanesi bünyesinde hizmet vereceğini aktararak, "Şehir hastanesinde daha çok ana branşlar olacak. Örneğin Kalp ve Damar Cerrahi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları gibi bölümler Şehir Hastanesi'nde olacak. Merkez Efendi Devlet Hastanesinde de genel branşlar olacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Minik Yezda karnesini akülü arabasıyla aldı

2018-06-08 19:02 - Çevre-Hayat

Dalgıçların köpek balıkları arasında 'akvaryum mesaisi'

2018-06-06 17:02 - Çevre-Hayat

'Tezgahı olduğu gibi bırak, çocuğumuzu almaya gidiyoruz'

2018-06-08 17:57 - Çevre-Hayat

Belçika'nın '2018 FIFA Dünya Kupası' kadrosu belli oldu

2018-06-04 17:51 - Spor

YPG/PKK'dan Rakka'dan çıkmamak için rüşvet taktiği

2018-06-07 20:13 - Genel

Bayramlarda ağızlar 500 milyon liralık şekerle tatlanacak

2018-06-11 15:40 - Ekonomi

AA Finans 1. Çeyrek Büyüme Beklenti Anketi sonuçlandı

2018-06-08 15:44 - Ekonomi

Galatasaray yönetiminde görev bölümü yapıldı

2018-06-06 19:32 - Spor

Kilis'te Suriyeli yetimler, İHH iftarında buluştu

2018-06-07 03:12 - İslam-Hayat - Şaban 1447

Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesine hava harekatı

2018-06-05 13:52 - Genel

İlgili Haberler

Kanserle mücadelesi "Dünya Kanser Günü"nde zaferle sonuçlandı

15:09 - Sağlık

İstanbul'da 2025'te 75 sağlık tesisi hizmete açıldı

14:38 - Sağlık

Hematolojik kanser türlerinde yeni tedavi yöntemleri hastalar için umut oluyor

17:08 - Sağlık

Türk hekimler Burkina Faso'da ikinci böbrek nakli ameliyatına imza attı

15:09 - Sağlık

Türk hekimler Burkina Faso'da ikinci seri böbrek nakli ameliyatları yapacak

15:39 - Sağlık

Günün Manşetleri

İsrail, Ramazan ayı öncesinde Filistinlileri Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma kararlarını artırdı

19:29 - Dünya

İran, füze programının müzakereye kapalı olduğunu yineledi

19:27 - Dünya

Türkiye, Nijerya'daki terör saldırısını güçlü şekilde kınadı

19:08 - Gündem

İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 90'a çıktı

19:06 - Gündem

Hyeon-gyu Oh için Beşiktaş'ta olmak "bir hayalin gerçekleşmesi" gibi

19:05 - Spor