?>

'Turizm cennetleri'ni bağlayacak yolda hummalı çalışma

Kalkınma Bakanı Elvan,"Mersin'den Antalya'ya gitmek isteyen bir vatandaşımız belki de 10-12 saat harcıyordu. Akdeniz Sahil Yolu'nu tamamladığımızda bu süre 4-5 saate, hatta 4 saate bile düşebilecek." dedi.

Gündem - 8 yıl önce

MERSİN-Sezgin Pancar

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, dik rampalar ve birbiri ardına sıralanan keskin virajlar nedeniyle sürücülerin "çileli yol" diye nitelendirdiği Mersin-Antalya yolundaki çalışmalarda gelinen son durumu AA muhabirine değerlendirdi.

İki kent arasındaki ulaşım çilesini ortadan kaldıracak olan dev projeye eskiden "hayal" gözüyle bakıldığını söyleyen Elvan, "Proje, hem Antalya'da hem de Mersin'de yaşayan tüm vatandaşlarımızın hayaliydi." ifadesini kullandı.

Elvan, kendilerinden önceki hükümetler döneminde görev yapan Ulaştırma Bakanlarının 'Bu proje gerçekleştirilemez, bırakın Türkiye'nin bütçesini, Avrupa Birliği'nin bütçesini verseler bu proje hayata geçirilemez' dedikleri bir çalışmayı hayata geçirdiklerine işaret ederek, "Mersin'den Antalya'ya gitmek isteyen bir vatandaşımız belki de 10-12 saat harcıyordu. Akdeniz Sahil Yolu'nu tamamladığımızda bu süre 4-5 saate, hatta 4 saate bile düşebilecek." diye konuştu.

10 tünel tamamlandı

Bakan Elvan, proje kapsamında toplam 34 tünel ve çok sayıda viyadük bulunduğunu, tünellerden 27'sinin Mersin il sınırlarında yer aldığını aktardı.

Tünellerde çalışmaların aralıksız devam ettiğini dile getiren Elvan, şöyle konuştu:

"Mersin sınırları içindeki 27 tünelden 10'unu ve birçok viyadüğü tamamladık. 11 tünel üzerinde de çalışmamız devam ediyor, sadece 6 tünelde çalışmaya başlamadık. Hedefimiz en kısa sürede Akdeniz Sahil Yolu Projesi'ni tamamlamak. Bu projenin tamamlanmasıyla artık Antalya ve Mersin'i bir anlamda bütünleştirmiş, buluşturmuş olacağız. Özellikle Aydıncık-Anamur-Gazipaşa güzergahına baktığımızda Torosların son derece sarp kayalarını, virajlar, dar yolları, rampaları dikkate aldığınızda vatandaşlarımız rahat bir nefes almış olacaklar. Vatandaşlarımız, Akdeniz Sahil Yolu'na girdiklerinde tünelden viyadüğe, viyadükten tünele girmiş olacaklar. Kendilerini sanki ovada gidiyorlarmış gibi hissedecekler."

Mersin'in deniz, kum ve güneş gibi doğal güzellikleriyle önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirten Elvan, şunları söyledi:

"Mersin'den çıkıp Erdemli ve Silifke güzergahına gittiğinizde sağınıza baksanız tarihi eser, solunuza baksanız tarihi eser. Adeta bir açık hava müzesi gibi. Dolayısıyla şu anda Mersinimiz turizmden yeterince yararlanamıyor. Bunu açıkça ifade etmem gerekiyor. Evet, yerli turist açısından önemli turist alıyor ama yabancı turist açısından Mersin şu anda istenilen konumda değil. Antalya bugün yılda 10 milyonun üzerinde turist alabiliyor."

Otoyol da uzatılıyor

Bakan Elvan, Mersin ve Antalya arasındaki yolun iyileştirilmesi çalışmaları kapsamında Çeşmeli'de biten Mersin Otoyolu'nun da uzatılacağını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Çeşmeli-Taşucu Otoyolu'nda ihale aşamasına gelindi. Projesi tamamlandı, ÇED raporları tamamlandı, kamulaştırma ön hazırlıkları yapıldı ve nihai olarak yap-işlet-devret modeliyle otoyol yapımı için Yüksek Planlama Kurulu kararı gerekiyordu, o da alındı. İlgili bakanlarımız ve Başbakanımız imzaladı. Bundan sonraki süreç ihale süreci. Bununla ilgili olarak da Kalkınma Bakanlığımız, Karayolları Genel Müdürlüğümüz ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı birlikte çalışıyorlar. İnşallah bu yıl bitmeden bu otoyolun ihalesine çıkacağız ve o yoğun trafik sıkışıklığını artık vatandaşlarımız görmeyecekler."

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Komşusunu silahla vurdu ardından intihar etti

2017-09-25 02:02 - Asayiş

UEFA'dan Türk hakemlere görev

2017-09-22 20:05 - Spor

Orgeneral Akar, Iraklı mevkidaşı ile görüştü

2017-09-23 21:52 - Gündem

Fenerbahçe, Teleset Mobilya Akhisarspor maçına hazır

2017-09-28 23:12 - Spor

PFDK'dan Şenol Güneş'e 1 maç ceza

2017-09-28 21:15 - Spor

'Mavi vatanın' koruyucu kartalı

2017-09-25 17:58 - Genel

Kardemir Karabükspor'da Sözeri dönemi sona erdi

2017-09-24 22:52 - Spor

Gürpınar Faraşin bölgesinde 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

2017-09-23 17:47 - Asayiş

UnionPay, Ziraat Bankası'nın ATM ve POS ağına dahil oldu

2017-09-22 18:14 - Ekonomi

Kavgaya müdahale eden polis, tüfeğin ateş almasıyla yaralandı

2017-09-26 23:52 - Asayiş

İlgili Haberler

Kocaeli'de nefes borusuna hünnap kaçan kişi, Heimlich manevrasıyla kurtarıldı

21:22 - Gündem

Polen taneleri ve endemik bitkiler faili meçhul suçların aydınlatılmasında kullanılıyor

16:13 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail durdurulmadan Filistin Devleti için konulan irade eksik kalacaktır

15:13 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Herkes kayıtsız kalsa dahi coğrafyamızdaki acılara duyarsız kalamayız

15:08 - Gündem

Preveze Deniz Zaferi'nin yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü İstanbul'da törenlerle kutlan

14:23 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail basını "Witkoff'un 21 maddelik Gazze'de ateşkes teklifi"ni paylaştı

21:57 - Dünya

Kocaeli'de nefes borusuna hünnap kaçan kişi, Heimlich manevrasıyla kurtarıldı

21:22 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Sanchez'le telefonda görüştü

21:07 - Siyaset

Çin: İran nükleer sorunundaki çözümsüzlük Orta Doğu'da yeni bir krizi tetikleyebilir

21:02 - Dünya

Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletinde parti mitinginde çıkan izdihamda 31 kişi öldü

20:57 - Dünya