?>

'Türkiye aleyhinde kurulmaya çalışılan oyunları çok iyi biliyoruz'

Maliye Bakanı Ağbal, Türkiye'nin içeriden ve dışarıdan oynanan bütün oyunlara karşı büyük bir mücadele verdiğini belirterek, "Kurulmaya çalışılan oyunları hükümet olarak çok iyi biliyoruz." dedi.

Siyaset - 8 yıl önce

BAYBURT

Maliye Bakanı Naci Ağbal, AK Parti Bayburt İl Başkanlığını ziyaret ederek, bir süre önce göreve gelen Fatih Yumak’a başarı diledi.

Bakan Ağbal, buradaki konuşmasında, siyasetin bir vefa, gönül işi olduğunu dile getirerek, "Aslında siyaset ciddi anlamda bir yüktür yani bir makam ve mevki değildir. Gecenizi gündüzünüze katarsınız, büyük bir emek, değer verirsiniz, ailenizden, çocuklarınızdan uzak kalarak memleketinize, milletinize, hemşehrilerinize hizmet etmeye çalışırsınız kimseye de yaranamazsınız, beğendiremezsiniz. Onun için emekleri dolayısıyla Fatih Bey'e ve önceki başkanımız Hakan Kobal'a teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin artık sözü dinlenen, başı dik bir ülke olduğunu söyleyen Ağbal, şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye'nin dört bir tarafında inşaatlar var eğitimde, sağlıkta, alt yapıda... Eski Türkiye bambaşka bir Türkiye'ydi. Onların hepsinden sıyrıldık. Bu kalkınma hamlesini 15 yılda öyle bir yaptık ki bütün Cumhuriyet döneminde yapılan yatırımlardan daha fazlasını AK Parti hükümetleri döneminde bizler yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız 2001 yılında bu davayı AK Parti teşkilatı kimliğinde sizlerin emeğiyle, gayretiyle bugünlere kadar getirdi."

"Türk adaleti gereken cezayı veriyor"

"Rabbimin bu millet, bu topraklar üzerinde öyle bir koruyuculuğu, öyle bir şemsiyesi var ki darbe gecesi buna kalkışanların hepsi perişan oldu. Allah onları perişan eylesin." ifadesini kullanan Ağbal, "Bugünlerde mahkemelerde arka arkaya her birisi hakkında Türk adaleti gereken cezayı veriyor. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, 'Türkiye ekonomisi bir daha belini doğrultamaz, bir daha asla ayağa kalkamaz, toparlayamaz.' diye birtakım gayretler, birtakım emeller... Türkiye’de güçlenen milli iradeyi çekemeyen ve bu milli iradeyi bir şekilde farklı oyunlarla al aşağıya etmeye çalışan dış güçler. Türkiye şu anda adeta bir defa daha içeriden ve dışarıdan oynanan bu oyunlara karşı büyük bir mücadele veriyor. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun." dedi.

Bakan Ağbal, şunları kaydetti:

"İçeride ve dışarıda oynanan bu oyunlara devam ediyorlar. Bugün Avrupa'da, Amerika'da, çeşitli yerlerde Türkiye aleyhinde kurulmaya çalışılan oyunları, tezgahları hükümet olarak çok iyi biliyoruz. Kimin niyetinin ne olduğunu, PKK terör örgütüne kimin hangi sebeple arka çıktığını, bugün insan haklarından, özgürlüklerden bahsedenlerin terör örgütlerine nasıl ev sahipliği yaptığını, bize demokrasi dersi vermek isteyenlerin kendi ülkelerinde demokrasiyle ilgili taleplere polis coplarıyla nasıl karşı durduklarını çok iyi görüyoruz. Kimse Türkiye'ye demokrasi dersi vermesin. Hani Akif çok güzel diyor ya 'tek dişi kalmış canavar.' O tek dişi kalmış canavar 21. yüzyılda yine başını kaldırmış bize meydan okuyor ama bu topraklarda bin yıldır olan bizler, tek dişi kalmış bu canavara boyun eğmeyeceğiz, dik duracağız. Rabbim inşallah onların bu oyunlarının hepsini de bozacak."

"AK Parti teşkilatları olarak, hükümet olarak gece gündüz çalışacağız"

Parti üyelerine, bütün bunları bilerek kenetlenmelerini tavsiye eden Ağbal, "Bütün bunların şuurunda birlik ve beraberlik içinde olacağız. 2019 seçimleri Türkiye için son derece hayati bir seçimdir. Siyaset tarihinde bir yıl çok kısa bir zaman. Önümüzde 2019 Mart'ta mahali idareler seçimleri, 2019 Kasım'da Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. AK Parti teşkilatları olarak, hükümet olarak gece gündüz çalışacağız. 2019 seçimlerinde bir defa daha bu davayı, bu davanın bayrağını inşallah en üst noktalarda tutacağız." diye konuştu.

Ağbal, belediye başkanlarına hizmet yarışında bayrağı en yukarıda tutmaları gerektiğini her zaman hatırlattıklarını dile getirerek, "Vatandaş eleştirir, işinin çabuk olmasını ister. Biz her zaman söylüyoruz AK Parti milletin ta kendisidir, millet ne derse AK Parti onu yapar." dedi.

Muhabir: Tuğba Yardımcı

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türk Telekom ve GE Dijital, Endüstri 4.0 için güçlerini birleştirdi

2017-10-19 14:17 - Genel

İtalya’dan 'Brexit' açıklaması

2017-10-21 04:10 - Genel

TEM otoyolundaki kaza trafiği kilitledi

2017-10-15 15:37 - Asayiş

Örnek girişimci kadının hayalini 'yeşil yumurta' tesisi süslüyor

2017-10-15 14:52 - Çevre-Hayat

Gloria Ironman 70.3 Turkey yapıldı

2017-10-15 17:47 - Spor

Jandarmaya yeni görev

2017-10-17 19:37 - Dünya

Bozdağ'dan nikah düzenlemesi açıklaması

2017-10-16 17:11 - Genel

BTK, GSM operatörlerine cezayı kesti! - Teknoloji Haberleri

2017-10-19 19:12 - Teknoloji

Rusya Devlet Başkanı Putin'den Suriye için uluslararası topluma çağrı

2017-10-15 00:37 - Ekonomi

Karın ağrısı şikayetiyle gitti, rahminden 5 kilo ur çıktı

2017-10-15 02:37 - Asayiş

İlgili Haberler

Kabine üyelerinden Yeşil Vatan Seferberliği'ne destek

17:42 - Siyaset

CHP Parti Meclisi, 39. Olağan Kurultay gündemiyle toplanacak

15:33 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuveyt'te

13:57 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuveyt'e gitti

09:53 - Siyaset

Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçisi Sönmez: Ankara ve Kuveyt stratejik ortaklığı her alanda genişletiyor

17:18 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kassam Tugayları: İsrailli 2 esirin daha cesedini bu akşam teslim edeceğiz

18:02 - Dünya

Kabine üyelerinden Yeşil Vatan Seferberliği'ne destek

17:42 - Siyaset

Çin'den AUKUS'un nükleer silahların yayılması riski taşıdığı uyarısı

17:33 - Dünya

Bir Avuç İnsani Yardım Derneği, Nijerya’da iki yetimhaneyi hizmete açtı

17:27 - Dünya

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran, TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'nu ziyaret etti

17:23 - Spor