?>

Turizm gelirinde 2020'de yüzde 12'lik artış beklentisi

Türkiye'de en fazla turist ağırlayan Antalya'da turizmciler, gelecek yıl için fiyat kontratlarını tamamlayarak satışlara başladı.

Ekonomi - 6 yıl önce

Antalya

Turist ağırlamada Türkiye'de birinci sırada olan, dünyada ise ilk 5 kent içinde yer alan Antalya'da, gelecek yıl için fiyat kontratlarını tamamlayan turizmciler, 2020'de gelirlerinde yüzde 10-12'lik bir artış bekliyor.

Aile, paket tur, her şey dahil ve sahil turizmi olmak üzere 15 milyona yakın turist ağırlayarak rekor kıran kentte, gelecek yıl hazırlıkları başladı. Turizmde marka kent konumunda olan Antalya'da turizmciler, 2020 fiyat kontratlarını tamamlayarak, satışlara başladı.

Geçen yıla göre turist sayısında çift haneli bir büyüme gerçekleştirerek, 16 milyon turist hedefine koşan Antalya'da turizm sektörü, turizm gelirlerinde de çift haneli büyümeyi planlıyor. Sektör, gelecek yıl da turizm gelirinde yüzde 10-12 artış hedefliyor.

Türkiye'de yatakların yüzde 42'si Antalya'da

Türkiye'nin en çok otel sayısına sahip kenti olan Antalya, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye genelinde 1 milyon 200 bin bakanlık belgeli yatağın yüzde 42'sine sahip. Kentte bulunan bakanlık belgeli 889 konaklama tesisinin de 407'si 5 yıldızlı otel ve tatil köylerinden oluşuyor.

Bakanlık ve belediye belgeli olarak toplam 2 bin 799 konaklama tesisinin bulunduğu kent, 628 bin 660 yatak kapasitesine sahip.

Bazı otellerde gelecek yıl hazırlıkları kapsamında bu aydan itibaren hizmete ara verilecek ve yenileme çalışmalarına başlanacak.

Deniz, kum ve güneş turizminin dışında sağlık, kongre ve spor turizmine hizmet veren oteller ise bu alandaki müşteri portföyünü ağırlayacak.

"İlk veriler 2020'nin iyi geçeceği yönünde"

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2020 rezervasyonların iyi gittiğini belirterek, özellikle İngiltere ve Avrupa pazarında satışların yaklaşık iki ay öncesinden başladığını, diğer pazarlarda ve iç pazarda geçen haftadan itibaren bir hareketliliğin yaşandığını ifade etti.

Sektörün hedeflediği fiyatlarda kontratların yapıldığını, buna göre satışların gerçekleştirildiğini vurgulayan Atmaca, "İlk veriler 2020'nin iyi geçeceği yönünde. Sektörün atacağı adımlar ve rekabet koşulları çok önemli. Herkes yaptığı kontratlarla satışlarına devam ederse hedeflediğimiz rakamlara ulaşırız. Gelirde 2020'de yüzde 10-12 artış bekliyoruz. Çalışmalarımızı buna göre yaptık." diye konuştu.

Gelecek yıl sezonun erken başlamasını öngördüklerini belirten Atmaca, martta hareketliliğin yoğunlaşmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hakkari'de doğal gaz heyecanı

2019-11-06 17:14 - Genel

Teröristlerin kaçarken yaktığı Tel Abyad Hastanesi ayağa kaldırılıyor

2019-11-03 14:57 - Dünya

Pakistan'da muhalefet hükümete istifa için verdiği süreyi uzattı

2019-11-04 01:22 - Dünya

Terim, Real Madrid karşısında 'kaybetmekten korkmayan bir takım' istiyor

2019-11-06 00:37 - Spor

Turkish Airlines Open 2019 Golf Turnuvası'nda Schwab yine zirvede yer aldı

2019-11-08 22:17 - Spor

Avrupa, mültecilere karşı yeni Berlin Duvarları inşa etti

2019-11-07 14:17 - Dünya

Dicle Elektirik'ten Siverek'e 4,6 milyon liralık yatırım

2019-11-08 16:29 - Ekonomi

Ankara'da ByLock soruşturması: 94 gözaltı kararı

2019-11-05 15:14 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Şevket Kazan'a ziyaret

2019-11-04 18:29 - Genel

Berlin Duvarı'nın yıkılışının 30. yıl dönümü

2019-11-08 14:42 - Dünya

İlgili Haberler

Ticaret Bakanı"Market Fiyatı" mobil uygulamasını değerlendirdi

15:48 - Ekonomi

Deniz suyunun ısınması ve kirlilik istilacı yosunların yayılmasına neden oluyor

13:57 - Ekonomi

Sivas'ın "esmer tuzu" Japonya'da yemeklere lezzet katıyor

12:58 - Ekonomi

ABD'nin Brezilya'ya uyguladığı gümrük tarifelerinin kahve piyasasına etkisi sınırlı

12:47 - Ekonomi

Abdülhamid Han sondaj gemisi 3 yılda 9 sondaj, 75 milyar metreküplük keşif yaptı

12:22 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Avrupa'da Filistine destek gösterileri düzenlendi

18:18 - Dünya

Azerbaycan doğal gazı, Türkiye-Suriye Boru Hattı üzerinden Humus iline ulaştı

18:08 - Gündem

Sinop'ta çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

17:57 - Gündem

Türk Yıldızları Trabzon'da gösteri uçuşu yaptı

17:52 - Gündem

Lübnan'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 6 asker öldü

17:48 - Dünya