Türkiye ile Venezuela'yı notalarla buluşturan kıtalararası kültür köprüsü: Copa Dorada

Venezuela'da kıtalararası kültür köprüsü vizyonuyla düzenlenen "Copa Dorada" (Altın Kupa) etkinliği, Türkiye ile Venezuela arasındaki dostluk bağlarını pekiştirdi.

Kültür Sanat - 2 ay önce

Başkent Caracas'ta Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Okulları ve Yunus Emre Enstitüsü (YEE) işbirliğiyle kıtalararası kültür köprüsü kapsamında düzenlenen "Copa Dorada" etkinliği, Türkiye ile Venezuela arasındaki dostluk ilişkilerini pekiştiren önemli bir buluşmaya dönüştü.
Etkinlik, Türkiye'nin uluslararası görünürlüğüne katkı sunarken 2026 Dünya Kupası yolculuğuna, futbolun kalbinin attığı Latin Amerika'dan, özellikle Venezuela'dan verilen anlamlı desteğin de simgesi olarak öne çıkıyor.
Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Temsilcisi ve Venezuela'daki Türk diasporasının aktif isimlerinden İbrahim Eser, söz ve müziği kendisine ait "Copa Dorada" şarkısıyla, Türkiye'ye 2026 Dünya Kupası serüveninde Venezuela'dan yükselen desteği notalarla buluşturdu.
Şarkı, Türkiye Maarif Okulları öğrencileri ve YEE öğrencisi Devrim Eser'in seslendirmesiyle bir video klibe dönüştü.
Türk ve Venezuelalı ebeveynleri sayesinde Venezuela'da Türk dili ile kültürünü öğrenen YEE öğrencisi Devrim Eser, şarkıya kattığı güçlü Latin yorumuyla projenin en dikkati çeken isimlerinden biri oldu.
Maarif öğrencileri de Copa Dorada klibi için kamera karşısına geçerken, şarkı etrafında oluşan heyecan kısa sürede bir müzik klibini aşarak kültürel dayanışma ve sosyal sorumluluk unsurlarını bir araya getiren kapsamlı bir projeye dönüştü.
Klip boyunca Maarif öğrencilerinin "neşesi ve enerjisi", Devrim Eser'in performansıyla buluşarak izleyenlerden "büyük" beğeni topladı.
Klip, Türkiye ile Venezuela arasındaki eğitim ve kültür işbirliğinin en renkli ve anlamlı örneklerinden biri olarak öne çıktı.
Şarkının söz yazarı ve bestecisi İbrahim Eser, "Copa Dorada" şarkısını, Venezuela başta olmak üzere Latin Amerika'nın enerjisinden, güçlü dostluk bağlarından ve hayallerinin peşinden koşma tutkusundan ilham alarak kaleme aldığını söyledi.
Şarkının yalnızca bir müzik eseri olmadığını belirten Eser, Copa Dorada'nın, Türkiye ile Venezuela arasındaki güçlenen kültürel ilişkilerin müziğe yansıyan somut bir örneği olduğunu dile getirdi.
Eser, projenin çıkış notasına ilişkin şunları söyledi:
​"Copa Dorada, bizim için sadece bir altın kupa değil, dostluğun, kardeşliğin ve ortak hayallerin sembolü. Bu şarkıyı yazarken Latin Amerika'nın ruhunu, Türkiye'nin kalbiyle birleştirmek istedim. En büyük amaçlarımızdan biri de müziğin evrensel gücünü arkamıza alarak, Türkiye'yi Dünya Kupası'nda Venezuela'dan, tüm Latin Amerika'dan kalpten desteklemek ve bu coşkuyu burada büyütmek. Yunus Emre Enstitüsü öğrencimiz Devrim'in harika sesi ve Maarif Okulunun pırıl pırıl öğrencilerinin klipteki enerjisi, bu hayali gerçeğe dönüştürdü. Türkiye ve Venezuela arasında müzikle çok güçlü bir köprü kurduk."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rekabet Kurumundan Netflix'in Türk yapımlarına yönelik uygulamalarında yeni düzenleme

2026-06-11 20:02 - Medya

İsrail ordusu: Hizbullah, İsrail’in kuzeyindeki askeri bölgeye İHA saldırısı düzenledi

2026-06-13 00:07 - Dünya

Fas Milli Takımı Teknik Direktörü Mohamed Ouahbi: 2026 Dünya Kupası'nı kazanmak istiyoruz

2026-06-13 07:17 - Spor

Türkiye'de birilerine bir şey olursa 'Ruslar yaptı' demek için zemin hazırlıyorlar! -Ömür Çelikdönmez yazdı-

2026-06-11 11:12 - En Son Yazılar

Guatemala'nın Ankara Büyükelçisi Recinos'tan "İstanbul Photo Awards" yarışmasına

2026-06-16 01:38 - Gündem

Manisa'da orman yangını çıktı

2026-06-10 15:27 - Asayiş

Kacır: Türkiye, güç dengelerini yeniden yazan yapayı zekayı dijital dünyadaki güvencesi haline getirecek iradeye sahip

2026-06-13 19:02 - Siyaset

Bakan Kurum, İzmit Körfezi'ndeki temizlik çalışmalarını su altı dalışıyla gözlemledi

2026-06-14 10:28 - Siyaset

Vergi dairelerine yönelik borçların 72 aya kadar taksitlendirilmesine ilişkin esaslar düzenlendi

2026-06-16 09:12 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye uluslararası diplomasinin kalbinin attığı yer olmaya başlamıştır

2026-06-15 14:48 - Siyaset

İlgili Haberler

Oyuncu ve yönetmen Mehmet Ali Nuroğlu'nun 'Dünyada' adlı tek kişilik performansı Londra'da sahnelendi

16:28 - Kültür Sanat

Hattuşa'da yaklaşık 2 bin 300 yıllık yeni mezarlar bulundu

11:07 - Kültür Sanat

Dans gösterisi "Pinokyo.exe" Bodrum'da sanatseverlerle buluşacak

14:28 - Kültür Sanat

Bakü Uluslararası Sanat Festivali 28 Ekim'de sanatseverlerle buluşacak

12:07 - Kültür Sanat

Aspendos'ta 2 bin 400 yıllık güreşçi mezarı keşfedildi

11:38 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset