?>

'Türkiye çok yönlü bir terör ve suikast tehdidi altındadır'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan, "Türkiye çok yönlü bir terör ve suikast tehdidi altındadır. Bu tehditle mücadele ancak ve ancak milli bir duruşla mümkündür. Tehdit topyekün Türkiye'ye ve Türk milletine karşıdır." dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

ANKARA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Türkiye'nin çok yönlü bir terör ve suikast tehdidi altında olduğunu, bu tehditle ancak milli bir duruşla mücadele edilebileceğini bildirdi.

Adan, yazılı açıklamasında, İstanbul'da yaşanan saldırıların, bölücü terörün insanlık dışı yüzünü bir kez daha ve çok acı bir biçimde gösterdiğini belirtti.

Milletin bu hain terör karşısındaki tavizsiz duruşunun, dosta ve düşmana bir cevap niteliğinde olduğunu ifade eden Adan, "Toplumun her kesimi siyasi görüşü, dünya görüşü ne olursa olsun birlik, bütünlük içinde kenetlenmiş ve terörü lanetlemiştir. Daha önceki hain saldırılarda olduğu gibi Beşiktaş'tan sonra da özellikle Avrupa ülkelerinin tutumu ikiyüzlüdür. Avrupa Türkiye'ye karşı ikiyüzlü tutumuna devam etmektedir." değerlendirmesini yaptı.

"Avrupa uyruklu YPG'lilerin Türkiye'nin sınırlarında cirit attığını" aktaran Adan, "Bir yandan teröre destek verip diğer yandan kınama beyanları yayınlamak ikiyüzlülük değil de nedir?" diye sordu.

Adan, şunları kaydetti:

"Teröristlere kuryelik yaparken yakalanan ve yurt dışına kaçan bir HDP vekiline Fransa'da vatandaşlık verilmesi girişimi nasıl bir akılla izah edilebilir? Bu sözde milletvekiline vatandaşlık vermek teröre doğrudan destek olmaktır. TBMM'de teröre karşı üç siyasi partinin ortak bildirisine imza koymayanların söyleyecekleri sözün hiçbir hükmü yoktur, olamaz.

"HDP, PYD ve PKK aynı stratejinin ortağı ve aynı yolun yolcusudur"

HDP'nin Meclisteki temsilcileri ve ülke genelindeki teşkilatları boğazlarına kadar teröre batmışlardır. HDP, PYD ve PKK aynı stratejinin ortağı ve aynı yolun yolcusudur. Türkiye çok yönlü bir terör ve suikast tehdidi altındadır. Bu tehditle mücadele ancak ve ancak milli bir duruşla mümkündür. Tehdit topyekün Türkiye'ye ve Türk milletine karşıdır. O halde topyekün bir mücadele şarttır. Bu çerçevede siyasi parti liderlerinin bir araya gelmiş olmaları son derece anlamlıdır ve düşmanlarımıza karşı bir cevap niteliğindedir. MHP her türlü terör odağına karşı, her şartta kesin ve tavizsiz bir mücadele gerektiğini savunmaya devam edecektir."

Muhabir: Barış Gündoğan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Eski Meclis Başkanı Sezgin son yolculuğuna uğurlandı

2016-12-09 18:52 - Gündem

Suriyelilere 8 ülkeden yardım

2016-12-09 18:52 - Gündem

Turşu bidonunda esrar sevkiyatı yapan 2 yakalandı

2016-12-11 17:08 - Asayiş

Afrika'da bir ülke daha FETÖ'nün okullarını devrediyor

2016-12-09 23:08 - Dünya

CHP'nin anayasa taslağında sona doğru

2016-12-09 03:52 - Siyaset

FETÖ kaymakamlara 'ByLock' yüklü tablet dağıtmış

2016-12-09 13:17 - Gündem

Metruk bina çıkan yangında kül oldu

2016-12-13 17:37 - Asayiş

İzmir'de vakıf operasyonu... Aralarında ünlü işadamları da var

2016-12-09 14:02 - Asayiş

Fırat Kalkanı Harekatında 109'uncu gün

2016-12-10 13:17 - Asayiş

'Takım olarak öz eleştiri yapmamız gerekiyor'

2016-12-08 18:47 - Spor

İlgili Haberler

İzmir'de pazar şemsiyesinin hamile kadın ve çocuğunun üzerine düşmesi güvenlik kamerasında

22:13 - Gündem

Afyonkarahisar'da yaşlı çift, iki katlı evini jandarmaya bağışladı

22:08 - Gündem

DMM'den "400 akademisyenin usulsüz şekilde atandığı" iddiasına ilişkin açıklama

20:18 - Gündem

İçişleri Bakanlığınca Suriyelilerin gönüllü geri dönüşlerini konu alan kısa film hazırlandı

16:53 - Gündem

İzmir'de kalbinden bıçaklanan hasta yapılan 2 ameliyatla iyileşti

13:43 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail, Gazze'de Han Yunus kentindeki Filistin Kızılayı karargahını bombaladı

06:52 - Dünya

Başkentte sağanak hayatı olumsuz etkiledi

03:12 - Asayiş

Almanya'da polis Filistin'e destek eylemine sert müdahalede bulundu

01:07 - Dünya

Brezilya'da ABD Başkanı Trump'a "tarife tepkisi"

00:58 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Söz Gençlikte' programına telefonla bağlandı

00:08 - Siyaset