Türk Kızılayın kazanları Van'da ihtiyaç sahipleri için kaynıyor

Türk Kızılay, Van'ın Erciş ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını önlemleri kapsamında "Evde kal" çağrısına uyarak dışarı çıkmayan yaşlıların ve ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine her gün sıcak yemek servisi yapıyor.

Gündem - 6 yıl önce

Kovid-19 önlemleri kapsamında iftar çadırlarının kurulmaması ve toplu organizasyonların iptal edilmesi nedeniyle yardımlar ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırılıyor.
Türk Kızılay Erciş Şubesi, yardımlaşma ve dayanışma ayı olan ramazanın manevi duygusunu hissettirmek amacıyla 65 yaş üstü bireyler ve ihtiyaç sahibi ailelere her gün sıcak yemek ulaştırılması için çalışma başlattı.
Bu kapsamda, ilçedeki aşevinde pişirilen 3 çeşit yemek el değmeden paketlenerek, gıda mühendislerinin denetiminden geçirildikten sonra gönüllüler tarafından evlere teslim ediliyor.
Kovid-19 nedeniyle her aşamada hijyen kuralları en üst düzeyde tutularak paketlenen yemekleri evlere götüren 20 kişilik ekip, sofralarında sıcak yemekle iftar yapmalarını sağladıkları ailelerin hayır duasını da alıyor.
Gönüllüler ayrıca, Türk Kızılay Genel Merkezi ve ilçe esnafının katkılarıyla hazırladıkları 1150 gıda kolisini de ailelere ulaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

"Ramazan boyunca evlere sıcak yemek ulaştıracağız"

Türk Kızılay Erciş Şubesi Başkanı Kurbani Özdaş, ramazan ayında ailelerin yanına olmak, iftarda sıcak yemek yemelerini sağlamak için çaba gösterdiklerini söyledi.
Her zaman ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olduklarını, ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını aktaran Özdaş, şöyle konuştu:
"Genel Merkezimizin ve Ercişli esnaflarımızın destekleriyle 3 bin vatandaşımıza ramazan ayı boyunca sıcak yemek ulaştıracağız, ayrıca 1150 gıda kolisini de ailelere teslim edeceğiz. Hedefimiz hiçbir vatandaşımızı aç ve açıkta bırakmamak.
Devletimizin yaptığı yardımların üzerine bizler de bu yardımlarımızı mağdur ailelere ulaştırarak, daha rahat ve huzurlu bir ramazan geçirmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bu ramazanı da hep birlikte dayanışma ruhuyla geçireceğiz. En kısa zamanda virüs belasından kurtularak eski günlerimize döneceğimize inanıyoruz. Bunun için ellerimizi semaya açıyoruz."
Evine sıcak yemek ve gıda kolisi bırakılan ihtiyaç sahibi aileler ise devlet kurumlarının ve Türk Kızılayın her zaman düzenli olarak ihtiyaçlarını giderdiğini belirterek, verilen desteklerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Facebook, Hindistan merkezli Jio Platforms'a 5,7 milyar dolar yatırım yaptı

2020-04-22 17:42 - Medya

Yatırım uzmanı Faber: Türkiye dahil gelişen piyasalarda fırsatlar var

2020-04-21 18:41 - Ekonomi

CHP'den '23 Nisan'da Türkiye'de Çocuk Olmak' raporu

2020-04-23 18:37 - Siyaset

Bir ABD savaş gemisinde daha Kovid-19 vakaları tespit edildi

2020-04-24 23:32 - Dünya

Kovid-19 salgını göçmenlerin dramını büyüttü

2020-04-24 13:22 - Dünya

Gara'da 8 terörist etkisiz hale getirildi

2020-04-24 14:02 - Gündem

İİT'den Afganistan'daki taraflara ramazanda ateşkes çağrısı

2020-04-25 01:32 - Dünya

Küresel liderlerden Kovid-19'a karşı 'uluslararası dayanışma' çağrısı

2020-04-25 01:53 - Gündem

Türk Kızılayın kazanları Van'da ihtiyaç sahipleri için kaynıyor

2020-04-27 16:03 - Gündem

Akaryakıtta çifte indirim

2020-04-22 19:44 - Ekonomi

İlgili Haberler

Adalet Bakanı Gürlek: Kimse dokunulmaz değildir, kimse kanunlar karşısında imtiyazlı değildir

14:13 - Gündem

Bakan Kurum: Depozito İade Sistemi ile yepyeni bir evreye geçtik

13:57 - Gündem

Fethiye'de tur teknesinde yangın çıktı

13:33 - Gündem

Türkiye'de DOA sistemiyle 100 milyondan fazla ambalaj toplandı

13:28 - Gündem

Anadolu Üniversitesinin "İkinci Üniversite" başvuruları başlıyor

13:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Almanya'da bu yıl aşırı sıcaklara bağlı hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bin 500 civarına yükse

14:33 - Dünya

İsrail saldırısıyla hayallerini kaybeden Filistinli küçük kız, kopan bacağını fotoğraflarda arıyor

14:27 - Dünya

İran'da komuta kademesine yapılan atamalar ülkenin askeri yapısını yeniden gündeme getirdi

14:23 - Dünya

Güney Kore'de sivrisineklerde sıtmaya neden olan genetik materyalin tespitinin ardından alarm v

14:17 - Dünya

Adalet Bakanı Gürlek: Kimse dokunulmaz değildir, kimse kanunlar karşısında imtiyazlı değildir

14:13 - Gündem