?>

Türk ANTTEQ'in inşa ettiği bina, Moskova'nın ‘en uygun fiyatlı business class’ gökdeleni seçildi

Dev projelere imza atan Türk ANTTEQ'in inşa ettiği bina, Moskova'nın "en uygun fiyatlı business class" gökdeleni olarak seçildi

Özel Haber - 2 yıl önce

MOSKOVA - ÖZEL

Uluslararası boyutta dev inşaat projelerine imza atan Ant Yapı iştiraki ANTTEQ şirketi, Rusya'nın başkenti Moskova'da inşa ettiği “Will Towers” isimli elit konut projesi, Moskova'nın "en uygun fiyatlı business class" gökdeleni seçildi. Bu arada, daha önce de söz konusu bina, Rusya'daki daire sayısı açısından yapım aşamasında olan en büyük tesis olarak seçilmişti.

Rus medyasına göre, söz konusu derecelendirme, gayrimenkul ve danışmanlık şirketi Metrium'un uzmanları tarafından derlendi. Uzmanlara göre, Will Towers, Moskova'da yapım aşamasında olan TOP-15 en yüksek yeni business  class binaları arasında en uygun fiyatlı gökdelen olmakta. 

Daha önce de Rusya Birleşik İnşaatçılar Kaynağı (ERZ.RF) portalı analistleri tarafından Ramenki'deki Will Towers konut tesisi, Rusya'daki daire sayısı açısından inşaat halindeki en büyük konut tesisi olarak seçilmişti. Bu arada, Will Towers, "Moskova Yeni Bina No. 1" adaylığında "Real Estate Market Records 2021" ödülünün de sahibidir. 

Daha önce  açıklama  yapan ANTTEQ şirketi  ortaklarından İsmet Birinci, söz konusu projeyle ilgili şu bilgiyi vermişti: "Moskova'nın Ramenki bölgesinde yeni bir elit konut projeyi başlattık. 30 ayda bitirmeyi planlıyoruz. 55 katlı 3 blok. Çok elit bir proje. Will Towers, Ramenka Nehri'ne yakın konut gökdelenlerinden oluşan modern bir tesis olmakta. Buradaki dairelerin pencerelerinden aşağıdan Moskova'nın etkileyici manzarasını yakalamak mümkün. Moskova Devlet Üniversitesi MGU başta olmak üzere önemli Rus üniversitelere yakın bir alan. Yeşillik manzarası da etkileyici."

Moskova'nın ‘Chicago’sunu Türk ANTTEQ inşa ediyor 

-ANTTEQ''in yönetici ortağı İsmet Birinci

Bu arada daha önce araştırmacı Rus gazeteci Anastasiya Kremençuk, Rusya’nın başkenti “Moskova'nın ‘Chicago’sunun Türk ANTTEQ şirketi tarafından inşa edildiğini vurgulamıştı. Rusya'nın inşaat sektörü ile ilgili araştırmalarıyla bilinen araştırmacı gazetecilerinden Anastasiya Kremençuk, Urbanus.ru portalında Will Towers konut kompleksini anlatmıştı. Gazeteci yazar Kremençuk, söz konusu projeyi anlatırken, "Will Towers konut kompleksi: Moskova'nın batısında Chicago estetiğinin bir köşesi" diye tanıttı.

Kremençuk, "Amerika'ya hiç gitmedim ama Amerika'nın ruhu ve mimarisi beni her zaman büyüledi. Moskova'nın batısında Chicago metropolü tarzında gökdelenlerimiz olacağını öğrendiğimde çok şaşırdım. Tesis inşaatının en aktif aşamasında olmasına rağmen, oraya gitmeye karar verdim" diye duygularını aktardı. 

Projenin, Ramenka Nehri'ne yakın alanda birinci sınıf konut gökdelenlerinden oluşan modern bir tesis olduğuna işaret eden Rus gazeteci yazar, "Şimdilik 3 kulenin mimarisi üzerinde duralım. Dünya çapında çok sayıda iddialı projelere imza atan Sergey Çoban başkanlığındaki SPICH bürosu, kompleksin dış kısmında çalıştı. Mimar, Chicago'nun ünlü panoramasına atıfta bulunan Will Towers gökdelenlerinin etkileyici mimarisinin, onları onlarca yıl sonra daha fazla ebedi bir metropol klasiği yapacağını vaat ediyor." dedi. 

NEDEN ANTTEQ?

Gazeteciye göre, sadece görselin değil, aynı zamanda kalite bileşenlerinin de bozulmamasını sağlamak için, Türk inşaat ve mühendislik şirketi olan ANTTEQ, projenin ana  genel müteahhit firması olarak seçildi. Rus gazeteci yazar, "ANTTEQ, çeşitli derecelerde kolay olmayan inşaat projeleri gerçekleştirmekte." diye ANTTEQ şirketinin en büyük uluslararası inşaat firmalarından biri olduğunu da vurguladı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Milli eskrimcilerin hafta sonu mesaisi yoğun geçecek

2023-12-07 14:47 - Spor

Erzincan'da kadın bobinaj ustası 10 yıldır dede mesleğini sürdürüyor

2023-12-07 15:47 - Çevre-Hayat

Kanlıca mantarı, zehirli olan benzerinden "sarı süt"le ayırt ediliyor

2023-12-07 14:48 - Sağlık

Atina Bildirgesi'nde devamlı ve yapıcı istişare vurgusu

2023-12-07 17:27 - Gündem

Iğdırlı dağcılar '11 Aralık Uluslararası Dünya Dağlar Günü'nü zirvede kutladı

2023-12-11 15:10 - Çevre-Hayat

Fitch Ratings 2024 petrol fiyatı tahminini 5 dolar artırdı

2023-12-12 15:42 - Ekonomi

Akkuyu Nükleer AŞ, santralin ilk reaktörüne ilişkin işletmeye alma izninin verildiğini bildirdi

2023-12-12 13:10 - Ekonomi

Bangladeş'te seçimlerden önce geçici hükümet kurulması talebi siyasi gerilime yol açtı

2023-12-07 12:28 - Dünya

Diş Hekimliği öğrencileri Kars'ta diş bakımı yaptıkları çocuklara kıyafet hediye ediyor

2023-12-09 14:18 - Çevre-Hayat

İstanbul'da trafik yoğunluğu akşam saatlerinde yüzde 89 oldu

2023-12-07 21:33 - Gündem

İlgili Haberler

Rusya’dan Akkuyu açıklaması

16:04 - Özel Haber

Türkiye Rusya’ya mandalina ihracatında lider

08:38 - Özel Haber

İsviçre’de Kanton Wallis’de korkunç facia

14:54 - Özel Haber

Emekli Rus General Plotnikov: İsrail ve Mısır arasındaki doğalgaz anlaşması bölgesel durumu etkileyecek

10:38 - Özel Haber

Rus analist Nejmakov: Türk-Rus gerilimi ihtimalinden fayda sağlamaya çalışanlar var

00:14 - Özel Haber

Günün Manşetleri

San Francisco Fed araştırması tarifelerin enflasyonu düşürebileceğine işaret etti

02:36 - Ekonomi

Trump yönetimi Amerikan petrol şirketleriyle Venezuela konusunda görüşmelere başladı

01:42 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü

00:23 - Gündem

Başkentte kesintiler nedeniyle içme suyu çeşmelerden sağlanıyor

23:57 - Gündem

Grönland, ABD ile diyaloğu sürdürme niyetinde olduklarını belirtti

23:53 - Dünya