?>

Türkiye'de tasarımda hız, inovatif güç ve esneklikle Avrupa'da rol oynuyor

Türkiye Tasarım Vakfı Başkanı Furkan Demirci, Türkiye'nin tasarımda hız, inovatif güç ve esneklikle Avrupa'da rol oynadığını söyledi

Ekonomi - 3 ay önce

Brüksel

Demirci, Brüksel’de düzenlenen Avrupa Tasarım Toplulukları Birliği (BEDA) Yönetim Kurulu Toplantısı'nın ardından değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Tasarım Vakfının 4 yıldır BEDA üyesi olduğunu anımsatan Demirci, geçen yıl ise BEDA Yönetim Kuruluna seçildiğini belirtti.

Demirci, BEDA'nın Avrupa'da tasarım alanında etkin sivil toplum örgütlerinin birleştiği bir üst konsey niteliği taşıdığını ve kıtanın çeşitli ülkelerinden 50’nin üzerinde kuruluşun birliğe üye olduğunu kaydetti.

"Avrupa’nın önündeki tasarıma yönelik projeler, politikalar, tasarımı ilgilendiren işler ve fikri altyapı BEDA kapsamında hazırlanıyor. Türkiye olarak, burada bir sandalyeye sahip olarak yön göstermenin bir parçası olduk." diyen Demirci, Avrupa Birliği hibe ve projelerinde de tasarımla alakalı yapılacak hamlelerin önünün açıldığını söyledi.

Demirci, AB Komisyonunun tasarım alanında BEDA’dan görüş aldığını ve yönetimin de AB yetkilileri ile temas kurduğunu belirterek, "BEDA’da hem Türkiye’deki tasarımı temsil ediyor hem de bu alanda çalışmalar yapıyoruz. Bunu Avrupa'daki partnerlerimize anlatma ve işbirliği yapma fırsatı yakalıyoruz." dedi.

Geçmişte iki Avrupa Birliği projesini BEDA'daki üyelerle beraber gerçekleştirdiklerini hatırlatan Demirci, "Biz bu alanda Türkiye’yi hem temsil etme ve uluslararası organizasyonlarda gücünü artırma gibi misyonları üstlenmiş durumdayız." diye konuştu.

Demirci, BEDA'da çeşitli Avrupa ülkelerinden grafik tasarım, endüstriyel tasarım gibi tasarım odaklı sektörlerde çok köklü kurumların yer aldığını vurgulayarak, " Türkiye Tasarım Vakfı, eğitim, şehircilik ve mimari anlamda güçlü ve öne çıkıyor." ifadesini kullandı.

BEDA’nın Türkiye Tasarım Vakfının üyeliğinden istifade ettiğini belirten Demirci, "Hızımız, inovatif gücümüz ve esnekliğimiz ile Avrupa’da rol oynuyoruz. Türkiye olarak ise AB’nin öncelikli politikalarının nasıl geliştiğinden ve tecrübelerinden haberdar oluyoruz. Karşılıklı bir fayda ve istifade var." dedi.

Demirci, tasarımın aslında her işin temelinde olan problem çözmeyi, ilişki kurmayı ve işbirliği yapmayı önemseyen bir iş yapma biçimi olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Son 3 yılda 4 bin 380 turizm tesisi eksiklikler nedeniyle kapatıldı

2025-01-26 15:57 - Gündem

Kartalkaya'daki yangına ilişkin tutuklanan şirketin genel müdürü Aras'ın ifadesine ulaşıld

2025-01-28 13:42 - Gündem

Malatyalı gassallar 6 Şubat'taki "en zorlu" mesailerini anlattı

2025-01-30 13:18 - Gündem

Depremde bacağını kaybeden afetzede, protez bacağıyla hayata tutunuyor

2025-01-31 13:27 - Çevre-Hayat

Sivasspor 3 puan hasretini sonlandırdı

2025-01-26 10:22 - Spor

Emine Erdoğan, İslam aleminin Miraç Kandili'ni kutladı

2025-01-26 11:08 - Gündem

Trump, DeepSeek'i Amerikan şirketleri için bir 'uyandırma çağrısı' olarak nitelendirdi

2025-01-28 03:42 - Dünya

Starbucks'ın küresel satışları, geçen yıl ekim-aralık döneminde de düştü

2025-01-29 01:57 - Dünya

Beyaz Saray'dan, ABD'de tüm federal hibe ve kredi dağıtımlarını durdurma kararı

2025-01-28 13:53 - Ekonomi

Trabzonspor, Kayserispor maçının hazırlıklarına devam etti

2025-01-28 19:58 - Spor

İlgili Haberler

Türkiye, fındık ihracatından 8 ayda 1,9 milyar doları aşkın gelir sağladı

18:58 - Ekonomi

Merkez Bankası rezervleri 141 milyar 51 milyon dolar oldu

16:37 - Ekonomi

ABD'de tarım dışı istihdam nisanda beklentileri aştı

16:18 - Ekonomi

Çiftçilere yaklaşık 3,1 milyar lira destek ödemesi bugün yapılacak

15:52 - Ekonomi

Gaziantep'ten nisan ayında 777 milyon 529 bin dolarlık ihracat yapıldı

15:47 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Almanya'nın Stuttgart kentinde bir araç kalabalığın arasına daldı

20:48 - Dünya

Son yüzyılın dönüştürme projesi: FETÖ, Hristiyanlaştırılmış İslam modeli ve zihinsel istiklâl -Barbaros Nasün yazdı-

20:45 - En Son Yazılar

Kosova'da İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma 250 kilogramlık bomba imha edildi

20:33 - Dünya

BM: Myanmar'daki insanların gıda, su, barınak, barış ve korumaya ihtiyacı var

20:23 - Dünya

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan şüpheli Mersin'de yakalandı

20:13 - Asayiş