?>

'Türk halkını çok seviyoruz'

Yunanistan Ortopedi ve Travmatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Stamatios Papadakis, "Halkların kardeşliğine, bilim adamlarının kardeşliğine inanıyoruz ve Türk halkını çok seviyoruz." dedi.

Sağlık - 7 yıl önce

EDİRNE

"11. Türk-Yunan Ortopedi ve Travmatoloji Günleri", Trakya Üniversitesi'nin (TÜ) ev sahipliğinde Edirne'de düzenlendi.

TÜ Devlet Konservatuvarı Toplantı Salonu'nda gerçekleşen programda, ortopedi alanındaki son gelişmeler ele alındı.

Kongre Başkanı ve TÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Çopuroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk ve Yunan hekimlerini bir araya getiren etkinliğin hem bilimsel hem de iki ülke arasındaki dostluğa katkı sunduğunu söyledi.

Etkinliğin 11'incisini yaptıklarını belirten Çopuroğlu, "Geleneksel hale gelmiş bir etkinlik. İlki 1995 yılında İzmir'de yapılmıştı. O yıldan itibaren iki yılda dönüşümlü olarak Türkiye ve Yunanistan'da yapıyoruz. Burada bilimle birlikte dostluk ve iki ülkenin kardeşliğinin gelişmesine katkı sağlanması çok önemli. Yunanistan'la birçok ortak noktamız olduğu gibi bilimde de hep bir aradayız. Birçok bilgiyi paylaşıyoruz burada. Hem bilimsel paylaşımlar yapıyoruz hem de Yunan meslektaşlarımızla dostluğumuzu geliştiriyoruz. Toplantılar çok verimli geçiyor. Türk ve Yunan meslektaşlarımız, çok faydalı bilgiler edinme fırsatı yakaladı." ifadelerini kullandı.

"Bizi ilk arayan Türk Ortopedi ve Travmatoloji Derneği oldu"

Yunanistan Ortopedi ve Travmatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Stamatios Papadakis, 23 yıldır kesintisiz olarak gerçekleşen toplantıların iki ülkenin bilimine katkı sağladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Çok güzel bir toplantı. Edirne'de çok iyi şekilde karşılandık ve yüksek bilimsel değerli bir toplantı hazırlanmış. Bu toplantıların uzun bir geçmişi var. 22 yıldan beri devam eden bir etkinlik. Halkların kardeşliğine, bilim adamlarının kardeşliğine inanıyoruz ve Türk halkını çok seviyoruz. Türk Ortopedi ve Travmatoloji Derneği'yle çok sıkı dostluğumuz ve bağlılığımız var. Biliyorsunuz Yunanistan'da çok büyük bir yangın felaketi yaşadık. O felaket esnasında bizi ilk arayan Türk Ortopedi ve Travmatoloji Derneği oldu. Ne yardıma ihtiyacımız varsa bilimsel olarak, doktor yardımı olarak hazır olduklarını ve hemen gelmeye hazır olduklarını söylediler. Bu bizleri o zaman çok duygulandırmıştı. Bu toplantının güzel bir şekilde gerçekleşmesine katkı sağlayan tüm Türk meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum."

"Bilim ve hekimlik sınır tanımayan alanlar"

Kongre düzenleme kurulu üyesi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Semih Aydoğdu da toplantıların iki ülke hekimleri için faydalı olduğunu belirterek, "Bilim ve hekimlik sınır tanımayan alanlar. Bölgesel farklılıklar olabiliyor ama Yunanistan ve Türkiye bu farklılıkların en az yaşandığı yerler. Alışkanlıklarımız mesleğimize de yansımış durumda. İki tarafta da tıbbın giderek geliştiğini ve evrensel tıbbın içinde önemli yer oynadığını görüyoruz." diye konuştu.

Muhabir: Gökhan Zobar

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yaşlı ve kimsesizlerin 'gönüllü evlatları' oldular

2018-11-12 17:32 - Çevre-Hayat

Filistin davasıyla özdeşleşen lider: Yasir Arafat

2018-11-11 19:17 - Dünya

Beyoğlu’nda bıçaklı 'yol verme' kavgası

2018-11-14 00:02 - Asayiş

SMA hastalarının ilaç temini için süreç başlatıldı

2018-11-13 00:32 - Sağlık

Aydın'da Boğa Güreşi Şampiyonası düzenlendi

2018-11-12 00:27 - Gündem

AB ile İngiltere arasında 'Brexit' anlaşması

2018-11-15 05:02 - Dünya

Gazze saldırısında şehit olanların sayısı 4'e yükseldi

2018-11-13 12:52 - Dünya

4 ilde FETÖ/PDY operasyonu: 19 gözaltı

2018-11-13 16:02 - Gündem

'Rüzgar yoksa biraz küreklere yükleneceğiz'

2018-11-17 19:12 - Ekonomi

Ali Ağaoğlu tanık olarak dinlendi

2018-11-16 20:32 - Gündem

İlgili Haberler

11. Türk Tıp Dünyası Kurultayı Ankara'da başladı

15:48 - Sağlık

Bakan Memişoğlu: Her hastaneye kreş, anaokulu yapmayla ilgili bir çalışma içindeyiz

15:43 - Sağlık

Bursa Şehir Hastanesi'ndeki merkez 500 hastaya doğru nefes almayı öğretti

11:38 - Sağlık

11. Türk Tıp Dünyası Kurultayı'nda "sağlığın geleceği" tartışılacak

15:23 - Sağlık

Novo Nordisk Türkiye ile Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliği protokolü imzaladı

11:03 - Sağlık

Günün Manşetleri

Taksim metro istasyonu ve Taksim-Kabataş Füniküler Hattı yarın 15.00'ten itibaren kapatılacak

23:57 - Gündem

ABD'den Rusya yaptırımlarını ihlal eden kişiye yaklaşık 4,7 milyon dolar ceza

23:53 - Dünya

Bakan Yerlikaya, Trablus'ta Başbakan Dibeybe ve İçişleri Bakanı Trablusi ile görüştü

23:47 - Gündem

Trabzonspor, 10 kişi kalan Başakşehir'i 90+11. dakikada yendi

23:03 - Spor

İtalya'daki bölgesel seçimlerde sağ iktidar ve sol muhalefet ellerindeki bölgeleri tuttu

22:38 - Dünya