?>

Türkiye'den ABD'nin 2018 Yılı Terörizm Raporu'na tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığının Terörizm Raporu'na ilişkin, "YPG için 'PKK'nın Suriye'deki uzantıları' ifadesi kullanılması, ABD makamlarının hukukla bağdaşmayan tutumlarını örtme gayretidir." değerlendirmesinde bulundu.

Gündem - 6 yıl önce

Ankara

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığının 2018 Yılı Terörizm Raporu'na ilişkin soruya yazılı açıklamayla cevap verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığının 2018 Yılına Dair Terörizm Raporu'nda Türkiye'nin hem DEAŞ hem PKK terör tehdidine maruz kaldığının belirtildiğine işaret eden Aksoy, raporda Türkiye'nin bu terör örgütlerine karşı yürüttüğü mücadeleye ve başta DEAŞ ile Mücadele Uluslararası Koalisyonu (DMUK) olmak üzere uluslararası plandaki çabalara aktif katkısına vurgu yapıldığını bildirdi.

Aksoy, raporda, ABD tarafından "yabancı terör örgütü" olarak listelenen PKK'nın 2015-2018 döneminde Türkiye'de bin 200'den fazla sivil, polis ve askerin şehit edilmesinin müsebbibi olduğunun teslim edildiğine dikkati çekerek, "YPG'nin ismen zikredilmemesi, bunun yerine 'PKK'nın Suriye'deki uzantıları' ifadesinin kullanılması, bu terör örgütüyle iş birliğini saklamayan ABD makamlarının hukukla bağdaşmayan tutumlarını örtme gayretidir." ifadelerini kullandı.

Aksoy, rapordaki FETÖ'ye ilişkin değerlendirmelerle ilgili şunları kaydetti:

"Türkiye'yi hedef alan diğer terör örgütü FETÖ'nün elebaşının 'sürgünde bir din adamı' olarak takdim edilmesi, 15 Temmuz hain darbe girişimini görmezden gelmek veya destek vermek anlamına gelmektedir. Ayrıca bu teröristin ABD topraklarında kendisine güvenli sığınak bulmuş olmasını yok sayma çabasının bir tezahürüdür.

251 masum vatandaşımızın şehit edildiği ve binlercesinin de yaralandığı 15 Temmuz hain darbe girişiminin arkasındaki FETÖ terör örgütünün sadece Türkiye değil, bulunduğu her ülke için tehdit olduğu unutulmamalı, terörle mücadelede uluslararası iş birliğinin büyük önem taşıdığı bilinmelidir."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Şahika Ercümen'den dünya rekoru

2019-10-28 13:52 - Spor

Lüks oteller Sivas'ın oniks mermerini tercih ediyor

2019-10-31 14:37 - Ekonomi

Fed'in faiz indirimine kesin gözüyle bakılıyor

2019-10-30 11:29 - Ekonomi

'Atatürk Koşusu' etkinliği için trafik düzenlemesi

2019-10-28 16:47 - Genel

Filipinler'de 6,6 büyüklüğünde deprem

2019-10-29 11:22 - Dünya

İran'dan Lübnanlı taraflara birlik çağrısı

2019-10-30 11:02 - Dünya

Bağdat'ta Tahrir göstericilerine müdahale sürüyor

2019-10-28 01:47 - Dünya

Trump: Erdoğan ile çok iyi ilişkilerimiz var

2019-11-02 10:37 - Dünya

Ligde 10. haftanın hakemleri açıklandı

2019-10-30 16:01 - Spor

Paris Masters'ta şampiyon Djokovic

2019-11-03 20:52 - Spor

İlgili Haberler

DMM, İklim Kanunu Teklifi ile hayvancılıkla, küçük işletmelerin bitirileceği iddialarını yalanladı

19:43 - Gündem

MİT Başkanı Kalın, Hamas Liderlik Konseyi Başkanı Derviş ile görüştü

19:22 - Gündem

Tekirdağ'da geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın söndürüldü

16:32 - Gündem

Ülke genelinde sıcaklık mevsim normallerine inecek

15:43 - Gündem

Şehit pilot Maden, İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı

15:37 - Gündem

Günün Manşetleri

DMM, İklim Kanunu Teklifi ile hayvancılıkla, küçük işletmelerin bitirileceği iddialarını yalanladı

19:43 - Gündem

Trump, İran'ın "barışçıl olması" halinde yaptırımları kaldırabileceğini söyledi

19:38 - Dünya

MİT Başkanı Kalın, Hamas Liderlik Konseyi Başkanı Derviş ile görüştü

19:22 - Gündem

Rusya: Birileri başka ülkede iktidar değişikliğini tartışırsa, dünya cehenneme dönüşebilir

19:12 - Dünya

İsrail saldırısında hedef alınan Tahran'daki Evin Cezaevi'nde oluşan hasar görüntülendi

19:08 - Dünya