?>

Türk savunma sanayisi gücünü Asya'ya taşıdı

Türk savunma sanayisi şirketlerinin önemli katılımcılar arasında yer aldığı Malezya'daki LIMA 2019 kapılarını açtı.

Gündem - 7 yıl önce

Langkawi

Türk savunma sanayisi ürünleri, Malezya'da düzenlenen, Asya-Pasifik Bölgesi'nin alanında en önemli fuarı Langkawi Uluslararası Denizcilik ve Havacılık Fuarı'nda (LIMA 2019) sergileniyor.

Malezya Savunma Bakanlığının koordinasyonunda 1991'de başlayan ve bu yıl 15'incisi düzenlenen LIMA 2019, Malezya'nın Langkawi kentinde kapılarını açtı.

Fuarın açılışına Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Safa Kavakcı, Türk savunma sanayisi şirketlerinin üst düzey yöneticileri katıldı.

Türk savunma sanayisi temsilcileri ve şirketlerin yöneticileri, LIMA 2019 süresince Malezya makamları başta olmak üzere diğer katılımcı ülke temsilcileriyle üst düzey görüşmelerde bulunacak. Fuar sırasında Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde Türk savunma sanayisi firmalarınca üretilen ürün ve hizmetlerin tanıtım, pazarlama ve satışına yönelik faaliyetler gerçekleştirilecek.

LIMA 2019'da Türkiye'den 6 şirket stant açtı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), ASELSAN, Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM), HAVELSAN, ROKETSAN ve TAIS, fuarda savunma sanayisine yönelik ürün ve hizmetlerini tanıtıyor.

Türk şirketlerinin stantlarını, Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, Malezya İçişleri Bakanı Muhyiddin Yassin ve kuvvet komutanlarının da aralarında bulunduğu sivil ve askeri yöneticiler ziyaret etti.

Anka ilk kez LIMA'da

TUSAŞ, insansız hava aracı Anka'yı fuar için oluşturulan statik alanda ilk kez sergiliyor.

Şirketin standında ise T129 Atak Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri, Gökbey Genel Maksat Helikopteri, Hürkuş Gelişmiş Eğitim Uçağı, Hürkuş-C Hafif Taarruz ve Silahlı Keşif Uçağı ve Milli Muharip Uçak (MMU) maketleri yer alıyor.

ASELSAN, uzaktan komutalı sistemleri, tank modernizasyon çözümleri, haberleşme sistemleri ve anti-drone sistemleri gibi ürünlerini tanıtıyor.

STM, deniz platformları ve vurucu (kamikaze) İHA sistemlerini sergiliyor.

HAVELSAN, deniz savaş sistemleri, simülatörler, siber güvenlik ürünleri, holografik durumsal farkındalık teknolojisi gibi ürün ve yeteneklerini tanıtıyor.

ROKETSAN'ın standında lazer güdümlü Cirit füzesi, UMTAS Uzun Menzilli Tanksavar Füzesi, L-UMTAS Lazer Güdümlü Uzun Menzilli Tanksavar Füzesi, OMTAS Orta Menzilli Tanksavar Füzesi, SOM füzesi, Teber Lazer Güdüm Kiti, MAM-L ve MAM-C mini akıllı mühimmatları gibi ürünler yer alıyor.

TAIS, portföyünde bulunan deniz platformlarını tanıtıyor.

Türk savunma sanayisi şirketlerinin son dönemde iş geliştirme-pazar oluşturma çalışmalarında yoğunlaştığı bölgeler arasında Asya-Pasifik yer alıyor. Malezya'ya savunma ve havacılık sanayisi son 3 yılda 162 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Gelecek dönemde kara, hava, deniz platformlarında yeni ihracat başarılarına imza atılması hedefleniyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rus savaş uçakları Suriye semalarında tatbikat yaptı

2019-03-22 00:47 - Dünya

Aerobik ve direnç egzersizleri 'kalbe' iyi geliyor

2019-03-24 22:22 - Sağlık

Sude ve Cemre'nin mutluluğu kedilerle katlandı

2019-03-20 20:32 - Çevre-Hayat

'Çocuklar artık emojiyle üzülüyor, emojiyle gülüyor'

2019-03-22 15:29 - Genel

Evinde darbe toplantısı yapan pilot da inkarı seçti

2019-03-23 15:02 - Gündem

2.5 yaşındaki Ömer, 22 bin euro ile duyabilecek

2019-03-20 19:51 - İnsan&Hayat

’Bosna Kasabı KAradzic’e müebbet

2019-03-20 20:35 - Dünya

'Spor yapma kültürünü mutlaka kazanmamız lazım'

2019-03-22 20:02 - Spor

Yeni Zelanda Cuma ezanını canlı yayınlayacak

2019-03-20 22:02 - Dünya

"Türkiye'de her dört kişiden biri reflü"

2019-03-22 12:02 - Ekonomi

İlgili Haberler

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na saldırısında Türk vatandaşlarının alıkonmasına soruşturma

08:13 - Gündem

İsrail ordusu, Küresel Sumud Filosu'ndaki gemilerden 25 Türk aktivisti alıkoydu

03:47 - Gündem

İsrail ordusu, Küresel Sumud Filosu'ndaki gemilerden 20 Türk aktivisti alıkoydu

03:17 - Gündem

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na saldırısı Türkiye genelinde protesto edildi

02:18 - Gündem

Küresel Sumud Filosu'nda arızalanan teknedeki 7 aktivist TCG Gediz fırkateyniyle tahliye edildi

00:03 - Gündem

Günün Manşetleri

GYO'ların toplam portföy değeri 1,5 trilyon liraya ulaştı

13:13 - Ekonomi

TİM Başkanı Gültepe: Geçen ay 49 ilimizin ihracatı arttı

13:08 - Ekonomi

Dışişleri Bakanı Fidan, Kazakistan Dışişleri Bakanı Köşerbayev ile telefonda görüştü

13:03 - Siyaset

Bakan Şimşek, eylül ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

12:57 - Ekonomi

Otomotiv endüstrisi eylülde 3,7 milyar dolarla en fazla ihracat yapan sektör oldu

12:53 - Ekonomi