?>

Turkish Cargo, Mexico City'yi kargo uçuş ağına ekledi

Turkish Cargo, 3 Ekim'den itibaren Meksika’nın başkenti Mexico City’ye hava kargo seferleri başlatıyor.

Ekonomi - 7 yıl önce

İSTANBUL

Dünyanın 122 ülkesine hizmet sağlayan ve en hızlı büyüyen hava kargo markalarından biri olan Turkish Cargo, 3 Ekim'den itibaren Meksika’nın başkenti Mexico City'ye hava kargo seferleri başlatıyor.

Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, Mexico City, Turkish Cargo’nun kargo uçuşu yaptığı 85'inci uçuş noktası olacak.

Turkish Cargo'nun Latin Amerika'da 8'inci, Amerika Kıtası’nda ise 19'uncu uçuş noktası olacak Mexico City, bayrak taşıyıcı kargo şirketinin 5 farklı kıtadaki 300’den fazla noktayı kapsayan geniş uçuş ağı ile dünyaya bağlanacak.

Boeing 777F tipi geniş gövde kargo uçakları ile icra edilecek seferler, iki ayrı rotada gerçekleştirilecek. İlk rotada İstanbul'dan havalanacak kargo uçakları Madrid aktarmalı olarak Mexico City'ye ulaşacak. Mexico City sonrası uçaklar, Bogota, Curaçao ve Maastricht rotasını takip ederek İstanbul'a dönecek. İkinci rotada ise Madrid aktarmalı olarak Mexico City'ye ulaşacak uçaklar, Houston üzerinden İstanbul’a dönecek.

Dünyanın en kalabalık nüfusa sahip onuncu ülkesi Meksika’nın en büyük şehri olan Mexico City ihraç ettiği taze çiçekler, bozulabilir meyve ve sebzeler, teknolojik ürünler, otomobiller ile öne çıkıyor. Mexico City’nin başlıca ithalat kalemleri arasında ise otomobil, kimyasallar, petrokimya ürünleri, tekstil ürünleri, balık, ilaç, çiçek ve diğer bozulabilir ürünler bulunuyor.

Uçuş ağına eklediği yeni destinasyonlar, mevcut altyapısı ve gerçekleştirdiği yatırımlarla sürdürülebilir bir büyüme sağlayan Turkish Cargo, ticaret ağıyla Latin Amerika ülkeleri arasında önemli bir ticari köprü vazifesi gören Mexico City ile birlikte hem Latin Amerika’da hem de Amerika Kıtası’ndaki arzını arttırmayı hedefliyor.

Muhabir: Kenan Irtak

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Emine Erdoğan'a 'İnsani Hizmet Takdir Ödülü' verilecek

2018-09-11 23:02 - Dünya

Rallinin 'kalbi' Marmaris'te atacak

2018-09-11 18:02 - Spor

'Paranın doğduğu kent' UNESCO'dan iyi haber bekliyor

2018-09-10 18:32 - Kültür Sanat

Öğretmenler okulu yeni döneme hazırlıyor

2018-09-10 16:32 - Çevre-Hayat

Avusturya'da AB Göç politikaları protesto edildi

2018-09-14 07:02 - Dünya

Uluslararası Teknoparklar Birliğine Türk yönetici

2018-09-16 18:32 - Teknoloji

Türkiye büyümede OECD'nin zirvesinde

2018-09-10 15:32 - Ekonomi

Yusuf Nazik, Ankara Emniyet Müdürlüğünde

2018-09-12 17:02 - Gündem

'Basra'daki olaylar Şii iç savaşına dönüşebilir'

2018-09-10 19:27 - Dünya

Erdoğan ile Nazarbayev ortak hedefler için buluşacak

2018-09-12 23:32 - Gündem

İlgili Haberler

Çiftçilere 47,6 milyon liralık tarımsal destekleme ödemesi yapılacak

20:13 - Ekonomi

Borsa günü düşüşle tamamladı

18:42 - Ekonomi

Alman hava yolu şirketi Lufthansa binlerce idari personeli işten çıkarmayı planlıyor

17:17 - Ekonomi

BMW, marş motoru arızası nedeniyle dünya çapında yüz binlerce aracı geri çağıracak

16:57 - Ekonomi

Alman ilaç şirketlerinden "Trump'ın yüzde 100'lük ilaç tarifesi ağır darbe vurur"

16:53 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Çiftçilere 47,6 milyon liralık tarımsal destekleme ödemesi yapılacak

20:13 - Ekonomi

Esenler'de 15 bin esnaf bir günlük gelirini Gazze'ye bağışlayacak

19:03 - Gündem

İstanbul'da haftanın son iş gününde trafik yoğunluğu yüzde 74'e ulaştı

18:52 - Gündem

TİKA'dan Lübnan Devlet Güvenlik Müdürlüğü'ne medya altyapı desteği

18:47 - Gündem

Filistinliler, açılacağı duyurulmasına rağmen Kral Hüseyin Köprüsü sınırından yine geçemedi

18:42 - Dünya