?>

Türk müzisyen Yavuz Özbekistan'da büyük beğeni topladı

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te devam eden Uluslararası Caz Festivali çerçevesinde Türk müzisyen Başak Yavuz konser verdi.

Kültür Sanat - 7 yıl önce

TAŞKENT

Özbekistan'da bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Caz Festivali farklı ülkelerden sanatçıları ağırlıyor. Festivale caz yorumcusu, besteci ve akademisyen Başak Yavuz ile Bilal Karaman, Baran Say ve Erdem Göymen'in oluşturduğu "Başak Yavuz Quartet" caz grubu da katıldı.

Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliğinin destekleri ve Ziraat Bank-Özbekistan ile Özbek-Türk İşadamları Derneğinin sponsorluğunda festivale katılan Türk caz grubunun konserinin açılışında konuşan Taşkent Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, müziğin dilinin evrensel olduğuna işaret ederek, "Bizim aslında dilimiz bir, bu akşam müzik bizlerin dostluk ve kardeşlik bağlarını pekiştirilmesi için birleştirecek." ifadesini kullandı.

Şen, festivale katılmalarından dolayı caz grubu üyelerine minnettar olduklarını kaydederek, "Orta Asya'nın kalbine, ata yurdumuza gelmenizden dolayı teşekkür ederiz" diye konuştu. Şen, ayrıca, Uluslararası Caz Festivali kapsamında bu konserin düzenlenmesindeki katkılarından dolayı UNESCO Taşkent Temsilciliği ve Özbekistan Devlet Konservatuvarı ile sponsorluk desteklerinden dolayı Ziraat Bank-Özbekistan, Özbek-Türk İşadamları Derneği ve Wyndham Tashkent Oteli'ne teşekkür etti.

Konseri, ülkedeki müzisyen ve müzikseverlerin yanı sıra Taşkent'te görev yapan diplomatlar, uluslararası kuruluşların temsilcileri ve Özbekistan'da yaşayan Türk vatandaşları da izledi. Başak Yavuz Quartet caz grubunun konseri Özbek caz severlerin büyük beğenisini toplarken, Özbek müzikseverler Türk caz grubunu sürekli alkışladı.

Festival organizatörleri, Başak Yavuz Quartet grubuna festivale katılmalarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Başak Yavuz, bugün ayrıca Özbekistan konservatuvar öğrencilerine bir eğitim dersi de verdi.

Festival ortak konserle sona erecek

Özbekistan Kültür Bakanlığı ile UNESCO'nun Özbekistan Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen festivale ABD, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, Belarus, Polonya, Endonezya, Macaristan, İsrail, Slovakya, Kazakistan, Türkiye ve ev sahibi Özbekistan'dan çok sayıda caz grupları katılıyor.

Festival çerçevesinde katılımcılar tarafından Özbekistan Devlet Konservatuvarı ve ülkedeki diğer müzik okulları öğrencileri için çeşitli eğitim seminerleri de düzenleniyor.

Festival, UNESCO tarafından 2012'den bu yana Uluslararası Caz Günü olarak kutlanan 30 Nisan'da katılımcıların düzenleyeceği ortak konserle sona erecek.

Muhabir: Bahtiyar Abdukerimov

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rusya ile Ceyş-ul İslam anlaşmaya vardı

2018-04-09 04:42 - Dünya

FARC'ın teslim ettiği altınlar 256 kilograma ulaştı

2018-04-08 14:02 - Dünya

Hıristiyanlar Kudüs'te 'Kutsal Cumartesi'yi kutladı

2018-04-08 00:02 - Dünya

TSK’daki kripto FETÖ’cülere operasyon: 18 gözaltı

2018-04-14 00:32 - Asayiş

Merkel'den 'Suriye' açıklaması

2018-04-11 18:48 - Genel

"Tiyatro Akran"ın ilk gösterimi Nişantaşı Üniversitesi'nde gerçekleşti

2018-04-12 12:08 - Ekonomi

TRT'den "yönetmelik" açıklaması

2018-04-13 19:07 - Gündem

Eski İstanbul'un kalbi Şehzadebaşı'ndaki 'yeşil sütun'

2018-04-11 08:17 - Kültür Sanat

'Hizmetçinin gasp senaryosu'

2018-04-11 20:32 - Gündem

Eyüp Sultan Camii'nde Mescid-i Aksa maketi sergilendi

2018-04-13 21:27 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Van'da tarihi Selçuklu-Karakoyunlu Mezarlığı turizme kazandırılıyor

15:52 - Kültür Sanat

Assos'ta 2 bin 200 yıllık tiyatro restore edilecek

15:51 - Kültür Sanat

Emekli öğretmen, baba yadigarı marangozluğu asırlık binada sürdürüyor

12:42 - Kültür Sanat

Fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar'ın 'Analogdan Dijitale' sergisi sanatseverlerle buluştu

22:40 - Kültür Sanat

Zonguldaklı emekli işçi, atölyeye dönüştürdüğü kömürlüğünde 15 yıldır resim yapıyor

13:03 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Fenerbahçe tarihinin 200. yabancı oyuncusu Nelson Semedo

12:43 - Spor

Avrupa'nın yer yer yüksek sıcaklık ve yangınlarla mücadelesi sürüyor

12:37 - Dünya

AJet Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Cenevre'ye uçuş başlattı

12:32 - Ekonomi

Türkiye'den Suriye'ye doğal gaz akışıyla ülkenin günlük elektrik arzı 10 saate çıkacak

12:28 - Ekonomi

Temmuzda termometreler rekor sıcaklıkları gösterdi

12:23 - Gündem