?>

Türk savunma sanayisinden 'sualtı telefonu' ihracatı

KoçSavunma, 2020 yılında sualtı telefonunun yabancı bir deniz kuvveti gemisinde kullanımına yönelik sözleşme imzaladı.

Ekonomi - 4 yıl önce

Türk savunma sanayisi şirketleri, geliştirdikleri özgün ürünlerle yeni ihracat başarılarına imza atmaya devam ediyor. Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri (KoçSavunma), 2020 yılında sualtı telefonunun yabancı bir deniz kuvveti gemisinde kullanımına yönelik sözleşme imzaladı.

Sualtı elektroniği ve akustiği konularında çalışmalar yürüten KoçSavunma, geliştirdiği ürünlerle yurt dışı pazarına yönelik adımlar atıyor.

KoçSavunma; Echorium Dalgıç Tespit Sonarı Ailesi, Sualtı Tespit ve Konumlandırma Sistemi, Mermi Tarassut Sistemi, Akustik İzleme ve Yakalama Sistemi, Sualtı Ortam Modeli ve Sualtı Telefonu gibi bir dizi ürüne sahip bulunuyor.

Şirket, 2020'de sualtı telefonunun yabancı bir deniz kuvveti gemisinde kullanımına yönelik sözleşmeye imza attı. Ayrıca diğer bir yabancı ülke gemisine İngilizce menülü sualtı telefonu satışına yönelik sözleşme de bu yılın başında yürürlüğe girdi.

Sualtı telefonu; tümü mikro işlemci kontrollü, suüstü/sualtı gemileri arasındaki iletişimi sualtı akustik dalgaları aracılığı ile sağlayan haberleşme sistemi olarak görev yapıyor. Söz konusu ürünün MİLGEM ve Yeni Tip Karakol botları için sabit, kurtarma gemileri için taşınabilir olmak üzere değişik tipleri bulunuyor.

Savunma dışındaki sektörlere de açılmayı hedefleyen KoçSavunma, bu alanda da somut sonuçlar aldı. TURMEPA ile Smartium Blue sosyal sorumluluk projesi kapsamında, KoçSavunma akıllı şamandıraları, Türkiye’nin önemli turistik bölgelerinden Fethiye Körfezi’ndeki deniz suyu temizlik kalitesini düzenli olarak izlemeye başladı.

KoçSavunma, 2020 yılı içinde akıllı şamandıra sistemleri geliştiren bir firma olarak Uluslararası Seyir Yardımcıları ve Fenerler Otoriteleri Birliği (IALA) ve Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (SAHA İstanbul) üyelik işlemlerini de tamamladı.

Yeni pazarların kapısı açıldı

KoçSavunma, bu yıl da Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu alanlarda ürün geliştirmeye ve dünya ile rekabet edecek çalışmalara imza atmayı sürdürecek. Şirket, stratejik hedefleri doğrultusunda bu yıl farklı sektörlerdeki açılımlara öncelik verirken küresel pazarlarda öne çıkmak amacıyla fuar katılımları gibi faaliyetlerini de artırmayı planlıyor.

Özellikle IALA üyeliğinin onayından hemen sonra Filipinler Sahil Güvenliği için talep edilen seyir yardımcısı şamandıra tedarik ihalesine davet edilen KoçSavunma, ana yurt ve kritik tesislerin sualtı güvenliği için vazgeçilmez olan Dalgıç Tespit Sonarı ürünü için yurtdışı açılım fırsatlarını dikkatle takip ediyor.

2020 yılı içinde öne çıkan KoçSavunma Sualtı Telefonu, Dalgıç Tespit Sonarı ve Gemi Entegre Bilgi Sistemi gibi ürünlere yönelik potansiyel ihracat fırsatlarının 2021 yılı içinde hayata geçmesi bekleniyor.

"Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerine ağırlık verdik"

KoçSavunma Mühendislik Yöneticisi Hakan Öktem, yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen 2020 yılı teslimatlarını taahhütler çerçevesinde ve zamanında gerçekleştirdiklerini söyledi.

Salgının tüm dünyada ve Türkiye'de yol açtığı zorlu koşullara rağmen Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerine ağırlık verdiklerini vurgulayan Öktem, "Bu kapsamda yurt içi ve yurt dışından önemli siparişler aldık ve birçok firma ile yurt dışı temsilcilik sözleşmeleri imzaladık.

Böylece 2020 yılını hem yurt içinde hem yurt dışında savunma şirketleri tarafından aranılan çözüm ortağı olarak kapatmanın gururunu yaşıyoruz. Bu verimli dönemin önümüzdeki süreçte de istikrarını koruyacağına inancımız tam." ifadelerini kullandı.

Öktem, stratejik yol haritasını farklı sektörlere açılmak ve yurt dışı pazarlarda büyümek olarak belirlediklerine işaret ederek, "KoçSavunma gerek yurt içi faaliyetleri gerekse ihracat fırsatları açısından 2020’yi verimli bir şekilde değerlendirdi.

Bu dönemde çeşitli bakanlık ve kurumlarla ürünlerimizin tanıtımına ve çözüm üretmeye yönelik süreçleri başarıyla başlattık." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

TürkAkım haziran ve temmuzda bakıma girecek

2021-02-19 13:06 - Ekonomi

Sağlık Bakanı Koca, il bazında 7 günlük Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı

2021-02-16 04:16 - Gündem

Kovid-19'a karşı aşılama programına hafta sonu da devam ediliyor

2021-02-20 17:17 - Genel

Kovid-19'u yenen ebe İnal: Hayatımı mahvedecek derecede sırt ağrıları oldu

2021-02-21 15:26 - Çevre-Hayat

Almanya Başbakanı Merkel: Almanya, transatlantik ortaklıkta yeni bir sayfa açmaya hazır

2021-02-20 00:36 - Dünya

Mit tırları davasının firari sanığı Can Dündar, terör örgütü PKK’nın kanalında konuştu

2021-02-20 17:46 - Gündem

Değerli konutta vergi beyannamesi için son 5 gün

2021-02-18 14:46 - Ekonomi

Cezayir'de cumhurbaşkanlığı affıyla 33 aktivist serbest bırakıldı

2021-02-20 02:46 - Dünya

DSÖ heyetinden 2 bilim adamı ham verilerin paylaşılmadığını açıkladı

2021-02-15 16:21 - Dünya

Multinet Up, “Pazarlama Kaptanları Ödülleri“nde üç ödül birden kazandı

2021-02-18 21:33 - Ekonomi

İlgili Haberler

Türk lirasıyla dış ticaret 7 ayda 831 milyar liraya yaklaştı

11:22 - Ekonomi

ESİAD'ın 37. Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı İzmir'de gerçekleşti

11:12 - Ekonomi

Bakan Uraloğlu'ndan Türkiye'nin küresel ticaretin adil olması için katkılarını sürdüreceği

10:33 - Ekonomi

Türkiye'nin elektrik altyapısının dönüşümüne 748 milyon dolarlık dış finansman

09:07 - Ekonomi

Küresel piyasalar Fed'e ilişkin faiz indirim beklentilerinin güç kazanmasıyla pozitif seyrediyor

08:43 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Bu yılki afetlerin ardından 129 binden fazla kişiye psikososyal destek sağlandı

11:32 - Gündem

Yardım atılan uçaktan çekilen görüntü Gazze'deki yıkımı gözler önüne seriyor

11:27 - Dünya

Türk lirasıyla dış ticaret 7 ayda 831 milyar liraya yaklaştı

11:22 - Ekonomi

Fenerbahçe Avrupa'da 287. maçını oynayacak

11:18 - Spor

ESİAD'ın 37. Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı İzmir'de gerçekleşti

11:12 - Ekonomi