?>

Turizm personelinin aşılanması yaz başlamadan tamamlanacak

Haziran 2020'de devreye alınan Güvenli Turizm Sertifika Programı'nın başlamasından bu yana sıkı sağlık ve güvenlik yönergelerinin takip edildiği aktarılarak, turizmin güvenli biçimde devam etmesi için gerekli tüm adımların atıldığı bildirildi.

Gündem - 4 yıl önce

Ankara

Güvenli Turizm Sertifika Programı kapsamında gerçekleştirilen aşı programıyla tüm turizm personelinin aşılanma sürecinin yaz sezonu başlamadan tamamlanacağı bildirildi.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansından yapılan açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı koordinasyonuyla turizm sektöründe görev yapan personelin aşılanmasına başlandığı belirtildi.

Aşılama programının havayolları, havaalanları, konaklama tesisleri, seyahat acenteleri çalışanlarının yanı sıra profesyonel rehberleri de kapsadığı belirtilen açıklamada, "Güvenli Turizm Sertifika Programı kapsamında gerçekleştirilen aşı programı sayesinde tüm turizm personelinin aşılanma süreci yaz sezonu başlamadan tamamlanacak." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Haziran 2020'de devreye alınan Güvenli Turizm Sertifika Programı'nın başlamasından bu yana sıkı sağlık ve güvenlik yönergelerinin takip edildiği aktarılarak, turizmin güvenli biçimde devam etmesi için gerekli tüm adımların atıldığı kaydedildi.

Aşılama programının titizlikle yürütüldüğü belirtilen açıklamada, Turizm Personeli Aşılama Sistemi'ne "https://turizmpersoneli.tga.gov.tr" internet adresinden ulaşılabileceği duyuruldu.

Açıklamada, dünyanın en güvenli turizm destinasyonu olmayı hedefleyen Türkiye'nin, Kovid-19 ile etkin mücadele etme ve böylece turizmi güvenilir kılma çalışmalarına Güvenli Turizm Sertifika Programı'nı güçlendirerek ve kapsamını genişleterek devam ettiği bildirildi.

Sertifikanın 30 veya daha fazla odalı konaklama tesisleri için zorunlu hale getirildiği hatırlatılan açıklamada, şimdiye kadar 8 binden fazla tesisin bu sertifikayı aldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Türkiye'nin 2021'de sağlıklı ve güvenli bir turizm destinasyonu olmaya devam etmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığı kaydedildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul Yarı Maratonu, yıldızlar geçidine sahne olacak

2021-04-03 15:25 - Spor

Beyoğlu'ndan Hollywood'a el yapımı kovboy çizmesi

2021-04-08 15:16 - Çevre-Hayat

Ekonomistler, enflasyon verilerini değerlendirdi

2021-04-05 16:37 - Ekonomi

Fransa'nın Hindistan'a savaş uçağı satışında yolsuzluk skandalı

2021-04-06 02:32 - Gündem

'Çok yüksek' riskli 58 ilde hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması başladı

2021-04-03 00:25 - Gündem

'Dizi ve filmlerin aranan atlısı' Janbi Ceylan ile atı 'Kazbek'in iletişimi görenleri şaşırtıyor

2021-04-06 16:34 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan D-8 Zirve Toplantısı'na katılacak

2021-04-08 01:01 - Gündem

Borsa İstanbul'da gong Matriks için çaldı

2021-04-06 13:49 - Ekonomi

Petlas, Bantboru Off-Road Team'e lastik sponsoru oldu

2021-04-06 15:59 - Yerel haber-Şirket Haber

Aydın'da kavga ihbarı yapan esnaf, olay yerine gelen polislere pastayla sürpriz yaptı

2021-04-07 19:26 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin başkenti Washington'a geldi

02:37 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin New York şehrinden ayrıldı

01:42 - Gündem

Gökçeada'da binlerce kişi Filistin'e destek verdi

20:23 - Gündem

KAGİDER Türk iş kadınlarının vizyonunu Avrupa Parlamentosu'na taşıdı

18:23 - Gündem

Manavgat'ta tarım arazisinde başlayan yangın ormanlık alana sıçradı

16:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Venezuela'da 6,2 büyüklüğünde deprem

02:53 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin başkenti Washington'a geldi

02:37 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin New York şehrinden ayrıldı

01:42 - Gündem

İsrail Başbakanı Netanyahu, Filistin Devleti'ni tanıyan Batılı ülkeleri hedef aldı

01:07 - Dünya

UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftası 9 maçla başladı

00:23 - Spor