?>

Türkiye E-Ticaret Haftası "geleceğin ticareti" temasıyla düzenlenecek

Türkiye E-Ticaret Haftası, Ticaret Bakanlığı tarafından Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye E-Ticaret Meclisinin katkılarıyla Future-Commerce/Geleceğin Ticareti temasıyla düzenlenecek.

Ekonomi - 7 saat önce

İstanbul

olduğu etkinlik, 21-22 Kasım'da İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

????

Etkinlik paydaşlarından yapılan açıklamaya göre, 90 milyar dolarlık hacme ulaşan e-ticaret sektörü, Türkiye ekonomisinin en hızlı büyüyen alanlarından biri haline gelirken, etkinlik, dijital dönüşümün tüm paydaşlarını aynı çatı altında buluşturacak.

Yatırımcılardan girişimcilere, pazar yerlerinden KOBİ'lere, lojistik ve ödeme sistemleri şirketlerinden akademisyenlere kadar uzanan geniş bir ekosistem, geleceğin ticaretini yeniden tanımlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ticaret Bakanlığı Elektronik Ticaret Daire Başkanı Çağatay Yasin Karaboğa, e-ticaretin Türkiye ekonomisindeki stratejik önemine dikkati çekerek, "Türkiye artık sadece tüketen değil, dijital altyapısını üreten ve ihraç eden bir ülke konumuna geldi. E-ticaret, 90 milyar doları aşan hacmiyle ülkemizin büyümesine, istihdamına ve ihracatına doğrudan katkı sağlıyor. Türkiye E-Ticaret Haftası, bu dönüşümün tüm aktörlerini bir araya getirerek hem sektörün vizyonunu hem de küresel rekabet gücünü pekiştirecek. Amacımız, dijital ticarette adil, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir ekosistem yaratmak." ifadelerini kullandı.

ETİD Başkanı Hakan Çevikoğlu ise e-ticaretin ekonominin yeni büyüme motoru olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Tüketici davranışları dijitalleşirken, KOBİ'ler üretimden pazarlamaya kadar tüm süreçlerini yeniden yapılandırıyor. Bu etkinlik, Türkiye'nin dijital ticaretteki gücünü ortaya koymanın ötesinde; sektörün gelecek on yılına yön verecek fikirlerin üretileceği bir platform olacak. Türkiye'nin e-ihracattaki potansiyeli her geçen gün güçleniyor; biz de bu dönüşümün merkezinde olmayı sürdüreceğiz."

Girişimler ve sürdürülebilir markalar ödüllendirilecek

Etkinlikte "Yapay Zeka ile Dönüşen Ticaret", "Davranış Bilimi ve Tüketici Zihni", "Sürdürülebilir Dijital Ticaret" ve "Fintech Yenilikleri" gibi başlıklar ele alınacak.

S2B (Startup to Business) görüşmeleri kapsamında startuplar, yatırımcılar ve markalar yeni işbirliklerinin temellerini atarken, "Dijital Zihinler ve Gelecek Fabrikası" alanı genç girişimciler, üniversiteler ve teknopark projelerine ev sahipliği yapacak.

Katılımcılar ayrıca S2C (Startup to Corporate) görüşmeleri, yapay zeka atölyeleri, girişimcilik oyunları ve inovatif eğitim modülleriyle yeni nesil ticaret modellerini deneyimleyecek.

Etkinlik kapsamında düzenlenecek "Türkiye E-Ticaret Ödülleri", dijital dönüşümün öncülerini sahneye taşıyacak. Yılın en yenilikçi girişimleri, kadın girişimciler ve sürdürülebilir markalar ödüllendirilecek.

Etkinlik boyunca kurulacak "Gelecek Zihinler" alanında katılımcılar, dijital kampanya tasarımı, kullanıcı deneyimi ve veri analitiği üzerine uygulamalı içeriklerle geleceğin ticaretini keşfedecek. Ziyaretçileri karşılayacak "Dijital Ticaret Monoliti", e-ticaret ekosistemine ait anlık verileri de ekranlarda yansıtarak dijital ekonominin nabzını tutacak.​​​​​​​

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Intel'in geliri üçüncü çeyrekte arttı

2025-10-24 00:28 - Teknoloji

Gazze Mahkemesi Başkanı Falk: Batı'nın Gazze soykırımına verdiği tepki, uluslararası hukuka ilişkin ahlaki ikiyüzlülüktür

2025-10-23 23:06 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İletişim Başkanı Duran'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez turuna ilişkin açıklama

2025-10-23 21:13 - Gündem

Avrupa Ligi'nde üçüncü hafta maçları tamamlandı

2025-10-24 00:22 - Spor

Samsunspor, Konferans Ligi'nde Dinamo Kiev'i mağlup etti

2025-10-24 00:13 - Spor

Ekrem İmamoğlu, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ hakkında 'casusluk' soruşturması

2025-10-24 09:07 - Gündem

Konferans Ligi'nin ikinci haftasında 8 maç oynandı

2025-10-24 00:27 - Spor

Siber güvenlikte hedef "siber kubbe"

2025-10-24 11:53 - Teknoloji

İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırısında 2 kişi öldü

2025-10-23 23:58 - Dünya

Aydın'da sağanak sebebiyle trafikte aksama yaşandı

2025-10-24 00:02 - Asayiş

İlgili Haberler

ABD, Çin'in birinci faz ticaret anlaşmasına uyumunu incelemek için soruşturma başlattı

20:17 - Ekonomi

İTürk Telekom'da yeni CEO Ebubekir Şahin oldu

19:53 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat'tan reeskont kredilerinin günlük limitlerinin artırılmasına ilişkin paylaş

19:33 - Ekonomi

Borsadan işlem hacmi rekoru

19:02 - Ekonomi

Bakan Yumaklı: Ülkemizin gıda ihtiyacında herhangi bir risk oluşması söz konusu değildir

17:57 - Ekonomi

Günün Manşetleri

A Milli Kadın Futbol Takımı, Kosova'yı 4-0 mağlup etti

20:52 - Spor

İstanbul'da yasa dışı bahis operasyonunda 17 şüpheli tutuklandı

20:48 - Gündem

NATO Genel Sekreteri Rutte: Putin'in parası, askerleri ve fikirleri tükeniyor

20:43 - Dünya

Edremit Körfezi'nde etkili olan lodos balıkçı teknelerini batırdı

20:38 - Gündem

Birleşmiş Milletler'den ABD Dışişleri Bakanı Rubio'ya UNRWA cevapı

20:23 - Dünya