?>

Turkcell'in hisse devri için son aşamaya gelindi

"Süreç planladığı şekilde ilerliyor. İlgili düzenleyici kurumlardan gerekli tüm izinlerin alınmasından dolayı mutluyuz"

Genel - 5 yıl önce

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Turkcell hisselerinin yüzde 26,2'sini satın alarak Turkcell'in ana hissedarı olmasıyla sonuçlanacak hisse devri işlemleri için, mevzuat uyarınca Türkiye ve ilgili diğer ülkelerin düzenleyici kurumlarından gerekli tüm izinler alındığını duyurdu.

TVF'den yapılan açıklamaya göre, Turkcell'in hisse devri için son aşamaya gelindi.

Verilen bilgiye göre, Turkcell yayınladığı açıklamayla, Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın 21 Ekim 2020 tarihinde Turkcell Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirileceğini duyurmuştu.

Genel Kurul'da hissedarlardan olağan toplantı gündeminin yanı sıra TVF, Telia Company, LetterOne, Çukurova Holding ve Ziraat Bankası arasında imzalanan işlem sözleşmeleri kapsamında yapılması öngörülen şirket ana sözleşme değişikliklerini de oylamaları istenecek.

Hisse devir işleminin, Turkcell'in Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Şirket Ana Sözleşme değişikliklerinin onaylanması şartının tamamlanması ardından gerçekleşmesi bekleniyor.

Söz konusu hisse devrinin gerçekleşmesi, hissedarlar arasında geçmişten süregelen hukuki davaların sona erdirilmesi, azınlık hissedar haklarının güçlendirilmesi, kurumsal yönetim prensiplerinin geliştirilmesi, Turkcell'in mevcut temettü politikasının desteklenmesi ve temettü öngörülebilirliğinin sağlanması konularında büyük bir fırsat olarak görülüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TVF Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Sönmez, şunları kaydetti:

"Süreç planladığı şekilde ilerliyor. İlgili düzenleyici kurumlardan gerekli tüm izinlerin alınmasından dolayı mutluyuz. Turkcell hissedarlarını istikrarlı bir değer yaratma paydasında buluşturacak ve Turkcell'in en iyi kurumsal yönetim standartlarına ulaşmasını sağlayacak bir dönemin başındayız.

Bu satın alma ile birlikte geçmişte hissedarlar arasında yaşanmış tüm uyuşmazlıklar son bulurken Turkcell'de tüm paydaşların yararına olan daha basit ve şeffaf bir yapı sağlanıyor. Yeni dönemde Turkcell'de yüksek katma değer sağlayacağımıza inanıyoruz."

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

TİKA'dan Afganistan'daki yetimhaneye destek

2020-09-20 18:06 - Dünya

Otomotiv sektöründen 8 ayda 5,5 milyar dolarlık 'parça' ihracatı

2020-09-21 14:20 - Gündem

Belçika'da Kovid-19 tedbirleri artan vakalara rağmen esnetiliyor

2020-09-23 20:36 - Dünya

İspanya'da banka sektöründe dev birleşme

2020-09-18 19:01 - Ekonomi

Sağlık turizminde dünyanın parlayan yıldızı Türkiye

2020-09-20 15:21 - Sağlık

Pakistan'da 289 işçinin öldüğü fabrika yangınında 2 kişi idama çarptırıldı

2020-09-22 18:06 - Dünya

Bakan Albayrak: Hedefimiz, dünyada ve Avrupa'da lider ülkeler arasında yer almak

2020-09-21 19:11 - Ekonomi

Koronavirüs salgınında son 24 saat

2020-09-23 01:28 - Dünya

Time dergisinin 'en etkili 100 kişi' listesinde 8 sporcu

2020-09-24 00:41 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatlarından Yunan gazetesine suç duyurusu

2020-09-21 15:36 - Gündem

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

DMM, "Türkiye'nin, Hindistan'daki terör eylemiyle bağlantılı olduğu" iddiasını y

18:08 - Gündem

Sındırgı esnafına "deprem kredisi" imkanı sunulacak

17:58 - Gündem

Mısır Dışişleri Bakanı: Mısır-Türkiye ortaklığı bölgedeki krizlerin çözümüne olumlu katkı sağlıyor

17:53 - Dünya

UAEA'nın raporuna göre, İran'ın zenginleştirilmiş uranyum stoklarının durumu doğrulanamıyo

17:48 - Dünya

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Özbekistan'ın Ankara Büyükelçisi Haydarov'u kabul etti

17:43 - Siyaset