?>

Türk şirketleri IFA 2023'te ürünlerini sergiliyor

IFA 2023'te boy gösteren Türk şirketleri çevre dostu en yeni ürünlerini ilk defa IFA 2023'te müşterileri ile buluşturuyor.

Ekonomi - 2 yıl önce

Berlin

Almanya’da "Tüketici elektroniği fuarı" IFA 2023 ikinci gün etkinleri ile devam ediyor. Fuara katılan Türk şirketleri de en son ürünlerini ziyaretçilere tanıtmaya devam ediyor.

AA muhabirine konuşan Arzum Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Serhan Giray, sürdürülebilirliğe çok önem verdiklerini söyledi.

Berlin'de sergiledikleri ürünlerden bahseden Giray, "Öncelikle Türk kahvesi makinesi Okka'dan bahsetmek istiyorum. Türk kahvesi bizim için amiral gemisi. Türk kahvesini Avrupa pazarına ve diğer pazarlara sokmakta öncülük ediyoruz. Okka'nın iki tane yeni modelini sergiliyoruz burada. Saç grubunda ve kişisel bakımda da iddialıyız.

Onun yanında kişisel blender kategorisi büyüyen bir kategori. Buradaki yeni ürünleri de getirdik. Yani hem mutfakta hem kişisel bakımda hem kahve kategorisinde farklı ürünlerimizi ilk kez IFA'da sergiliyoruz." diye konuştu.

Giray, IFA'da bulunmalarının ana sebebinin Arzum'un globalleşme projesi olduğunun altını çizerek, "Özellikle yurt dışı pazarlarda Arzum'un büyümesi Avrupa'da, Orta Doğu'da ve Kuzey Afrika'da bizim için birinci öncelik. Türkiye bizim amiral gemimiz. Türkiye'deki varlığımızı, pazar liderliklerimizi korumaya devam edeceğiz. Önümüzdeki beş sene içinde yeni pazar liderlikleri ekleyeceğiz.

Sadece Avrupa değil Kuzey Afrika ve Orta Doğu öncelikli olmak üzere Amerika ve diğer pazarlara da aynı şekilde giriş yapmaya başlıyoruz. Yeni stratejilerle daha güçlü bir şekilde gelmek istiyoruz. Amacımız Türk markası olarak hem Avrupa'da hem diğer kıtalarda gücümüzü göstermek ve ülkemize değer katmak." şeklinde konuştu.

Bahat 25 ülkeye ihracat yapıyor

Bahat Elektrikli Ev Aletleri firması sahibi Hasan Bahçıvan ise İstanbul'da 20 yıldır elektrikli süpürge üretimi yaptıklarını söyledi. Ürünlerini yaklaşık 25 ülkeye ihraç ettiklerinin altını çizen Bahçıvan, "Her sene IFA Berlin'e katılım sağlıyoruz. İhracatımıza ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak amacıyla burada bulunuyoruz. Yaklaşık 25 çeşit elektrikli süpürge üretiyoruz. Biz, enerji tüketimi düşük ama performansı yüksek torbasız modellerimizi getirdik. Bunları Avrupalı tüketicilerimize sunuyoruz." dedi.

HİBSAN 95 ülkeyi radarına aldı

Havalandırma sektöründe Türkiye'nin lider firmalarından biri olduklarını belirten HİBSAN İhracat Genel Müdürü Fatih Kotanoğlu, 95 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Kotanoğlu, IFA fuarının tüketici elektroniği sektörünün en önemli fuarlarından biri olduğuna değinerek, "Buraya da ihracat pazarımızı genişletmek, özellikle Avrupa pazarlarında daha iyi yer edinebilmek adına geldik. Daha katma değerli ve sürdürülebilir ürünler yapmak istiyoruz.

Onun için de fuardan da güzel beklentilerimiz var. 5 sene içinde de hem kapasitelerimizi büyüterek hem ihracat pazarlarımızı artırarak daha devamlı pazarlar bularak işlerimizi geliştirmeyi düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Sersim, 40 yıldır fırın üretiyor

Sersim firması yöneticisi Mehmet Tapkan da Sersim olarak 40 yıldır fırın ürettiklerini söyledi. Türkiye'deki en büyük fırın ihracatçıları arasında yer aldıklarına dikkati çeken Tapkan şöyle devam etti:

"IFA fuarına 20 senedir katılıyoruz. Bu sene fuarda 300 metrekare bir yerle yeni ürünleri gösterdik. Toplam ciromuzun yüzde 50'sini Avrupa pazarları oluşturuyor. Bizim için çok önemli bir pazar. Avrupa pazarı enerji tarafında gazdan elektriğe doğru gidiyor. Biz de o yüzden yeni enerji verimliliği en üst olan ürünlerimizi ilk kez müşterilerimize burada gösteriyoruz.

