?>

Türk Kızılayda işe başlayan Down sendromlu Selin, kan bağışçılarına destek oluyor

Özel sporcular kategorisinde katıldığı Türkiye şampiyonalarında madalyaları bulunan Selin Durgut, Türk Kızılayda kan bağışçılarını karşılıyor, onlara bağış sürecini anlatıp kan verme sırasında yanlarından ayrılmayarak moral veriyor.

Gündem - 6 ay önce

İzmir

İzmir'de oturan 22 yaşındaki Durgut, Manisa Spor Lisesinin ardından yerleştiği Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü'nden geçen yıl mezun oldu.

Özel sporcular kategorisinde katıldığı Türkiye şampiyonalarında cimnastik ve buz pateni alanlarında kazandığı başarılarla adını duyuran milli cimnastikçi Selin Durgut, geçen yıl Antalya'da düzenlenen Trisome Oyunları'nda labut, top ve kurdelede 3 bronz madalya kazanarak dünya üçüncüsü oldu.

Türk Kızılay Urla Şubesi gönüllüsü annesi Fatma Durgut sayesinde Türk Kızılay ile tanışan ve gönüllü olan Selin Durgut, çeşitli zamanlarda Kızılay'ın etkinliklerinde görev aldı.

Durgut, iş başvurusu yaptığı Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezinde mülakatın ardından kan bağışçısı karşılama uzmanı olarak göreve başladı. Merkeze gelen kan bağışçılarını kapıda karşılayan Durgut, onlara kan vermenin önemini anlattıktan sonra kan bağış formunu doldurmalarına yardımcı oluyor. Durgut, kan bağışı sırasında da bağışçıların yanından ayrılmıyor.

"İnsanlara yardım etmeyi çok seviyorum"

Selin Durgut, AA muhabirine, yıllarca Türk Kızılayda gönüllü görev yaptığını, üniversiteden mezun olduktan sonra Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz'ın da desteğiyle göreve başladığını söyledi.

Türk Kızılayın hayatında ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Durgut, "Kan merkezini çok seviyorum. Türk Kızılayda olmak beni mutlu ediyor. Bağışçıları seviyorum. Onları merkezde karşılıyorum. 'Geçmiş olsun' diyorum. İnsanlara yardım etmeyi çok seviyorum. Gelenlere yardım ediyorum. Hayalim Türk Kızılayda çalışmaktı." dedi.

Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Barış Dolaş da Durgut'un yaşamıyla birçok engelliye örnek olduğunu vurguladı.

Durgut'un işe alım sürecinde yapılan mülakatlarda tam not aldığını anlatan Dolaş, "İyi ki varsın Selin diyoruz. 'Birbirimize candan bağlıyız.' sözünü kendi içimizde bize hissettiren çok değerli bir çalışanımız. Gelen bağışçılarımızı ikna edip yönlendiriyor. Kendisinin aldığı eğitimler, mizacı ve özel durumu nedeniyle bağışçılarımızın kıramayacağı bir davet mekanizması haline geldi. Selin ile birlikte iyilik havuzumuz gittikçe büyümeye devam ediyor." diye konuştu.

Kan bağışçılarından Metin Biniş de Durgut'u çok sevdiğini belirterek, "Selin kan bağışına teşvik ediyor. Onun sayesinde yeni kan verenler var. Kan vermenin önemini anlatıyor. Kan verilmezse özellikle lösemi tedavisi gören çocukların ölebileceğini söylüyor. Tam damardan giriyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Telegram'ın kurucusu Durov, Fransa'dan ayrıldığını açıkladı

2025-03-17 14:28 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk milleti olarak Kudüs, Filistin nöbetimiz devam ediyor

2025-03-11 20:37 - Siyaset

Bakan Uraloğlu: Hattımızı 2025 yılı sonunda hizmete açmayı hedefliyoruz

2025-03-15 22:43 - Siyaset

Sivas'ta yemekhane görevlisi, boğazına zeytin takılan hasta yakınını Heimlich manevrasıyla kurt

2025-03-17 14:28 - Çevre-Hayat

Yüzmede 30 madalya kazanan Ela Güzelsoy, milli takım için kulaç atıyor

2025-03-11 14:38 - Spor

Çanakkale Savaşları'nın tek kadın gazetecisi 110 yıl önce cephede yaşananları 8 mektupla aktarm

2025-03-18 12:23 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi 'barış diplomasisinin' merkez üslerinden biri haline getiriyoruz

2025-03-12 15:38 - Siyaset

ANKA III'ten ASELSAN'ın LGK-82 mühimmatıyla hedefe tam isabet

2025-03-17 14:03 - Teknoloji

Çorum'da gıda fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı

2025-03-13 23:28 - Asayiş

Ankara'da MHRS kapasitesindeki artışla randevu talebi bekleme süresi yarıya düştü

2025-03-17 14:27 - Sağlık

İlgili Haberler

AFAD'dan Doğu Karadeniz'deki yağışların ardından yapılan çalışmalara ilişkin açıklama

01:18 - Gündem

Kartalkaya'daki otel yangını davasında ara karar açıklandı

22:17 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Cumhurbaşkanımız insanlığın ortak vicdanına tercüman olmuştur

21:17 - Gündem

Küresel Sumud Filosu'ndaki Türk gazeteci Çelik, teknelerin Girit açıklarına ulaştığını söyledi

20:38 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan "Filistin'in Sesi Erdoğan" paylaşımı

19:38 - Gündem

Günün Manşetleri

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Erdoğan'ın BM'deki "KKTC'yi tanıyın" çağr

02:53 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar 2025 seçim bildirgesini açıkladı

01:53 - Dünya

AFAD'dan Doğu Karadeniz'deki yağışların ardından yapılan çalışmalara ilişkin açıklama

01:18 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç, Suudi Arabistan'ın Milli Gün resepsiyonunda konuştu

00:47 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın da katıldığı Gazze toplantısı yapıldı

00:32 - Siyaset