Türk Kızılayın kazanları Van'da ihtiyaç sahipleri için kaynıyor

Türk Kızılay, Van'ın Erciş ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını önlemleri kapsamında "Evde kal" çağrısına uyarak dışarı çıkmayan yaşlıların ve ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine her gün sıcak yemek servisi yapıyor.

Gündem - 6 yıl önce

Kovid-19 önlemleri kapsamında iftar çadırlarının kurulmaması ve toplu organizasyonların iptal edilmesi nedeniyle yardımlar ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırılıyor.
Türk Kızılay Erciş Şubesi, yardımlaşma ve dayanışma ayı olan ramazanın manevi duygusunu hissettirmek amacıyla 65 yaş üstü bireyler ve ihtiyaç sahibi ailelere her gün sıcak yemek ulaştırılması için çalışma başlattı.
Bu kapsamda, ilçedeki aşevinde pişirilen 3 çeşit yemek el değmeden paketlenerek, gıda mühendislerinin denetiminden geçirildikten sonra gönüllüler tarafından evlere teslim ediliyor.
Kovid-19 nedeniyle her aşamada hijyen kuralları en üst düzeyde tutularak paketlenen yemekleri evlere götüren 20 kişilik ekip, sofralarında sıcak yemekle iftar yapmalarını sağladıkları ailelerin hayır duasını da alıyor.
Gönüllüler ayrıca, Türk Kızılay Genel Merkezi ve ilçe esnafının katkılarıyla hazırladıkları 1150 gıda kolisini de ailelere ulaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

"Ramazan boyunca evlere sıcak yemek ulaştıracağız"

Türk Kızılay Erciş Şubesi Başkanı Kurbani Özdaş, ramazan ayında ailelerin yanına olmak, iftarda sıcak yemek yemelerini sağlamak için çaba gösterdiklerini söyledi.
Her zaman ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olduklarını, ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını aktaran Özdaş, şöyle konuştu:
"Genel Merkezimizin ve Ercişli esnaflarımızın destekleriyle 3 bin vatandaşımıza ramazan ayı boyunca sıcak yemek ulaştıracağız, ayrıca 1150 gıda kolisini de ailelere teslim edeceğiz. Hedefimiz hiçbir vatandaşımızı aç ve açıkta bırakmamak.
Devletimizin yaptığı yardımların üzerine bizler de bu yardımlarımızı mağdur ailelere ulaştırarak, daha rahat ve huzurlu bir ramazan geçirmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bu ramazanı da hep birlikte dayanışma ruhuyla geçireceğiz. En kısa zamanda virüs belasından kurtularak eski günlerimize döneceğimize inanıyoruz. Bunun için ellerimizi semaya açıyoruz."
Evine sıcak yemek ve gıda kolisi bırakılan ihtiyaç sahibi aileler ise devlet kurumlarının ve Türk Kızılayın her zaman düzenli olarak ihtiyaçlarını giderdiğini belirterek, verilen desteklerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Facebook, Hindistan merkezli Jio Platforms'a 5,7 milyar dolar yatırım yaptı

2020-04-22 17:42 - Medya

Yatırım uzmanı Faber: Türkiye dahil gelişen piyasalarda fırsatlar var

2020-04-21 18:41 - Ekonomi

CHP'den '23 Nisan'da Türkiye'de Çocuk Olmak' raporu

2020-04-23 18:37 - Siyaset

Bir ABD savaş gemisinde daha Kovid-19 vakaları tespit edildi

2020-04-24 23:32 - Dünya

Küresel liderlerden Kovid-19'a karşı 'uluslararası dayanışma' çağrısı

2020-04-25 01:53 - Gündem

Arap ülkelerinde koronavirüs kaynaklı ölümler ve vaka sayıları artıyor

2020-04-25 04:12 - Dünya

Halkbank'ın destek paketi esnafa 'can suyu' oldu

2020-04-24 15:17 - Ekonomi

ABD'de kalan 282 Türk vatandaşının bulunduğu uçak Ankara'ya geldi

2020-04-25 06:37 - Gündem

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan 'kan bağışı' çağrısı

2020-04-20 16:04 - Gündem

Kovid-19 ABD'de petrol piyasasının dengesini bozdu

2020-04-24 15:25 - Genel

İlgili Haberler

RTÜK'ten 4 dijital platforma üst sınırdan ceza

16:03 - Gündem

Siber dolandırıcıların "Ödeme İste" kapora tuzağına karşı uyarı

15:52 - Gündem

Bilecik ve Balıkesir'de çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

15:48 - Gündem

Türk siyasi tarihindeki çeyrek asırlık öykü: AK Parti 25 yaşında

15:38 - Gündem

Turkuaz renkli Mavigöl'ü 5 yılda 700 bin kişi gezdi

15:32 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD'de üretici enflasyonu temmuzda beklentilerin altında geldi

16:07 - Ekonomi

RTÜK'ten 4 dijital platforma üst sınırdan ceza

16:03 - Gündem

Kuzey Makedonya'daki iç karışıklıkları sonlandıran Ohri Çerçeve Anlaşması'nın üzerinden çe

15:58 - Dünya

Siber dolandırıcıların "Ödeme İste" kapora tuzağına karşı uyarı

15:52 - Gündem

Bilecik ve Balıkesir'de çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

15:48 - Gündem