?>

Türk Kızılay Suriye'de iftar vermeye hazırlanıyor

Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, ramazan boyunca Suriye'nin Şam, Halep, Humus ve Hama gibi büyük şehirlerinde iftar vereceklerini bildirdi

İslam-Hayat - Zilhicce 1446 - 4 ay önce

Kayseri

Saygılı, dünyanın 60 noktasında ramazan hazırlıklarının devam ettiğini belirtti.

İhtiyaç sahiplerinin bir taraftan giyim ve hijyen malzemelerini bir taraftan da kışlık ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını anlatan Saygılı, aynı zamanda iftarlık ve sahurluk hazırlıklarının sürdüğünü aktardı.

Saygılı, 85 milyondan aldıkları destekle dünyanın dört bir tarafına ulaşmaya gayret ettiklerine değinerek, "Güneşi batmayan bir iyilik hareketinin mensubu olarak, milletimizden ve devletimizden aldığımız destekle yaraları sarmaya, Türkiye'nin merhametiyle oralara dokunmaya özen gösteriyoruz." dedi.

Türkiye'den ülkelerine dönen Suriyeli misafirleri 4 sınır kapısından uğurlamaya devam ettiklerini dile getiren Saygılı, Suriye'nin kuzeyinde çadırlarda ve briket evlerde kalanlara yardımlarının sürdüğünü kaydetti.

Saygılı, ramazan ayı için de hazırlık yaptıklarını anlatarak, "Nasip olursa ramazan boyunca Suriye'nin Şam, Halep, Humus ve Hama başta olmak üzere büyük şehirlerinde düzenli şekilde iftar verilecek. Aynı zamanda sosyal yardımlarımızı, gıda, hijyen kolilerimizi ve giyim malzemelerini de partnerimiz Suriye Kızılay ile beraber kırsalda Suriyelilere vereceğiz." diye konuştu.

Saygılı, Türk Kızılay'ın diğer çalışmalarına da değinerek, Filistin'de de şu anda 4 noktada günlük 25 bin ile 30 bin arasında yemek dağıttıklarını, gıda ve hijyen kolisi desteğinde bulunduklarını, barınma konusunda da destek sunduklarını söyledi.

Milletten aldıkları emanetleri hazırlığı yapılan ramazan gemisi ile Gazze'ye ulaştırmaya çalışacaklarını anlatan Saygılı, Gazze'de iftarlar verebilmek için hazırlık yaptıklarını vurguladı.

"Hedefimiz 400 bin gönüllü sayısını 1 milyona ulaştırmak"

Saygılı, geçen yıl yurt dışında 10 milyon ihtiyaç sahibine yardım ettiklerini bildirdi.

Bağışçılardan 2024'te 2,8 milyon kan aldıklarını da anımsatan Saygılı, şöyle devam etti:

"Onu da yine Türkiye'de 300 noktadan aldık. Akredite laboratuvarımızda işledik, sonra 1176 hastaneye lojistiğini sağlayıp Türkiye'nin 81 vilayetindeki hastanelerde insanımızın şifa bulmasına vesile olduk. 2025 yılında ise kan konusunda 3 milyon 40 bin ünite kan almayı ve yine 1176 hastaneye ulaştırmayı planlıyoruz. Türkiye'de ramazan ayında ise 2025 projeksiyonumuzda 7,1 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyoruz."

Saygılı, geçen yıl 400 bin gönüllü üyeye ulaştıklarına dikkati çekerek, "85 milyon Kızılay dostunu Kızılay portalından üye olmaya davet ediyorum. Hedefimiz 400 bin gönüllü sayısını 1 milyona ulaştırmak. Adım adım oraya doğru gidiyor diyoruz." dedi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Safranbolu'da tarihi konak yandı

2025-02-23 12:01 - Asayiş

Siirt'te hasta taşıyan ve kar nedeniyle yolda mahsur kalan ambulans kurtarıldı

2025-02-20 15:23 - Çevre-Hayat

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Mutlaka birlik beraberlik içerisinde ortak hedeflere doğru yönelmemiz lazım

2025-02-19 17:22 - Siyaset

Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası, Samsun'da devam ediyor

2025-02-19 16:48 - Spor

Melikgazi Kayseri Basketbol, play-off özlemine son vermek istiyor

2025-02-21 21:16 - Spor

UEFA Konferans Ligi'nde play-off etabı tamamlandı

2025-02-21 02:58 - Spor

Antalyaspor, Süper Lig'de yarın Kasımpaşa'yı konuk edecek

2025-02-21 10:32 - Spor

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turuna çıkan 4 takım belli oldu

2025-02-21 00:17 - Spor

Beşiktaş, Süper Lig'in 25. haftasında yarın Eyüpspor'a konuk olacak

2025-02-20 09:08 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan, Güney Afrika'da temaslarda bulundu

2025-02-21 00:38 - Siyaset

İlgili Haberler

Trabzon'da 15 bin kişinin ibadet edebileceği camide sona gelindi

11:47 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446

Kosova'dan kutsal topraklara ulaşmak için yaklaşık 6 bin kilometre pedal çevirdi

12:42 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446

Hacılar, Osmanlı yadigarı Medine Tren İstasyonu Müzesi'ni ziyaret etti

12:03 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446

Binlerce hacı, cuma namazını Mescid-i Nebevi'de eda etti

15:22 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446

Malatya'da depremlerde hasar gören cami, hayırseverin desteğiyle yeniden inşa edildi

14:22 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446

Günün Manşetleri

Kolombiya, Ramallah Büyükelçisi Ospina'yı resmen atadığını duyurdu

06:52 - Dünya

Çin'den İsrail'deki vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri uyarısı

06:28 - Dünya

Trump, İsrail-İran gerilimi nedeniyle Kanada'daki G7 Zirvesi'nden erken dönüyor

02:58 - Dünya

Chelsea, Kulüpler Dünya Kupası'nda Los Angeles'i yendi

02:33 - Spor

ABD Başkanı Trump: Tahran'daki herkes derhal tahliye edilmeli

02:08 - Dünya