?>

Turizm sektörü personel yetiştirmek için üniversitelerle işbirliği yapıyor

Antalya'da her yıl milyonlarca misafiri konuk eden turizm sektörü, istihdamı artırmak amacıyla üniversitelerle işbirliği yapıyor.

Ekonomi - 2 ay önce

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Saatçioğlu, AA muhabirine, turizmin hareketlenmeye başladığını ve yaz sezonu için rezervasyonların da iyi bir seviyede olduğunu söyledi.

Antalya'da geçen yılı turist sayısı açısından 17 milyonun üzerinde bir rakamla kapattıklarını anımsatan Saatçioğlu, bu yıl ise 18 milyon turisti ağırlamayı hedeflediklerini, bu rakama rahatlıkla ulaşabileceklerini kaydetti.

Turist sayısının her geçen yıl arttığını belirten Saatçioğlu, "Turizm sektöründe Türkiye'de yaklaşık 2 milyonun üzerinde, Antalya'da da 1 milyona yakın çalışan var ama bu sayı bize yetmiyor çünkü her sene turist sayısı artıyor. Geçen sene 62 milyon turist (Türkiye'ye gelen turist sayısı) ağırladık, bu sene bunun üstüne koymayı düşünüyoruz. O yüzden personel istihdamına her halükarda ihtiyacımız var." dedi.

Saatçioğlu, özellikle nitelikli personel konusunda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını vurguladı.

Küresel salgın sonrası çok sayıda personelin farklı iş gruplarına dağıldığını ifade eden Saatçioğlu, "Personel eksiğimizi yavaş yavaş yurt dışından karşılamaya çalışıyoruz. Özellikle Kırgızistan, Endonezya'dan çok ciddi bir şekilde akım var ama amacımız kendi personelimizi kendimiz yetiştirmek, kendi personelimizi kendi insanlarımızla istihdamını sağlamak çünkü yabancı personel hiçbir zaman bizim gibi misafirperverlik gösteremeyebiliyor." diye konuştu.

Hakan Saatçioğlu, personel sorununu aşmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Antalya'nın dünyanın dört bir yanından turist ağırladığını aktaran Saatçioğlu, bu nedenle yabancı dilin önemli olduğunu ifade etti.

Yabancı dil konusunda kendisini geliştiren personel için lisan primleri verdiklerini dile getiren Saatçioğlu, kendisini geliştiren personeli ödüllendirdiklerini kaydetti.

POYD olarak turizm bölümünden mezun olan öğrencilerin sektöre adapte olmaları yönünde çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlatan Saatçioğlu, "Üniversitelerle protokoller imzaladık. Özel sektör olarak derslerde yer almaya çalışıyoruz, tecrübelerimizi, çalışmalarımızı onlara anlatıyoruz. İştahlandırmaya, özendirmeye çalışıyoruz. Bu çalışmaların istihdama katkı sağlayacağını düşünüyorum." dedi.

Antalya'daki devlet ve özel üniversitelerle işbirliği içinde olduklarını dile getiren Saatçioğlu, belli periyotlarla turizm fakülteleri ve turizm meslek yüksekokulu öğrencileriyle bir araya geldiklerini kaydetti.

Öğrencilere sektörü, yurt içinde ve yurt dışındaki uygulamaları anlattıklarını belirten Saatçioğlu, onlara rol model olduklarını ifade etti.

Mezun olan öğrencilerin de sektöre atıldıklarında hemen iyi bir pozisyonda başlamalarının mümkün olmadığını, belli aşamalardan geçmeleri gerektiğini dile getiren Saatçioğlu, öğrenci buluşmalarında bunları da aktardıklarını söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Online Sorumlu Oyun: Nasıl Güvende Kalırsınız?

2025-04-23 18:02 - İnsan&Hayat

Kocaelispor'da Süper Lig'e yükselmenin mutluluğu yaşanıyor

2025-04-20 19:52 - Spor

Ziraat Bank Azerbaycan 11. şubesini açtı

2025-04-22 19:32 - Ekonomi

Siirt'te kırsaldaki çocuklar ilk kez buluştukları gezici kütüphaneden ayrılmak istemedi

2025-04-22 12:02 - Çevre-Hayat

Taksim metro istasyonu ile Taksim-Kabataş Füniküler Hattı 17.00'den itibaren kapatılacak

2025-04-19 15:23 - Çevre & Seyahat

Tarkan'ın annesi Neşe Tevetoğlu son yolculuğuna uğurlandı

2025-04-17 15:22 - Magazin

Online Oynamanın Avantajları ve Riskleri

2025-04-23 18:04 - İnsan&Hayat

İstanbul'da 6,2 büyüklüğünde deprem

2025-04-23 13:13 - Gündem

Yapay zeka kullanılan filmler Oscar için yarışabilecek

2025-04-22 17:32 - Kültür Sanat

Yunus Akgün, Galatasaray formasıyla 100. maçına çıkmaya hazırlanıyor

2025-04-21 11:12 - Spor

İlgili Haberler

İzmir'de Finansal Okuryazarlık Türkiye Seferberliği toplantısı düzenlendi

21:52 - Ekonomi

Trump'ın medya şirketi, bitcoin ve ethereum ETF için başvuruda bulundu

19:02 - Ekonomi

Dünya Bankası: Gelişmekte olan ekonomilere yabancı yatırımlar 2005'ten bu yana en düşük seviyed

18:07 - Ekonomi

TBMM'ye sunulan ekonomi paketiyle vergide adalet ve etkinliğin artırılması amaçlanıyor

17:27 - Ekonomi

Yılın ilk dört ayında Türkiye'ye 3,3 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım geldi

16:58 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Çin'den İsrail'deki vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri uyarısı

06:28 - Dünya

Trump, İsrail-İran gerilimi nedeniyle Kanada'daki G7 Zirvesi'nden erken dönüyor

02:58 - Dünya

Chelsea, Kulüpler Dünya Kupası'nda Los Angeles'i yendi

02:33 - Spor

ABD Başkanı Trump: Tahran'daki herkes derhal tahliye edilmeli

02:08 - Dünya

ABD Başkanı Trump, İngiltere ile ticaret anlaşmalarının uygulanmasına yönelik kararnameyi imzaladı

01:42 - Dünya