Rakiplerimiz genelde Avrupalı üreticiler. Onlara karşı yeniliklerimizle, hızlı teslimatlarımızla ve iyi servisimizle öne geçmeye çalışıyoruz. Bir de bizim farklı bir özelliğimiz rakiplerimizin markalarıyla ürün yapıyoruz. Rakipler bir nevi bizim müşterimiz oluyor. Kendi üretemediği ürünlerin bir kısmını bizden temin ediyorlar."

Fuar 5 Eylül'e kadar devam edecek

Sürdürebilirliğin ön plana çıktığı IFA 2023, 5 Eylül'e kadar Almanya’nın Berlin şehrinde ziyaretçilerini ağırlayacak. 8 ülkeden 2 binden fazla firmanın yeni teknoloji ürünlerini sergileyeceği fuarı 180 binden fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Fuarda bu yılın öne çıkanları arasında Sürdürülebilirlik Köyü, Robotlar Evi, Oyun ve Espor Arenası ve çok sayıda girişime ev sahipliği yapan IFA Next yer alıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD Ticaret Bakanı Raimondo'dan "Çin, yatırım yapılamaz hale gelebilir" uyarısı

2023-08-31 10:27 - Ekonomi

Cengiz Ünder: Fenerbahçe'nin şampiyon olması için elimden gelenin en iyisini yapacağım

2023-08-29 16:32 - Spor

İnsan Hakları İzleme Örgütü: 2022, Filistinli çocuklar için son 15 yılın en kanlı senesi

2023-08-28 16:18 - Dünya

Üniversiteli gençler fındık işçilerinin çocuklarının yüzünü güldürdü

2023-09-02 12:03 - Ekonomi

MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde Irak-Suriye kurye sorumlusunu etkisiz hale getirdi

2023-08-27 10:37 - Gündem

'Güzel bir gün oldu, mutluyuz'

2023-09-01 00:18 - Spor

Devlet korumasındaki çocuklar ulusal spor müsabakalarında 175 kez dereceye girdi

2023-09-02 11:58 - Spor

Liverpool, Newcastle United'a karşı 10 kişi kalsa da 3 puanı aldı

2023-08-27 21:08 - Spor

Bakan Kacır: TEKNOFEST, Milli Teknoloji Hamlesi'nin kalbi niteliğinde bir platform

2023-08-30 19:47 - Teknoloji

Netanyahu'nun oğlu, "hakaret ve iftira" suçundan 34 bin dolar tazminat ödeyecek

2023-08-30 18:23 - Dünya

İlgili Haberler

Fed Başkanı Powell, gelecek aylarda bilanço küçültmeyi durdurabileceklerine işaret etti

22:02 - Ekonomi

Enerji Bakanı Bayraktar, BAE ile 1 milyar dolarlık yatırımda son aşamaya geldiklerini bildirdi

19:27 - Ekonomi

Alman otomotiv tedarikçisi Webasto, Almanya'da 300 kişiyi daha işten çıkaracak

18:52 - Ekonomi

IMF: Banka dışı finansal kurumların büyümesi yeni istikrar risklerini ortaya çıkarıyor

18:33 - Ekonomi

Walmart ve OpenAI'dan yapay zeka destekli alışveriş için işbirliği

18:27 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Gazze'deki hükümet: Ateşkesten bu yana bölgeye sadece 173 yardım tırı girdi

01:27 - Dünya

ABD Başkanı Trump'tan öldürülen aktivist Charlie Kirk'e gıyabi Özgürlük Madalyası

01:23 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milli Futbol Takımı oyuncularını ve teknik heyetini tebrik etti

01:08 - Spor

2026 FIFA Dünya Kupası'na 6 ülke daha bilet aldı

00:37 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Kavelaşvili ile görüştü

00:27 - Siyaset