?>

Türk Kızılayı İdlib'de yaraları sarıyor

Kızılay Genel Başkanı Kınık, "Halep kurtarma operasyonunda 40 bin insanın İdlib bölgesine gelmesi ve Astana çatışmasızlık anlaşmasından sonra daha çok uzun vadeli yatırımlara yöneldik. İlk etapta İdlib'de bin konutluk proje başlattık." dedi.

Genel - 8 yıl önce

HATAY

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Halep kurtarma operasyonunda 40 bin insanın İdlib bölgesine gelmesi ve Astana çatışmasızlık anlaşmasından sonra daha çok uzun vadeli yatırımlara yöneldik. İlk etapta İdlib'de bin konutluk proje başlattık." dedi.

Kınık, Suriye'deki iç savaşın başından bu yana mazlumların yanında olduklarını söyledi.

Halep'te kuşatma altındaki insanların geçen yıl sonunda tahliye edilerek İdlib kırsalına getirildiğini hatırlatan Kınık, "Halep kurtarma operasyonunda 40 bin insanın İdlib bölgesine gelmesi ve Astana çatışmasızlık anlaşmasından sonra daha çok uzun vadeli yatırımlara yöneldik. İlk etapta İdlib'de bin konutluk proje başlattık." diye konuştu.

Bölgede hayata geçirdikleri çok sayıda proje olduğunu vurgulayan Kınık, "Yetimhaneler açtık, onları destekliyoruz. Şu an İdlib civarında 12 yetimhanemiz var. Burada kalan 2 bin 800 ailenin düzenli olarak tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Su sorununun giderilmesi için su kuyuları açıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kınık, İdlib kırsalındaki düzensiz kamplarda 700 bin kişinin yaşadığını, bu insanlara gıda ve temizlik malzemesi desteği vermeye devam ettiklerini anlattı.

Bölgenin çatışmasızlık alanı ilan edilmesinin ardından biraz rahatladığını dile getiren Kınık, şunları kaydetti:

"Özellikle havadan saldırıların durması neticesinde seyahat güvenliği oluştu. İnsani yardımların ulaşması için operasyonel bir kolaylık sağladı bize. Bundan sonraki süreçte de elimizden geldiği kadar kampların ıslah edilmesi, çadır kentlerde kalanların kalıcı konutlara yerleştirilmesi, burada özellikle eğitim, sağlık ve altyapı ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında daha uzun soluklu projeler yapılması için Türk Kızılayı olarak çalışacağız."

Ramazanda sıcak iftarlık

Kınık, İdlib kırsalındaki 5 kampa düzenli olarak sıcak iftarlık verdiklerini belirtti.

Ayrıca tüm bölgeye gıda paketi dağıttıklarını bildiren Kınık, "Ramazanın bereketiyle Türkiye'den çok sayıda yapılan kıyafet, gıda ve temizlik malzemesi yardımlarını bu bölgelere sevk ediyoruz. Tüm ekiplerimizle ramazanda muhtaç herkese ulaşmaya gayret ediyoruz." dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Ürdün'den İsrail'e 'Mescidi Aksa' notası

2017-06-01 02:17 - Genel

Medipol Başakşehir deplasmanda yendi

2017-06-03 19:37 - Spor

'Nuri Şahin’in arkasındayız'

2017-05-28 20:57 - Spor

Yaşlı kadının cevabı hırsızları şok etti

2017-05-31 15:02 - Asayiş

'Bütün dünyanın saygınlıkla kabul ettiği bir lidere sahibiz'

2017-06-04 10:37 - Siyaset

Fenerbahçe potada doludizgin

2017-06-03 15:23 - Spor

'Komşu' gürültüsüne son

2017-05-31 18:07 - Genel

Yaşlı kadını 'oğlun gözaltına alınacak' diye dolandırdılar

2017-06-01 14:22 - Asayiş

FETÖ sanığı emniyet müdürüne hapis cezası

2017-06-02 17:02 - Gündem

Sinan Güler karar aşamasında

2017-05-31 14:35 - Spor

İlgili Haberler

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Sıcaklıklar yurdun batı bölgeleri hariç mevsim normalleri üzerinde seyredecek

16:28 - Gündem

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Türkmenistan'da üst düzey yetkililerle görüştü

16:17 - Gündem

Otomotiv endüstrisi temmuzda 3,8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

16:07 - Ekonomi

TFF, Süper Lig'in ilk haftasında oynanacak 3 maçı erteledi

16:03 - Spor

Ayasofya'da yangın çıkaran şüpheli tutuklandı

15:57 - Gündem