?>

Türk zırhlısı Ejder Yalçın 4x4 artık bir dünya markası

Orta Doğu, Körfez, Asya, Afrika ve Avrupa'da birçok ülkenin kullandığı Ejder Yalçın, hem NATO hem de Birleşmiş Milletler görevlerinde yararlanılan tek Türk aracı olma başarısını yakaladı.

Ekonomi - 4 yıl önce

ANKARA

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen taktik tekerlekli zırhlı araç Ejder Yalçın 4x4, ihracatta yakaladığı başarılara yenilerini ekliyor.

Türkiye'nin zırhlı kara aracı üreticilerinden Nurol Makina'nın ürettiği Ejder Yalçın 4x4, konvansiyonel ve asimetrik harekat ortamlarında sahip olduğu yüksek koruma yeteneği, üstün hareket kabiliyeti ve faydalı yük taşıma kapasitesiyle gerek Türkiye gerekse yurt dışında ihtiyaçları karşılıyor.

Ejder Yalçın 4x4 aracının muharip ve destek görevlerinde kullanılmak üzere geliştirilmiş 10'dan farklı konfigürasyonu bulunuyor.

Bu araçlar Orta Doğu, Körfez, Asya, Afrika ve Avrupa bölgelerinde birçok ülke tarafından tercih ediliyor.

Avrupa Birliği ve NATO üyesi olan Macaristan'ın envanterine 2020'de giren Ejder Yalçın 4x4 aracı, Türkiye dışında bir NATO ülkesi tarafından kullanılan ilk zırhlı araç oldu. Ejder Yalçın 4x4'ün NATO görevlerinde teşkilat envanterinde bulunan ileri teknolojik altyapıya sahip araçlarla müşterek harekat ortamında görev yapacak olması, kalite ve güvenilirlik seviyesi bakımından yıllar içinde yapılan iyileştirmelerle gelinen noktayı gösteren somut bir unsur olarak dikkati çekiyor.

Ejder Yalçın 4x4 ile çoklu görevler için sunulan farklı donanıma sahip araçlar gerek Türkiye'de gerekse uluslararası asker kuvvetler ve güvenlik güçleri tarafından uzun süredir muharebe ortamında kullanılıyor. Kullanıcılardan gelen talepler doğrultusunda araç ailesine son olarak ambulans ve 120 milimetre havan aracı katıldı.

Birleşmiş Milletler Barış Gücü kuvvetlerinde de kullanıcı sayısını artıran Ejder Yalçın 4x4, Sahel Bölgesi'nde asimetrik tehditler ve saldırılar karşısında görevli personeli korumayı başardı. Böylece Ejder Yalçın 4x4, hem NATO hem de Birleşmiş Milletler görevlerinde yararlanılan tek Türk aracı olma başarısını yakaladı.

Kullanıcıların kendisine olan güvenini artıran Ejder Yalçın 4x4, bunun karşılığını artan taleple aldı. Nurol Makina, yine Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nde kullanılmak üzere bu yıl yeni bir kullanıcıyla sözleşme imzaladı.

Milyonlarca kilometrelik tecrübe

Yüksek koruma seviyesini üstün hareket kabiliyetiyle bir araya getirmeyi başaran Ejder Yalçın 4x4 aracının tercih edilme sebeplerinde birisi de Nurol Makina'nın zorlu coğrafyalarda Birleşmiş Milletler operasyonlarında görev yapan araçlara yerinde kapsamlı bir bakım ve onarım desteği vermesi oldu.

İdame edilebilirlik, bakım ve onarım konularında kullanıcı odaklı bir tasarıma sahip zırhlı aracın aynı zamanda milyonlarca kilometrenin üzerinde yol tecrübesi oluştu.

Ejder Yalçın 4x4'ün kritik görevlerde yüksek güvenilirlik seviyesini sahada kanıtlamış olması da rakipleri karşısında öne çıkmasını sağlıyor.

Aracın çoklu görevlerde kullanılabilir yapısı, kullanıcı ülkelerin konvansiyonel harekat ortamındaki görevler için tedarik ettikleri araçları aynı zamanda Birleşmiş Milletler, NATO ve diğer uluslararası görevlerde kullanmalarına imkan veriyor.

Ejder Yalçın aracının NATO uyumlu mimari yapısı (N-GVA) sayesinde, birçok görev ekipmanının araca hızlı, düşük maliyetlerle ve araç performansını koruyacak şekilde entegrasyonu mümkün olabiliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ İYİ Parti'den istifa etti

2021-03-04 17:21 - Siyaset

İspanya'da aşılamanın başlamasıyla bakımevlerindeki Kovid-19 vakası sayısı yüzde 95 azaldı

2021-03-03 15:36 - Dünya

Motosiklet tutkusunun peşinden giden 'Yunus polisi Afife' çocukluk hayalini gerçekleştirdi

2021-03-06 17:01 - Çevre-Hayat

Diyanet İşleri Başkanlığı: Hac ibadeti kura ve kayıt hakları 2021 için devam etmektedir

2021-03-09 15:21 - Gündem

Erzurum'da beraberlik

2021-03-03 20:08 - Spor

Şehit askerler için başsağlığı mesajları paylaşıldı

2021-03-05 00:21 - Gündem

Bitlis'te helikopter kazasında şehit olan 11 asker için Elazığ'da uğurlama töreni düzenlendi

2021-03-05 14:21 - Gündem

Suriye'den yasa dışı yollarla Türkiye'ye girmeye çalışan 11 kişi yakalandı

2021-03-09 17:54 - Gündem

ABD'deki Türkiye'yi karalama reklamının arkasından FETÖ çıktı

2021-03-08 19:51 - Dünya

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev'den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a başsağlığı mesajı

2021-03-05 14:21 - Dünya

İlgili Haberler

Avrupa'da elektrikli otomobil satışları yılın ilk yarısında 1 milyonu aştı

13:57 - Ekonomi

Doğrudan satış sistemlerinin kurallarını belirleyen düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı

13:22 - Ekonomi

Isparta'da üretilen karanfiller Avrupa'ya ihraç ediliyor

12:53 - Ekonomi

Edirne'de "süpürge otu" üreticileri ihracatı artırmayı hedefliyor

12:43 - Ekonomi

Küresel gıda fiyatları temmuzda et ve bitkisel yağ fiyatlarındaki artışla yükseldi

12:23 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Avrupa'da elektrikli otomobil satışları yılın ilk yarısında 1 milyonu aştı

13:57 - Ekonomi

Çin'de şiddetli yağışların yol açtığı afetlerde 10 kişi öldü, 33 kişi kayboldu

13:53 - Dünya

Polis "siber devriye" ile suçlulara geçit vermiyor

13:47 - Gündem

Günün ilk yarısında sıcaklılar 7 kentte 40 dereceyi aştı

13:43 - Gündem

İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü saldırılarda 6 Filistinli daha hayatını kaybetti

13:37 - Dünya