?>

'Türkiye NATO'ya asker sağlamayı sürdürecek'

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, darbe girişiminin ardından Türkiye'nin NATO'ya personel sağlayabilecek kapasitede olduğunu belirtti.

Dünya - 9 yıl önce

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından NATO karargahlarında görev yapan Türk askeri personelde değişiklikler yapıldığını, ancak Türkiye'nin NATO'ya personel sağlayabilecek kapasitede olduğunu belirtti.

Stoltenberg, yarın yapılacak NATO savunma bakanları toplantısına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Daha önce alınan kararlar çerçevesinde 2017'nin başında dört çok uluslu taburun ittifakın doğu kanadına yerleştirileceğini belirten Stoltenberg, bunun amacının çatışma çıkarmak değil aksine çatışmayı önlemek olduğunu söyledi.

"Manş Denizi'ndeki Rus gemileri Suriye'deki saldırılarda kullanılabilir"

NATO Genel Sekreteri, Rus savaş gemilerinin Manş Denizi'nden geçmesine ilişkin bir soru üzerine, Rusya'nın uluslararası suları kullanma hakkı olduğunu belirterek, "Ancak bu kez farklı olan gemilerin, Rusya'nın Suriye'deki askeri operasyonlarındaki kapasitesini artırmak için kullanılabilme ihtimali. Bu da Rusya'nın Suriye'deki sorunun siyasi yollardan çözümüne ilişkin verdiği sözler konusunda endişeye neden oluyor." ifadesini kullandı.

Halep'e yönelik daha fazla Rus hava saldırısının, insanların çektiği sıkıntıları artıracağını söyleyen Stoltenberg, Moskova'dan siyasi çözüme katkı vermesini istedi. Stoltenberg, "Yani bu konuda endişe verici olan, savaş gemilerinin, Halep'teki sivillere yönelik artırılan hava saldırıları için bir platform olarak kullanılma ihtimali." değerlendirmesini yaptı.

"NATO karargahlarındaki Türk askerlerinde değişiklik oldu"

NATO Genel Sekreteri başka bir soru üzerine, darbe girişiminin ardından ağustos ayında Türkiye ziyaret ettiğini, kasım ayında bir kez daha Türkiye'de temaslarda bulunacağını aktardı.

Ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahil yetkililerle görüştüğünü hatırlatan Stoltenberg, "Elbette Türkiye temmuz ayındaki başarısız darbenin arkasında olanları yargılama hakkına sahip. Önemli olan bunun hukukun üstünlüğü çerçevesinde yapılması." diye konuştu. NATO Genel Sekreteri, Türkiye ve Avrupa Konseyi arasındaki bu konuya dair işbirliğini memnuniyetle karşıladığını da söyledi.

Stoltenberg, "(Darbe girişiminin ardından) NATO karargahlarındaki Türk askerlerinde değişiklik oldu. Türkiye'nin NATO karargahlarına Türk askeri personeli sağlayabilmeyi sürdüreceğinden eminim. Bu konuda Türkiye ile yakın bir diyalog içerisindeyiz." şeklinde konuştu. NATO Genel Sekreteri, Türkiye'yi ziyaret ettiğinde bu konuyu da ele alacağını sözlerine ekledi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Jungle sığınmacı kampında sona doğru

2016-10-22 15:37 - Dünya

Araç değil sanki cephanelik!

2016-10-21 23:52 - Asayiş

Erdoğan'ın hediye ettiği bisikletler Gazze'de dağıtılıyor

2016-10-24 20:52 - Dünya

Mısır'ın dış politikasındaki "Körfez" değişimi

2016-10-21 14:56 - Siyaset

Deniz Aktaş davasında indirimsiz müebbet kararı

2016-10-18 18:52 - Asayiş

EPDK'dan 109 milyon liralık ceza

2016-10-23 14:22 - Ekonomi

Erkan Çamlılar başarılı bir fotoğrafa daha imzasını attı

2016-10-22 10:42 - Kültür Sanat

Nurcan Perdahçı'nın sergisi sanatseverleri bekliyor

2016-10-24 16:08 - Kültür Sanat

Tunceli’deki operasyonda 13 terörist öldürüldü

2016-10-18 21:52 - Asayiş

İETT otobüsü şoförüne dayak kamerada

2016-10-21 19:22 - Asayiş

İlgili Haberler

Türkiye, Kırgızistan'da Yeşil Enerji Eğitim Merkezi kurdu

18:32 - Dünya

İsrailli aşırı sağcı Bakan Ben-Gvir, Filistinli esirlere yaptıkları işkenceyi övünerek anlattı

17:18 - Dünya

Ukrayna: 1000 Ukraynalı askerin cenazesini Rusya'dan teslim aldık

16:42 - Dünya

Trump'tan "İsrail, Batı Şeria'yı ilhak ederse ABD'nin tüm desteğini kaybeder&quo

16:37 - Dünya

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı son 24 saatte 14 artarak 68 bin 280'e çık

15:47 - Dünya

Günün Manşetleri

İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 87'ye çıktı

18:37 - Gündem

Türkiye, Kırgızistan'da Yeşil Enerji Eğitim Merkezi kurdu

18:32 - Dünya

İstanbul Orman İnovasyon Haftası'nda ormanların gıda açısından önemi ele alındı

18:28 - Ekonomi

İçişleri Bakanlığından 8 il için "sarı" kodlu sağanak uyarısı

18:18 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Uçum, basın mensuplarıyla bir araya geldi

18:02 - Gündem