?>

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kars'ta düzenlediği "Kış-2023 Tatbikatı" sürüyor

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) düzenlediği Cumhuriyet tarihinin en geniş katılımlı "Kış Tatbikatı-2023" Kars'ta devam ediyor.

Gündem - 2 yıl önce

Kars

9. Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı tarafından Kars'taki Şehit İstihkam Astsubay Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı Atış ve Tatbikat Alanı'nda düzenlenen "Kış Tatbikatı-2023"e, Almanya, İtalya, Azerbaycan, Kazakistan, İngiltere'nin de bulunduğu 17 ülkenin personeli katılıyor.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 18 dereceye kadar düştüğü kentte 1758 personelin katılımıyla yapılan tatbikatta, 43 değişik cins 651 araç, 23 değişik cins ve çapta 865 silah kullanılıyor.

14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında düzenlenen basın brifingi programında, Hava Savunma Yüzbaşı Ahmet Adıyaman tatbikatla ilgili bilgi verdi.

Tatbikat alanına götürülen gazetecilere, tatbikatın komuta merkezi gezdirildikten sonra Bosna Hersek, Kazakistan, Kosova, Özbekistan ve Azerbaycanlı komutanların da yer aldığı bir durum değerlendirmesi yapıldı.

Kolordu esas komuta yerinde soğuk iklim kar kamuflajı ile hava savunma erken ikaz ve komuta kontrol sistemi tanıtılırken Türkiye ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin topçu birlikleri tankların bakım ve temizlemesini yaparak hazırlıklarını tamamladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerinin havan tevcih sistemi hakkında farklı ülkelerden katılan birliklere eğitim verdiği tatbikatta, Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli de Gürcistan, Özbekistan, Kosova ve Kazakistan birlikleriyle 30 Ocak Basın Günü ve 2 Şubat'taki Seçkin Gözlemci Günü'ne hazırlanıyor.

Tatbikata katılan helikopterlerin bakımını da yapan askeri personel, her koşulda hazır halde bekliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunan yerli ve milli seyyar sahra mutfak ünitelerinde ise tatbikata katılan askerler için sıcak yemek hazırlanıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İğne ipliği 67 yıldır elinden düşürmüyor

2023-01-22 14:33 - Kültür Sanat

Ege ve Akdeniz’i birbirine bağlayan Honaz Tüneli açılıyor

2023-01-28 09:33 - Gündem

Teknik direktör Rasim Kara: Beşiktaş'ın başındayken VAR sistemi olsaydı biz açık ara şampiyondu

2023-01-25 11:57 - Spor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e saldırıya tepki

2023-01-24 15:54 - Gündem

Diyarbakır'da geciken yağışlar göl ve göletlerde kuraklık riskine neden oldu

2023-01-27 13:59 - Çevre-Hayat

Aşırı sağcı İsrailli Bakan Ben-Gvir, Mescid-i Aksa'ya baskınlarını sürdüreceğini söyledi

2023-01-25 12:35 - Dünya

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İZBAN için 2,8 milyar dolarlık yatırım yapıldığını açıkladı

2023-01-27 13:55 - Ekonomi

Türk bilim insanı Prof. Dr. Özsoy, iklim değişikliğinin Antarktika'daki etkilerini anlattı

2023-01-26 11:48 - Gündem

İsviçre'deki Türk toplumu, Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını İsveç Büyükelçiliği önünde p

2023-01-26 19:34 - Dünya

Elektrik kesintilerinin zirve yaptığı Şam'da muma rağbet arttı

2023-01-24 12:39 - Dünya

İlgili Haberler

Türkiye, Ekvador'da düzenlenen saldırıyı kınadı

00:12 - Gündem

Sivas'ta şiddetli yağışlar sele neden oldu

23:27 - Gündem

Kağıthane'de servis aracının çarptığı 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

22:03 - Gündem

Sağlık Bakanlığı 81 ilde vatandaşların vücut kitle indeksini ölçecek

20:02 - Gündem

Bakan Göktaş: Anneler Günü sadece bir gün değil her gün kutlanması gereken çok kıymetli bir gün

19:12 - Gündem

Günün Manşetleri

Gümrük muhafaza ekipleri 4 ayda 16,5 milyar liralık kaçakçılığı önledi

09:48 - Ekonomi

Zihinsel İstiklâl Manifestosu -Barbaros Nasün yazdı-

09:19 - En Son Yazılar

Küresel piyasalar haftaya ticaret görüşmeleri iyimserliğiyle başladı

09:17 - Ekonomi

Dolandırıcılık şebekesine yönelik 17 ildeki operasyonlarda 73 şüpheli tutuklandı

09:07 - Asayiş

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Almanya Başbakanı Merz ve İngiltere Dışişleri Bakanı Lammy ile görüştü

08:37 - Dünya