?>

Türk şirketi Sudan’da havaalanı inşa edecek

Başkent Hartum'da kurulacak yeni havaalanının ihalesini kazanan Türk şirketi ile Sudan arasında sözleşme imzalandı.

Dünya - 8 yıl önce

HARTUM

Sudan'ın başkenti Hartum’da kurulacak yeni havaalanı ihalesini kazanan Türk şirketi ile Sudan arasında sözleşme imzalandı.

Sudan Maliye Bakanlığındaki imza törenine, Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, Türk şirketinin yetkilileri ve Sudanlı bakanlar katıldı.

Tören öncesinde Sudan ve Türk heyetlerinin katıldığı toplantıda konuşan Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, havaalanının tamamlanmasıyla Hartum’un Afrika’da uçuş merkezi haline geleceğini söyledi.

Sudan’ın Türkiye için özel bir ülke olduğunu dile getiren Metin, "Sudan, Türkiye için Afrika’ya açılan kapıdır. Biz buraya her türlü yatırımı yapmak için çaba harcıyoruz. Bütün alanlardaki tecrübemizi Sudanlı kardeşlerimize aktarmak istiyoruz. İnanıyorum ki yeni Hartum havaalanı da Afrika’nın en güzel havalimanlarından biri olacak." dedi.

Metin, havaalanı ihalesini kazanan Türk şirketi Summa Yönetim Kurulu Başkanı Selim Bora’dan inşaatın, sözleşmedeki tarihten 6 ay önce tamamlanacağı sözünü aldı.

Metin, Türkiye’nin Sudan ile ticaret hacmini en yakın zamanda 10 milyar dolara çıkarmak istediğini kaydetti.

Sudan ile Türkiye hedeflerine ulaşacak

Sudan Maliye ve Ekonomi Planlama Bakanı Muhammed Osman ise Türkiye ile ilişkilerinin gelişmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.

Tarihi bir projenin anlaşmasının yapıldığını kaydeden Osman, "Türkiye ve Sudan ekonomik alanlarda ortak hareket etmeye devam ediyor. Havaalanı projesi de büyük bir yatırım olacak. İnşaatı yapacak şirketin Afrika'da güzel işler başardığını yakından biliyoruz. Hartum havaalanını da söyledikleri tarihte tamamlayacaklarından şüphemiz yok." diye konuştu.

Osman, Türk yatırımcılara çok güvendiğini, Türkiye ve Sudan'ın ekonomik anlamda hedeflerine ulaşacağının altını çizdi.

Konuşmaların ardından, Summa Yönetim Kurulu Başkanı Selim Bora ve Sudan Maliye ve Ekonomik Bakanı yaklaşık 1 milyar 100 milyon dolara tamamlanacak havaalanı inşaatının sözleşmesini imzaladı.

Muhabir: Abdullah Uluyurt

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Afrin Kurtuluş Kongresi' Gaziantep'te toplandı

2018-03-19 04:32 - Gündem

Eski muhtar zeytinlikte ölü bulundu

2018-03-22 01:32 - Asayiş

Kanada’dan Filistin’e 10 milyon dolarlık insani yardım

2018-03-17 23:02 - Dünya

Gazze'ye 456 milyon avro yardım

2018-03-21 03:02 - Dünya

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu soruları yanıtladı

2018-03-22 19:42 - Ekonomi

Down sendromlu sporcular engel tanımıyor

2018-03-20 16:32 - Spor

'Amacımız geleceği inşa etmek'

2018-03-21 19:32 - Spor

Türk şirketi Sudan’da havaalanı inşa edecek

2018-03-23 01:32 - Dünya

Eski cimnastikçi güreşte zirveyi hedefliyor

2018-03-19 17:02 - Çevre-Hayat

Passolig'e ilgi artıyor

2018-03-20 19:57 - Spor

İlgili Haberler

Ürdün Kralı: İki devletli çözüm ilkesi uygulanmazsa bölge mahvolmaya mahkumdur

03:12 - Dünya

Milano ile Tel Aviv arasındaki kardeş şehir protokolünün iptali için gösteri düzenlendi

00:17 - Dünya

AB, Gazze'nin yeniden inşası sürecinde aktif rol üstleneceğini yineledi

22:32 - Dünya

Hollanda'da ASALA'nın şehit ettiği Ahmet Benler, Lahey ve Marmaris'te anıldı

21:18 - Dünya

Zelenskiy, 17 Ekim'de Washington'da Trump ile görüşeceğini söyledi

20:52 - Dünya

Günün Manşetleri

Ürdün Kralı: İki devletli çözüm ilkesi uygulanmazsa bölge mahvolmaya mahkumdur

03:12 - Dünya

Kabine üyelerinden Şarm el-Şeyh Barış Zirvesi'ne ilişkin paylaşım

00:22 - Siyaset

Milano ile Tel Aviv arasındaki kardeş şehir protokolünün iptali için gösteri düzenlendi

00:17 - Dünya

AB, Gazze'nin yeniden inşası sürecinde aktif rol üstleneceğini yineledi

22:32 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Şarm el-Şeyh Barış Zirvesi'ne ilişkin paylaşım

21:42 - Siyaset