?>

Türk Telekom baskını davasında sona gelindi

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ulus'taki Türk Telekom binasını işgal girişimine ilişkin davada, sanıklar ve avukatları Cumhuriyet Savcısının esasa ilişkin mütalaasına karşı savunma yaptı. Yarın duruşmada mahkemenin kararını açıklaması bekleniyor.

Genel - 7 yıl önce

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ulus'taki Türk Telekom binasının kontrol altına alınmasına ilişkin davada, 27'si Kara Harp Okulu Komutanlığı subay adayı kursiyeri, 30 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki mahkeme salonunda görülen duruşmada, sanıklar ve avukatları Cumhuriyet Savcısının esasa ilişkin mütalaasına karşı savunma yaptı.

Sanık kursiyer teğmen Semih Kuvvet, hafta sonu Afyonkarahisar'a yapılacak harp tarihi gezisi için Kara Harp Okulu'nda kalmaları yönünde emir verildiğini, komutanlara ısrar etmelerine rağmen evlerine gönderilmediklerini ifade etti.

FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi firari sanık eski kurmay yarbay Ömer Ergenekon'un emrine verildikten sonra bilgisi dışında Ulus'taki Türk Telekom binasına götürüldüklerini savunan Kuvvet, Ergenekon'un, "Ülke karıştı, kaos var. Bize de bir binanın emniyet görevi verildi. Polis de bizimle beraber." diyerek kendilerini terör saldırısı olduğuna inandırmaya çalıştığını aktardı.

Kuvvet, yaşananların darbe girişimi olduğunu öğrendikten sonra diğer kursiyerlerle Ergenekon'un emirlerine uymadıklarını, bunun üzerine Ergenekon'un olay yerinden kaçtığını belirtti.

Okuldan evlerine gönderilmemeleri üzerine sanık durumuna düştüğünü savunan Kuvvet, darbe girişiminden habersiz olduğunu ifade etti.

Kanunsuz bir emri yerine getirmediğini öne süren Kuvvet, "FETÖ üyeliğim yoktur. Darbe gecesi hukuksuz bir emir yerine getirmedim, suçsuzum. Beraatımı istiyorum." dedi.

Sanık kursiyer teğmen Rıfat Çalık da astsubayken girdiği sınavlarda başarılı olup subaylığa geçiş yaptığını, olay tarihinde Kara Harp Okulu'nda subaylık temel eğitimi gördüğünü ifade etti.

Komutanlarının bilgisi dahilinde sanık yarbay Ergenekon'un emrine verildiklerini bildiren Çalık, darbe girişiminden habersiz bir şekilde Ergenekon tarafından Türk Telekom binasına götürüldüklerini kaydetti.

Ergenekon'un ülke genelinde olumsuz gelişmeler yaşandığını, bu binanı güvenliğinin kursiyerler tarafından sağlanacağını söylediğini aktaran Çalık, Türk Telekom binasına girdiklerinden kısa bir süre sonra darbe girişimi olduğunu anladıklarını kaydetti.

Bu andan itibaren Ergenekon'un emirlerine uymadıklarını, kimseye zarar vermediklerini öne süren Çalık, sabah saatlerinde polise teslim olduklarını anlattı.

FETÖ üyesi olmadığını, iddianamede de bu yönde bir tespitin yer almadığını belirten Çalık, beraatını istedi.

Duruşmanın yarınki bölümünde mahkemenin kararını açıklaması bekleniyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Cenk Tosun resmen Everton'da

2018-01-06 03:31 - Genel

48 bin Arakanlı bebek sağlıksız koşullarda doğacak

2018-01-05 17:52 - Genel

Peugeot 308TCR, parkura çıkmaya hazır

2018-01-05 15:21 - Genel

Tel ve çivilerle resim yapıyorlar

2018-01-05 16:27 - Gündem

Mahmutbey Gişeler'de kargo tırında korkutan yangın

2018-01-04 06:02 - Asayiş

TARSİM'in kapsamı genişletildi

2018-01-05 18:53 - Ekonomi

Taffarel Galatasaray'a dönüyor

2018-01-04 03:02 - Spor

Beton mikseri ile ticari araçla çarpıştı: 1 yaralı

2018-01-04 05:32 - Asayiş

Siirt'te FETÖ duruşmasında 7 tahliye

2018-01-09 01:32 - Asayiş

Kayıp kız kargaşasında 4 kişi gözaltına alındı

2018-01-04 06:32 - Asayiş

İlgili Haberler

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Üsküdar'daki Gazze mitingi nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak

09:33 - Gündem

Trump, tartışmalara sebep olan Washington DC'deki askeri geçit törenine katıldı

08:27 - Dünya

Aleæ -Sami Mert yazdı-

07:44 - En Son Yazılar

Batılıların amacı Rusya’nın müttefiklerini yok etmek -Erhan Kuadzba, Moskova'dan yazdı-

07:08 - En Son Yazılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barış diplomasisi Rus medyasında geniş yer aldı

07:06 - Özel Haber