?>

Türk sahillerinin güvenliği yerli yazılıma emanet

Türk sahillerinin güvenliğine yönelik tedbirlerin etkinliğini artıracak Sahil Gözetleme Radar Sistemi Projesi'nin ilk yazılım paketi Sahil Güvenlik Komutanlığına teslim edildi.

Teknoloji - 5 yıl önce

Ankara

Türk sahillerinin güvenliğine yönelik tedbirlerin etkinliğini artıracak yerli yazılımların teslimatına başlandı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, AA muhabirine, kara suları ve sahillerin güvenliğinin yerli sistemlerle sağlanacağını söyledi.

Radar, elektro-optik ve diğer sensörlerle donatılacak istasyonlardan oluşacak Sahil Gözetleme Radar Sistemi Projesi'nin (SGRS) ilk yazılım paketini Sahil Güvenlik Komutanlığına teslim ettiklerini bildiren Demir, şöyle konuştu:

"7/24 kesintisiz gözetleme yapılacak, kaza, kaçakçılık, düzensiz göçle mücadele, kara suları ihlali, arama kurtarma konusunda etkin ve hızlı teknoloji sağlanacak ve kamu kuruluşlarıyla tam entegre şekilde çalışacak SGRS Projemizde, yazılım bileşenleri yerli ve milli olarak HAVELSAN tarafından geliştirilirken, radar ve elektro-optik sistemler ASELSAN tarafından üretildi."

Deniz resmi oluşturulacak

SGRS Projesi, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından Sahil Güvenlik Komutanlığının ihtiyaçları doğrultusunda başlatıldı.

Proje sayesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı sorumluluk alanında olan Türk Deniz Karasuları ve Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde yeterli radar kapsaması sağlayarak, su üstü resminin oluşturulması ve otomatik tanımlama sistemleri, elektro-optik sistemler ve diğer kamu kurumlarının sistemlerinden alınan verilerle tanımlanmış deniz resminin oluşturulması amaçlanıyor.

- Yeni teslimatlarda ilave yetenekler gelecek

SGRS Projesi kapsamında, sensörler aracılığıyla elde edilen veriler ile kamu kurum ve kuruluşlarından temin edilen verilerin birlikte etkin kullanımını sağlamak amacıyla Sahil Gözetleme Bilgi Sistemi (SGBS) ve Deniz Bilgi Sistemi (DBS) ağları da oluşturulacak. SGBS, oluşturulacak merkezler ve sahil gözetleme istasyonları arasında bilgi paylaşımı için kullanılacak, DBS ile de sivil/askeri kamu kurumları arasında bilgi paylaşımı hedefleniyor.

SGRS'ye temel harekat işlevlerini kazandıracak ilk yazılım bileşenleri Sahil Güvenlik Komutanlığına teslim edildi. Grup-1 paketi, temelde radar ve kamera sensör kontrol, video dağıtım ve kayıt yeteneklerini içeriyor. Grup-2 ve Grup-3 ile ilave yetenekler kazandırılması planlanıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'da iki yeni Millet Bahçesi hizmete açıldı

2020-06-05 21:07 - Gündem

İsrail’in 'ilhak' planı Tel Aviv’de protesto edildi

2020-06-07 00:52 - Dünya

Savunmada 'robotimler' geliyor

2020-06-05 15:12 - Teknoloji

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına atamalar Resmi Gazete'de

2020-06-05 06:12 - Gündem

Red Bull'dan yaza özel yeni lezzet

2020-06-01 14:09 - Ekonomi

Toyota Hilux yenilendi

2020-06-04 13:42 - Genel

Libya ordusu başkentin Ayn Zara ve Vadi er-Rebi bölgelerinde kontrolü sağladı

2020-06-04 13:10 - Genel

Mercedes F1 Takımı Vettel'e açık kapı bıraktı

2020-06-04 15:37 - Spor

Kuzey Kore liderinin kız kardeşi Güney Kore'yi tehdit etti

2020-06-04 16:07 - Dünya

Pandeminin psikolojik etkileri gelecekte daha net görülecek

2020-06-05 16:12 - Sağlık

İlgili Haberler

Milli SİHA'lar Paris AirShow'da vitrine çıkacak

16:48 - Teknoloji

Türk savunma sanayisi INDO Defence 2025'te boy gösterecek

16:07 - Teknoloji

STM, milli savunma teknolojilerini Endonezya'da sergileyecek

14:47 - Teknoloji

"LRIT" Sistemi Türk bayraklı gemilerin "dijital kalesi" oldu

14:38 - Teknoloji

Türk öğrenciler ABD'de yapılan uluslararası bilim ve mühendislik yarışmasından ödüllerle döndü

13:02 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Bodrum'a iki kruvaziyerle 2 bin 935 yolcu geldi

16:52 - Ekonomi

Beşiktaş'ın yeni sezon hazırlık programı belli oldu

16:48 - Spor

Kurban Bayramı tatilinde Saros Körfezi'nde 200 ton atık toplandı

16:42 - Gündem

Pedro Malheiro, Trabzonspor'da kısa sürede parladı

16:37 - Spor

Bosna Hersek'te Meclis oturumu "yılan" nedeniyle ertelendi

16:32 - Dünya