?>

Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci Özel Temsilcisi Kılıç: Zengezur hattı çok önemli

Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci Özel Temsilci Büyükelçi Serdar Kılıç, "Bütün Orta Asya ve Türk cumhuriyetlerine açılım sağlamak bakımından Zengezur hattı önemli bir hat." dedi.

Gündem - 3 ay önce

Iğdır

Ermenistan'da bazı temaslarda bulunmak üzere Iğdır'a gelen Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci Özel Temsilci Büyükelçi Serdar Kılıç, Vali Ercan Turan ile makamında bir süre görüştü.

????

Büyükelçi Kılıç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Ermenistan'daki özel temsilci ile aralarında bazı çalışmaların olduğunu belirterek, "Bu çalışmaları gözden geçireceğiz, geçmiş çalışmaları teyit edeceğiz. İleride iki ülkenin, özellikle bu bölgenin ekonomik hayatına neler yapılabilir, onları ele alacağız." diye konuştu.

Zengezur hattının'nun önemine değinen Kılıç, şunları kaydetti:

"Bu iletişim hattı özellikle çok önemli. Sadece Ermenistan ile Türkiye arasında değil bütün Orta Asya ve Türk cumhuriyetlerine de açılım sağlamak bakımından Zengezur hattı önemli bir hat. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, kısa vadede bu hattı açıp iki ülkenin, özellikle Iğdır ve Kars'ın ekonomisine katkıda bulunabilmek en büyük arzumuz."

Ermenistan tarafının da bu konulara sıcak baktığını anlatan Kılıç, "Bugün 'Biz sınırı açmaya hazırız' diye açıklama yapmışlar. Herkesin faydasına olan bir şeye tabii onlar da sıcak bakıyorlar. Bazı projelerin hayata geçirilmeden önce birtakım teknik çalışmaların yapılması gerekiyor, yoksa niyet konusunda bir sıkıntımız yok." değerlendirmesinde bulundu.

Iğdır Valisi Ercan Turan da kentin 3 ülkeye sınır olduğundan bahsederek, "İlimizde de heyecanla bu süreç genel olarak değerlendiriliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok ciddi anlamda tüm sınır komşularımıza yönelik çok yapıcı görüşmeler yapıldı. Alican Sınır Kapımız var, yakın bir zamanda yine Zengezur hattı'yla ilgili 124 kilometrelik Dilucu-Kars Demiryolu'nun temellerini attık." ifadelerini kullandı.

Kılıç ve beraberindeki heyet, Iğdır'daki Alican Sınır Kapısı'ndan geçerek Ermenistan'ın başkenti Erivan'da birtakım görüşmeler yapacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Sosyal konut arzına önümüzdeki dönemde büyük bir ağırlık vermeyi düşünüyoruz

2025-09-10 21:14 - Siyaset

WSJ: Trump, İsrail'in Katar'a saldırısının ardından Netanyahu ile gergin bir görüşme yaptı

2025-09-11 09:22 - Medya

Danimarkalı ilaç üreticisi Novo Nordisk, 9 bin kişiyi işten çıkarmayı planlıyor

2025-09-10 10:53 - Dünya

Zeugma Mozaik Müzesi 14 yılda 3,5 milyon ziyaretçiyi ağırladı

2025-09-09 14:08 - Kültür Sanat

Togg, Münih'in tarihi meydanı Königsplatz'da boy gösteriyor

2025-09-09 14:48 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'da depremzede bir aileyi ziyaret etti

2025-09-06 21:58 - Siyaset

Fas futbolunun mücevheri: Prens Moulay Abdellah Stadyumu

2025-09-11 11:52 - Spor

Türkiye'nin ABD'ye yumurta ihracatı, kuş gribinin etkisiyle yüzde 406 arttı

2025-09-07 11:42 - Ekonomi

Ağlara erken takılan hamsi balıkçının yüzünü güldürdü

2025-09-11 13:03 - Çevre-Hayat

İtalyan taraftarlar İsrail ulusal marşını protesto etti

2025-09-09 10:47 - Spor

İlgili Haberler

Kütahya'da maden ocağında gazdan etkilenen 5 işçi kurtarıldı

21:52 - Gündem

Karadeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem

21:07 - Gündem

Dışişleri Bakanlığından Ukrayna'nın Çernomorsk Limanı'na yönelik saldırıya ilişkin açıklam

21:02 - Gündem

Kars'ta kar yağışı etkisini sürdürüyor

20:57 - Gündem

Akdeniz'de 4,2 büyüklüğünde deprem

20:53 - Gündem

Günün Manşetleri

BM, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde "acil ve koşulsuz ateşkes" çağrısı yaptı

22:13 - Dünya

Kasımpaşa ile Gençlerbirliği berabere kaldı

22:07 - Spor

Kütahya'da maden ocağında gazdan etkilenen 5 işçi kurtarıldı

21:52 - Gündem

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, ülkesinin Suriye ile sınırların belirlenmesine hazır olduğunu belirtti

21:42 - Dünya

TBMM'ye yeni dokunulmazlık dosyaları sevk edildi

21:39 - Siyaset