?>

Turizmdeki kayıplar alternatif pazarlarla telafi edildi

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Ayık, turizmde başta Almanya olmak üzere bazı pazarlarla yaşanan kayıpların alternatifleriyle telafi edildiğini bildirdi.

Ekonomi - 6 yıl önce

Antalya

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye turizminde pazarlara bakıldığında ana bloku Rusya ile Almanya'nın oluşturduğunu, özellikle Rus turistlerde ciddi artışların devam ettiğini ve yıl sonunda 6 milyona yakın bir rakamın görülebileceğini söyledi.

Almanya pazarında ise en iyi yılın 2015 olduğunu ve bu yılın rakamlarına göre bu pazarda bir gerilemenin yaşandığını dile getiren Ayık, şöyle konuştu:

"Almanya pazarında 2015'in gerisindeyiz ama geçen yıl ile bu yılı kıyasladığımızda daha iyi durumdayız. Almanya başta olmak üzere Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransa gibi pazarlardaki kayıplarımızı yan pazarlarla telafi ettik. Dikkati çeken hususlardan birisi ise İngiltere de önemli bir pazar olmaya başladı. Ukrayna, Polonya başta olmak üzere Macaristan, Çekya, Slovakya, Romanya, Balkan ülkelerinde ciddi artışlar yakaladık. Rusya ve 'yan pazarlar' diye tabir ettiğimiz alternatif pazarlarda ciddi artışlar oldu."

"İskandinav pazarı dikkatle takip edilmeli"

Dikkatle takip edilmesi gereken pazarların başında İskandinav ülkeleri geldiğini belirten Ayık, burada Almanya ve Orta Avrupa pazarına benzer bir durumun yaşandığını söyledi.

İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka gibi pazarlardan geçmiş yıllarda Türkiye'nin daha fazla turist geldiğini aktaran Ayık, "Bu pazardan 2018'e göre bu yıl artışlar oldu ama hala geçmişteki rakamların gerisindeyiz. Önümüzdeki yıllarda bu pazarlarda çalışmaları devam ettirerek, geçmişteki rakamların üstüne çıkmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

2020'nın ilk müşterileri İngilizler

TÜROFED Başkanı Ayık, 2020 için de güzel adımlar atıldığını ve fiyatlandırmaların bu ayın ortasından itibaren ilan edilmeye başlanacağını bildirdi.

Fiyatlandırmanın yapılmamış olmasına rağmen bazı pazarlarda satışların başladığına değinen Ayık, "Önümüzdeki yılın satışları İngiliz pazarında oldukça erken başladı. Orta Avrupa ve diğer pazarlarda ise satışlar eylül ortasından sonra ortaya çıkmaya başlar." değerlendirmesinde bulundu.

Turist sayısındaki artışın gelire de yansıdığına dikkati çeken Ayık, 2018'e göre yüzde 10 ve üzerinde bir gelir artışı beklediklerini vurguladı.

Antalya'nın 16 milyon turist hedefi

Ayık, dünyanın önemli turizm destinasyonlarından biri olan Antalya'ya 8 ayda gelen yabancı turist sayısında geçen yıla göre yüzde 17'lik bir artış yaşandığını, bunun da yaklaşık 1,5 milyon kişiye tekabül ettiğini söyledi.

Ağustosta ise 400 bin civarında bir artış olduğunu bildiren Ayık, Antalya rakamlarının 2019 yılı beklentileri doğrultusunda ilerlediğini kaydetti.

Antalya'nın bu rakamların gelecek aylarda da devam etmesi halinde 15-16 milyon aralığındaki yabancı turist hedefine ulaşılacağına işaret eden Ayık, ülke genelinde de benzer bir eğilimin söz konusu olduğunu ve bu yıl sonunda 50 milyon yabancı ziyaretçi sayısının görülebileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Alman katolik rahibesi Rotraut Scheer nasıl Şule Yüksel Şenler oldu?

2019-09-02 09:11 - En Son Yazılar

İngiliz sterlini 2016'dan bu yana en düşük seviyesinde

2019-09-03 16:47 - Ekonomi

Fikret Orman şampiyonlukta iddialı

2019-09-03 22:12 - Spor

'Kıyı kesimlerinde 12 konut ve otel projesi durduruldu'

2019-08-29 16:37 - Gündem

Sivasspor Traore'yi transfer etti

2019-08-31 19:32 - Spor

Kılıçdaroğlu'ndan 30 Ağustos'a videolu kutlama

2019-08-30 01:27 - Siyaset

Asırlık çınarların 'röntgeni' çekiliyor

2019-08-28 18:32 - Gündem

Bankada değil arazide kariyer yaptı

2019-08-29 15:17 - Çevre-Hayat

Kanserden şüphelenilen hastanın akciğerinden böcek çıktı

2019-08-29 15:22 - Çevre-Hayat

TDV'den Mandela'nın doğduğu köye kurban yardımı

2019-08-28 16:42 - Gündem

İlgili Haberler

Şanlıurfa'da kuraklık ve aşırı sıcak domates üretimini düşürdü

14:12 - Ekonomi

Türkiye'de internet kullananların oranı bu yıl yüzde 90,9'a yükseldi

13:48 - Ekonomi

Girişimler "dijital şirket" ve "mega fon" uygulamalarıyla basamak atlayacak

13:33 - Ekonomi

Kulakkaya Yaylası'nın turizm potansiyelinin artırılması hedefleniyor

13:27 - Ekonomi

Niğde OSB'de kurulan tesiste arıtılan atık su tarıma can veriyor

13:18 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından "Çelik Kubbe" paylaşımı

14:52 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye modelini ortaya koymak komisyonun tarihi başarılarından olacaktır

14:48 - Gündem

Türkiye, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun 1915 olaylarına ilişkin açıklamasını kınayarak reddetti

14:42 - Gündem

Erciyes Üniversitesinin tıp dergisi, dünya platformunda erişilebilir hale geldi

14:38 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan eski Kocaeli Milletvekili Cemalettin Kaflı için başsağlığı mesajı

14:33 - Siyaset