?>

Türk turizminde 2021 hedefi yüzde 100 artışla 34 milyon turist

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, tüm yabancı ziyaretçilerin güvenli ve konforlu bir şekilde ağırlanabilmesi için gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Ekonomi - 4 yıl önce

Moskova

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Türk turizm sektörünün Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı sayesinde Güney Avrupa ülkelerine kıyasla daha avantajlı bir konuma geldiğini belirterek, “2021’de geçen yıla göre yüzde 100’lük artışlarla, toplam 34 milyon yabancı ziyaretçiyi ülkemizde ağırlamayı bekliyoruz.” dedi.

Alpaslan, Moskova'daki temasları kapsamında, Türk turizm sektörü ve Rus pazarıyla ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.

2019’un Türkiye turizmi açısından “olağanüstü” geçtiğine işaret eden Alpaslan, “2023 hedeflerimize emin adımlarla yürüyorduk.

Rekor kırarak 52 milyon turisti ağırladık ve 35 milyar dolara yakın turizm geliri elde ettik.” dedi.

Geçen yıla da yüksek beklentilerle girdiklerini belirten Alpaslan, “Yaklaşık 40 milyar dolarlık bir turizm geliri hedeflemekteydik.

Piyasa göstergeleri ve rezervasyonlar bunun rahatlıkla sonuçlanabileceğini gösteriyordu bize.

Maalesef, tüm dünyayı kasıp kavuran yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından en çok etkilenen sektörlerden birisi turizm oldu ve bu çerçevede biz de turizm açısından mevcut hedeflerimizin gerisine düşmek zorunda kaldık” ifadelerini kullandı.

Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı sayesinde Türkiye’nin 2020’yi rakip ülkelere kıyasla daha az kayıpla geçirdiğini vurgulayan Alpaslan, “Yine de geçen yılı turizm sektöründe yüzde 65 düzeylerinde bir kayıpla kapattık.” yorumunu yaptı.

Türk turizminde tüm tedbirler alındı

Alpaslan, salgın etkilerinin 2021’de de devam ettiğine işaret ederek, Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı’nı daha da geliştirdiklerini ifade etti.

Türkiye’ye gelecek turistlerin, sağlık açısından güvenli bir tatil yapabilmeleri için gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirten Alpaslan, “Bu çerçevede de başta Rus ziyaretçilerimiz olmak üzere tüm yabancı ziyaretçileri güvenli ve konforlu bir şekilde ağırlayabilecek tüm tedbirlerimizi almış durumdayız.

Nisanla beraber turizm sezonunun da açılmasıyla beraber turizmde hareketliliğin başlayıp misafirlerimizi ağırlamayı bekliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Turizmde 2020’e kıyasla önemli bir artış beklediklerinin altını çizen Alpaslan, “2019 rakamlarına ulaşamasak da 2021’de geçen yıla göre yüzde 100’lük artışlarla, toplam 34 milyon yabancı ziyaretçiyi ülkemizde ağırlamayı bekliyoruz.

Geçen yıl 12,5 milyar dolar civarında bir turizm gelirimiz olmuştu bu sene 23 milyar dolar bandına yükselmesini bekliyoruz.” dedi.

Rusya başta olmak üzere Almanya, Ukrayna, Polonya, İngiltere ve Hollanda pazarlarına yüksek beklentiyle yaklaştıklarını belirten Alpaslan, “Türk turizm sektörü Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı sayesinde Güney Avrupa ülkelerine kıyasla daha avantajlı bir konumda.

Programa geçen yıl haziranla beraber başlamıştık ve ülkemize gelen yabancı ziyaretçilerin, tatillerini yapıp dönene kadar tüm noktalarda sağlık açısından en az riskin oluşturduğu hatta riskin sıfırlandığı ortamlarda tatil yapmalarını sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Türk turizmi için tanıtım hamlesi

Alpaslan, Türkiye’nin söz konusu avantajıyla birlikte güçlü bir tanıtım yürüttüklerine işaret ederek, “Yabancı turizm yetkililerini ülkemizde ağırlayıp aldığımız tedbirleri yerinde gösteriyoruz.

Hedef pazarlardaki yetkililere bu tanıtımları güçlü bir şekilde yaparak, Türkiye’de güvenli bir turizmin olduğunu onlara anlatıyoruz.” dedi.

15 Nisan’a kadar Türkiye’ye gelen her yabancının test yaptırma zorunluluğu olduğunu anımsatan Alpaslan, sözlerini şöyle tamamladı:

“15 Nisan’dan sonra aşılama programı belirli bir düzeye gelmiş, vaka sayıları düşmüş ülkelerde, ülkelerin durumlarına bakarak test zorunluluğunu kaldırmayı değerlendireceğiz.

Türk turizmi için 2021 yılının daha güzel, daha iyi ve daha verimli olmasını beklemekteyiz. Tüm yabancıları, tüm dünya vatandaşlarını ülkemize güvenli konforlu kaliteli tatil yapmaya bekliyoruz.”

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Bolu'nun içme suyu kaynağı Gölköy Barajı'nda su seviyesi yüzde 43'e yükseldi

2021-03-15 20:36 - Ekonomi

Libya'da 5+5 Ortak Askeri Komite görüşmeleri başladı

2021-03-15 19:41 - Gündem

'Yılın Otomobili' seçimi için 27 aday belirlendi

2021-03-14 16:41 - Ekonomi

Başakşehir-Beşiktaş maçını Cüneyt Çakır yönetecek

2021-03-10 17:22 - Spor

Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 120 milyonu geçti

2021-03-14 12:46 - Dünya

'15 gün çocuk gibi ağladım'

2021-03-15 15:54 - Sağlık

Ücretli çalışan sayısı ocakta yıllık bazda yüzde 5,2 arttı

2021-03-16 13:46 - Ekonomi

Putin, Aliyev ve Paşinyan'la telefonda görüştü

2021-03-12 23:41 - Dünya

Merkez Bankası Mart ayı Beklenti Anketi yayımlandı

2021-03-12 14:11 - Ekonomi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Katarlı mevkidaşı Al Sani'yle bir araya geldi

2021-03-11 18:56 - Gündem

İlgili Haberler

Hazine ve Maliye Bakanlığı "vergi affı" iddialarını yalanladı

18:58 - Ekonomi

AB, sınırda karbon vergisini basitleştirecek

18:07 - Ekonomi

Lufthansa, Orta Doğu uçuşlarını askıya alma uygulamasını uzattı

17:38 - Ekonomi

Türkiye'nin "Satın Alma Gücü Paritesi"ne göre kişi başına GSYH endeksi 2024 için 71 o

17:36 - Ekonomi

İran limanlarına uğrayacak Türk bayraklı gemilerin güvenlik seviyesi en üst düzeye çıkarıldı

17:35 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig'e yükselen 3 futbol kulübünün başkanlarını kabul etti

19:57 - Gündem

İsrail'de vatandaşların yurt dışı çıkışlarına kısıtlama getirme planı yüksek mahkemeye taşınıyo

19:47 - Dünya

MASAK raporunda Ekrem İmamoğlu'nun 7 aklama suçunun faili olduğu tespit edildi

19:27 - Gündem

Azerbaycan'da, KEİPA 65. Genel Kurulu yapıldı

19:22 - Gündem

ABD, İsrail'deki vatandaşlarının tahliye edileceğini duyurdu

19:18 - Dünya