?>

Türk Telekom'dan kadınlara teknoloji eğitimi

- Türk Telekom'un "Şimdi Senin Zamanın" sloganıyla 38 ilde kadınlara yönelik başlattığı Teknoloji Seferberliği Projesi kapsamında Bursalı kadınlara internet kullanımı eğitimi veriliyor

Genel - 8 yıl önce

BURSA (AA) - Türk Telekom'un, "Şimdi Senin Zamanın" sloganıyla 38 ilde kadınlara yönelik başlattığı Teknoloji Seferberliği Projesi kapsamında, Bursalı kadınlara temel internet kullanımı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yıldırım Belediyesi önünde kurulan Türk Telekom Gezici Eğitim Tırı'nda, Türk Telekom akademi eğitmenlerince verilen eğitim öncesi 25 kişilik gruplar oluşturuldu. Grupların arasında kadınların yanı sıra erkek katılımcılar da yer aldı.

Teknoloji seferberliği ile katılımcılar "e-devlet" başta olmak üzere, "Skype" ve "Google Maps" gibi uygulamaları nasıl kullanacaklarını da öğrenme fırsatı buldu.

Türk Telekom Eğitmeni Hakkı Yiğit Tabanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ev kadınlarının teknolojiyi kullanmalarını teşvik edici eğitimler verdiklerini söyledi.

Tabanlı, gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Bizim de kendi annelerimiz babalarımız da teknolojiyi yavaş yavaş kullanmaya başlıyorlar. Onların teknolojiye adapte olması bizim için çok önemli. Birçok veriye kısa yoldan ulaşabilmelerini bizler de çok istiyoruz. Faturalarını internet üzerinden ödemeyi öğreniyorlar. Sosyal medyayı kullanmaları, teknolojiden bilgi sahibi olmaları bizim için de çok güzel bir şey. Katılımcılar çok istekliler, çocuklarıyla olan iletişimde geri planda kalmak istemiyorlar. Bu eğitimin çok faydalı olduğunu düşünüyorum. İnşallah gün sonunda da güzel kazanımlar elde etmiş olarak günümüzü tamamlamış olacağız.''

Eğitimlere katılan 86 yaşındaki Rüştü Maviçiçek de zamanın teknoloji zamanı olduğunu dile getirdi.

Öğrenmenin yaşının olmadığını belirten Maviçiçek, ''Herkes bu eğitimlere katılmalıdır. Her ne kadar öğrensek de bilmediğimiz çok konu var. O nedenle bunu tamamlamak için geldim. Devir artık teknoloji devri. Bütün dünya oraya doğru gidiyor. Teknolojik gelişmeleri takip etmemiz icap eder. Ne kadar yaşayacağımız belli değil. Bu eğitimle telefonu nasıl kullanacağımızı öğreniyoruz.'' diye konuştu.

Katılımcılardan 2 çocuk annesi Hacer Korkmaz da bilmediklerini öğrenmek açısından bu eğitimlerin çok önemli olduğunu vurguladı.

Eğitimlerde interneti güvenli bir şekilde kullanmayı öğrendiklerini bildiren Korkmaz, ''Güvenli bir şekilde internet üzerinden alışveriş yapmayı öğrendik. Eğitim sayesinde fatura kuyruklarında beklemek yerine internet üzerinden faturaları yatırabileceğiz. Ailemize interneti kullanabilmeyi öğretebiliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Eğitimin sonunda katılımcılara sertifika verildi, Türk Telekom çalışanları tarafından hediye dağıtıldı. Kadınlara yönelik teknoloji eğitimlerinden 3 ay içinde 4 bin kadının faydalanması hedefleniyor.

Öte yandan, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Türk Telekom Gezici Eğitim Tırı'nı ziyaret ederek, görevlilerden bilgi aldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Zorlu Holding Kimin? Ahmet Nazif Zorlu Kimdir? Aslen Nereli?

2017-11-03 23:37 - Genel

Milas - Yatağan karayolunda can pazarı: 7 yaralı

2017-10-31 01:32 - Asayiş

'ByLock' kullanan 40 eski polise tutuklama kararı verildi

2017-11-02 06:32 - Gündem

"İş barışı ve huzurun sağlanabilmesi adaletle mümkün"

2017-11-04 20:22 - Ekonomi

Otomobilden geriye bu kaldı

2017-11-05 22:02 - Asayiş

Panik atak problemine dikkat

2017-11-04 19:42 - Sağlık

Atlar engelli çocukların umudu oldu

2017-11-06 15:54 - Kültür Sanat

DSİ Genel Müdürü Acu: Manisa'da 13 baraj tamamlandı

2017-11-02 23:58 - Genel

Canları kurtarmak için en acı görevi yapıyorlar

2017-11-02 15:50 - Genel

Otomotiv pazarı ekimde büyüdü

2017-11-02 16:57 - Ekonomi

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Ekvador'da 5,5 büyüklüğünde deprem

08:08 - Dünya

Akdeniz'de 4,5 büyüklüğünde deprem

06:23 - Gündem

ABD medyası: ABD Başkanı Trump, NATO Genel Sekreteri Rutte ile bugün Beyaz Saray'da görüşecek

04:52 - Dünya

Dünya Bankası: Suriye'nin yeniden inşa maliyetinin 216 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor

00:53 - Dünya

Almanya'da "askerlik hizmetinin modernizasyonu" tartışılıyor

00:48 - Dünya