Türkiye ile Slovenya arasında "Sosyal Güvenlik Anlaşması" imzalandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Slovenya ile imzalanan Sosyal Güvenlik Anlaşması ile vatandaşların sosyal güvenlik alanındaki hak ve menfaatlerinin karşılıklı korunmasını güvence altına aldıklarını belirtti.

Gündem - 5 ay önce

Anlaşmanın imza töreninde konuşan Işıkhan, iki ülkenin teknik heyetlerinin karşılıklı yapıcı yaklaşımıyla kısa sürede imzaya hazır hale getirilen anlaşmayı imzalamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Bakan Işıkhan, Türk firmalarının son dönemde Slovenya'da üstlendikleri projeler ve artan ekonomik etkileşimleriyle anlaşmanın gerekliliğinin daha da belirginleştiğini ifade ederek "Sürecin sonuçlanması, yalnızca ticari işbirliği açısından değil, aynı zamanda iki ülke vatandaşlarının hak ve menfaatlerinin korunması bakımından da büyük önem taşımaktadır." dedi.
İmzalanan anlaşmanın, iki ülke vatandaşları ile sigortalılarının mevcut haklarının korunmasına ve geliştirilmesine katkı sağlayacağını, yeni hakların da elde edilmesine imkan tanıyacağını belirten Işıkhan, şunları kaydetti:
"İkili ilişkiler bakımından tarihi nitelikte olan ve on yıllar boyunca yürürlükte kalması öngörülen sosyal güvenlik anlaşmaları, karşılıklı yatırımları ve işbirliğini teşvik eden, aynı zamanda insan hareketliliğini kolaylaştıran önemli araçlardır. Atılan bu adımın, dostluğa ve müttefikliğe dayanan ilişkilerimizi daha da güçlendireceğine ve halklarımız arasındaki yakınlığı pekiştireceğine inanıyorum."
Işıkhan, Türkiye'nin her zaman yapıcı işbirliğine açık olduğuna, ilişkileri daha da geliştirmek için çalışmaya devam edeceklerine dikkati çekerek "Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye, bölgesel ve küresel meselelere insani ve barışçıl çözümler geliştirilmesi yönündeki çabalarını sürdürmektedir. Çatışmaların sona ermesi için ayrım gözetmeksizin mağdurların ve mazlumların sesi olmaya özen gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından, Bakan Işıkhan ile Slovenya Başbakan Yardımcısı, Slovenya Çalışma, Aile, Sosyal İşler ve Fırsat Eşitliği Bakanı Luka Mesec, iki ülke arasında Sosyal Güvenlik Anlaşması'nı imzaladı.

Bakan Işıkhan'dan paylaşım

Bakan Işıkhan, NSosyal hesabından, anlaşmaya ilişkin yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:
"Slovenya Başbakan Yardımcısı, Çalışma, Aile, Sosyal İşler ve Eşit Fırsatlar Bakanı Sayın Luka Mesec ile ikili görüşmemizin ardından ülkelerimiz arasındaki Sosyal Güvenlik Anlaşması'nı imzaladık. Karşılıklı yatırımları ve işbirliğini geliştireceğine inandığımız bu önemli anlaşma ile vatandaşlarımızın sosyal güvenlik alanındaki hak ve menfaatlerinin karşılıklı olarak korunmasını güvence altına alıyoruz. Ayrıca görüşmemizde, kamu istihdam kurumumuz İŞKUR ve Slovenya İstihdam Hizmeti Kurumu ESS arasında başlatılan işbirliğinin önemini de değerlendirdik."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kara yolu taşımacılığında 2024'te nihai enerji tüketimi 1 milyon 103 bin terajul oldu

2026-03-27 10:48 - Ekonomi

ABD'li oyuncu Mark Ruffalo, Batı Şeria'daki Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri eleştirdi

2026-03-25 23:48 - Magazin

İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 3 kişi hayatını kaybetti

2026-03-25 11:33 - Dünya

Türkiye'nin Romanya galibiyeti dünya basınında

2026-03-27 11:38 - Spor

Alman milletvekili Edis, Volkswagen'ın İsrailli silah şirketiyle olası işbirliğine karşı çıktı

2026-03-27 18:18 - Dünya

İran saldırılarının durmasının ardından Katar’da yüz yüze çalışmaya yeniden başlandı

2026-03-24 18:08 - Dünya

Mısır: BAE ve Kuveyt'in güvenlik operasyonlarına tamamen destek veriyoruz

2026-03-22 21:13 - Dünya

Edirne'de "mini savunma fuarı" yoğun katılımla gerçekleşti

2026-03-26 17:13 - Teknoloji

ABD uçak gemisi "USS Gerald R. Ford" Girit'teki Suda Üssü'nden ayrıldı

2026-03-26 19:02 - Dünya

Almanya Irak’ta görev yapan askerlerini tahliye etti

2026-03-20 23:22 - Dünya

İlgili Haberler

Türkiye, Kolombiya'nın "işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıyan" kararını kınadı

00:03 - Gündem

Bosna Hersek'ten yola çıkan "Filistin Konvoyu" Habur Sınır Kapısı'na ulaştı

21:03 - Gündem

Bosphorus Diplomasi Forumu'nda "Yapay Zeka ve Ekonomi Arasındaki Asimetrik İlerleyiş"

19:22 - Gündem

Sıfır Atık Vakfı, Tavşan Adası'ndaki koruma modelini COP31'e taşıyacak

18:17 - Gündem

Ankara'da Terör Suçları Değerlendirme Toplantısı yapıldı

16:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

İsrail basını: CENTCOM Komutanı Cooper, Gazze'de ateşkes için 15 maddelik plana bağlı olduklarını söyledi

00:13 - Medya

Türkiye, Kolombiya'nın "işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıyan" kararını kınadı

00:03 - Gündem