Turkcell'in tahvil ihracına uluslararası yatırımcılardan yoğun ilgi

Turkcell, Avrupa, Orta Doğu ve Asya'dan yatırımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleştirdiği çift dilim Eurobond ihracıyla 1 milyar dolar fon sağlayarak uluslararası sermaye piyasalarındaki güvenilirliğini ve finansal gücünü bir kez daha ortaya koydu.

Ekonomi - 2 yıl önce

İstanbul
Şirketten yapılan açıklamaya göre, Turkcell, uluslararası sermaye piyasalarındaki güçlü talep ve yatırımcı güvenini arkasına alarak çift dilim Eurobond ihracıyla toplamda 1 milyar dolar fon sağladı. İhraç kapsamında, 500 milyon dolar değerinde 5 yıllık geleneksel tahvil ve 500 milyon dolarlık 7 yıllık sürdürülebilir tahvil, yatırımcıların ilgisine sunuldu.
5 yıllık tahvil yüzde 7,45 faiz oranıyla fiyatlanırken, 7 yıllık sürdürülebilir tahvil yüzde 7,65 faiz oranıyla yatırımcı buldu. Turkcell, 2018'den bu yana gerçekleştirdiği ilk uluslararası tahvil ihracı için Londra'da yapılan yatırımcı görüşmeleri kapsamında 60'tan fazla yatırımcıyla görüşerek, her iki dilimde de yatırımcılardan yoğun talep aldı. Bu talep, uluslararası yatırımcıların Turkcell'e duyduğu güveni bir kez daha gösterdi.

Turkcell, sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığını ortaya koydu

Turkcell, 7 yıllık sürdürülebilir tahvilini 2024 Sürdürülebilir Finansman Çerçevesi kapsamında ihraç etti. Turkcell'in dijital dönüşüm stratejileri, sağlam finansal yapısı ve operasyonel göstergelerdeki başarılı sonuçları, yatırımcıların yoğun ilgi göstermesine katkı sağlayan unsurlar arasında yer aldı.
Tahvil kapsamında Turkcell, çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) taahhütlerini uluslararası yatırımcılara sundu. Enerji verimliliği, yenilenebilir enerji, dönüşüm ekonomisi ve sosyal sorumluluk kapsamında yaptığı proje ve yatırımları, uzun vadeli uluslararası sürdürülebilir finansman ile destekleyerek bu konudaki kararlılığını ortaya koydu.
İhraç sürecinde Bank of America, Emirates NBD Capital, HSBC ve JP Morgan gibi önde gelen uluslararası finans kuruluşları yer aldı.

"Türkiye'nin Turkcell'i olarak, ülkemizin geleceğine yatırım yapmayı sürdüreceğiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kamil Kalyon, Turkcell olarak, dijital dönüşüm ve sürdürülebilirlik alanındaki liderliği uluslararası sermaye piyasalarında gerçekleştirdikleri ilk sürdürülebilir tahvil ihracıyla ortaya koyduklarını belirtti.

Kalyon sözlerini şöyle tamamladı:

"2018'den bu yana ilk kez gerçekleştirdiğimiz çift dilim Eurobond ihracımız yoğun rekabete karşın yatırımcılardan ilgi görerek hem şirketimizin finansal gücünü yansıttı hem de uluslararası yatırımcıların bize duyduğu güveni bir kez daha gösterdi. Tahvil ihracımızdan elde ettiğimiz fon, dijital altyapımızı güçlendirmek ve sürdürülebilir projelerimizi hayata geçirmek için önemli bir fırsat sunacak. Teknoloji, inovasyon ve sürdürülebilirlik odaklı yatırımlarımızla değer yaratmaya ve sürdürülebilirlik projelerimizle öncü rol üstlenmeye devam edeceğiz. Hedefimiz, ülkemizin teknolojiyi yalnızca tüketen değil üreten bir konumda yer alması. Bu başarılı ihraç hem şirketimize hem de Türkiye'ye olan güvenin en büyük göstergesi. Türkiye'nin Turkcell'i olarak, ülkemizin geleceğine yatırım yapmayı sürdüreceğiz."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor, 238 günlük özlemine son vermek istiyor

2025-01-19 11:10 - Spor

Fenerbahçe, Adana Demirspor'u farklı mağlup etti

2025-01-19 21:27 - Spor

Eskişehir'deki müstakil evden 6 kamyon çöp çıkarıldı

2025-01-21 14:07 - Çevre-Hayat

Beşiktaş konuk ettiği Reeder Samsunsporla berabere kaldı

2025-01-18 21:22 - Spor

Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi bir haftada 13 santimetre arttı

2025-01-20 18:27 - Çevre-Hayat

Aile ve Gençlik Fonu'na bir haftada 17 bin 192 çift başvurdu

2025-01-21 12:00 - Gündem

Küresel piyasalar Trump öncesi pozitif seyrediyor

2025-01-20 08:57 - Ekonomi

Haliç'te seyir halindeki teknelerin çarpışması kamerada

2025-01-18 15:17 - Gündem

Türkiye Judo Şampiyonası başladı

2025-01-18 16:27 - Spor

Alerji gelişimini engellemek için erken yaşta doğru beslenme önem arz ediyor

2025-01-18 17:53 - Sağlık

İlgili Haberler

Almanya'da elektrik fiyat şoku aşırı sağ AfD'ye desteği artırdı

12:28 - Ekonomi

İstanbul'da geçen ay 23 bin 97 ton karpuz satıldı

11:58 - Ekonomi

Ulaştırma alanındaki yatırım projelerine 6 ayda 41,5 milyar harcandı

11:53 - Ekonomi

Küresel havacılık ekosisteminin ekonomiye katkısı 4,1 trilyon dolara ulaştı

11:33 - Ekonomi

Denizüstü rüzgar enerjisi Türkiye'nin yenilenebilir enerji görünümünü yeniden şekillendirebilir

11:18 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Sırbistan'da Tuna Nehri'nin su seviyesinin düşmesiyle savaş gemisi enkazı yeniden ortaya ç

13:17 - Dünya

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: AB ülkelerinin Rus gemilerine el koymasına karşılık vereceğiz

13:13 - Dünya

Rusya: Mütekabiliyet ilkesi kapsamında düşman ülkelerin ticari gemilerini tarafsız sularda hedef ala

13:03 - Dünya

İsrail, Suriye'nin Kuneytra ilinde tarım arazilerini kimyasallarla kullanılamaz hale getiriyor

12:57 - Dünya

Pakistanlı kaynaklar, ABD ve İran'ın ateşkesi uzatmayı kabul ettiğini söyledi

12:52 - Dünya